tiistai 10. joulukuuta 2013

Lauantai Helsingissä

Mahtava reissu takanapäin! Toisaalta on ihan mukavaa olla taas kotona, mutta toisaalta taas masentaa ihan älyttömästi. Tuli myös taas kerran huomattua, että kyllä se Helsinki on niin paljon enemmän mun juttu kuin nämä pikkukaupungit. Oli ihanaa kävellä kaduilla, kun kukaan ei tuntenut ja baareissakin oli varmaan 10 kertaa enemmän porukkaa kuin täällä. Onneksi jo muutaman kuukauden päästä mäkin pääsen muuttamaan pääkaupunkiseudulle!

Jätin koneeni suosiolla kotiin reissun ajaksi ja päätin unohtaa blogin edes muutamaksi päiväksi kokonaan. Yleensä mä stressaan ihan hirveästi tästä bloggaamisesta ja mulle tulee huono omatunto jo kolmenkin päivän postaustauosta. Tällaiset pienet tauot tekevät kuitenkin yllättävän hyvää ja sellaisten jälkeen on taas uutta intoa postailla lisää. En antanut itseni käydä edes kännykällä Bloggerissa tuon reissun aikana!

Nyt kuitenkin kuvia lauantaipäivältä, jolloin lähdettiin jo aikaisin aamulla liikenteeseen!

PicMonkey Collage (800x588)

Matkaan lähdettiin jo kahdeksan jälkeen aamulla erittäin väsyneinä. Onneksi energiajuomat ja roskaruoka-aamupalat piristivät edes vähän!

IMG_8736 (800x533) IMG_8733 (800x533)

Auto päätettiin jättää ihan suosiolla lentokenttäparkkiin, sillä sinne on todella helppoa ajaa eivätkä hinnatkaan ole päätähuimaavat. Maksettiin kolmen päivän parkista vaan 27 euroa, kun taas monien hotellien parkkipaikat saattavat maksaa jopa 30 euroa yhdeltä päivältä!

IMG_8739 (800x533) IMG_8744 (800x533)

Seuraavana kiiruhdettiin lentokentän Starbucksiin maailman parhaimmille kahveille. Mä oon aina vihannut kahvia enkä juo sitä koskaan ikinä missään, mutta nuo Starbucksin kahvit on kyllä parhautta!

IMG_8803 (800x533)

Kahvien jälkeen lähdettiin etsimään bussia, jolla päästäisiin keskustaan ja vihdoin shoppailemaan. Lauantaina me ehdittiin käydä vaan Kampissa muutamat kaupat läpi, kun kaikki menivät jo kuudelta kiinni. Sunnuntaina herättiinkin jo melko aikaisin ja ehdittiin kiertää Stockmann, Forum ja Kamppi lähes kokonaan.

Pakko vielä tähän väliin mainita, että nuo Helsingin jouluvalot on kyllä pikkusen eri luokkaa kuin täällä Varkaudessa! Mä oon viimeksi käynyt joulun aikoihin Helsingissä joskus ihan pienenä, enkä sen takia enää muistanut millaista siellä on näihin aikoihin.

IMG_8753 (800x533) IMG_8775 (800x533) IMG_8771 (800x533)

Sitten vihdoin hotellille lepäämään vähäksi aikaa, jonka jälkeen lähdettiin käymään vielä mun mummon luona syömässä. Oltiin yötä siis Yrjönkadun Omenahotellissa ja saatiin kerrankin sellainen huone, jonka ikkunoista näkee jopa kadulle. Nuo Omenahotellit on ainakin mun mielestä ihan mahtava keksintö, sillä niiden hinnat ovat edulliset ja ne sijaitsevat kaupunkien keskustoissa. Tuoltakin käveli Kamppiin vain muutamassa minuutissa!

Yritän saada viimeistään ylihuomenna postattua toisen osan näistä Helsingin kuvista, jolloin käytiin taas shoppailemassa ja illalla vielä kauan odotetulla BMTH:n keikalla. Tein kyllä ihan mahtavia löytöjä tällä kertaa, mutta ostoksista lisää sitten erillisessä ostospostauksessa!

Mukavaa tiistaita kaikille! 

12 kommenttia:

  1. Ihailtavaa, miten jaksat haluta Helsinkiin näinkin pitkän ajan jälkeen! Onnea matkahan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon haaveillut pääkaupunkiseudulle muutosta jo varmaan 15-vuotiaasta lähtien. :) Monet helsinkiläiset varmaan ihmettelevät, että mitä niin hienoa siellä muka on. Kuitenkin koko elämänsä pikkukylissä ja -kaupungeissa asuneena kaipaa jo todellakin suurempiin paikkoihin! :D

      Poista
  2. Oon asunut stadissa pienenä ja tälleen niin en enää haluaisi sinne takasin, asun n 30km pohjoiseen sieltä nyt ja mulla menee 20min käpylään autolla niin jos on tarvetta vierailla siellä niin kyllä sinne pääsee. En vain itse viihtyisi paikallisissa kuppiloissa tai monikulttuurisissa väreissä ihan vain todella huonojen kokemusten puolesta + agressiiviseksi muuttunut kerjääminen ja kaikki muu tällainen jonka keskellä en vain enää haluaisi elää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä, että ne jotka ovat asuneet Helsingissä, eivät sinne välttämättä takaisin haluaisi muuttaa. Sitten taas esimerkiksi täältä Varkaudesta todella monet nuoret muuttavat nimenomaan pääkaupunkiseudulle. :D Mutta en mäkään välttämättä ihan Helsingin keskustaan muuttaisi, mutta esimerkiksi Vantaalla olisi mukava asua. Pääsee helposti junalla tai bussilla Helsinkiin ja on vähän rauhallisempaa seutua. :)

      Poista
  3. voii oot tosi kaunis tuos ekassa kuvassa ja muutenki tosikiva postaus ♡ tosi hyvää tiistaita sullekkii :-3

    VastaaPoista
  4. Tosi kivoja kuvia teidän reissusta ja sä oot jälleen erittäin kauniina :)

    Oho, en tiennytkään muutosta pääkaupunkiseudulle! Mullakin saattaa olla edessä muutto Tampereelta Helsinkiin/Vantaalle kesällä ja ajatuskin jännittää. Pidän kyllä molemmista paikoista valtavasti eli ei siinä mitään, mutta en kauheesti tunne sieltä ketään saati omista mitään hyviä kavereita sieltä päin juurikaan :s

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon ja kiva kuulla, että tykkäsit! :) ♥

      Se on kyllä jännittävää muuttaa uudelle paikkakunnalle! Mäkään en hirveästi tunne Helsingistä tai Vantaalta porukkaa. Muutama kaveri on muuttanut täältä sinne ja näillä Helsingin reissuilla on tullut tutustuttua pariin mukavaan tyyppiin. :) Mutta äkkiä siellä varmasti tutustuu! Ja mitä nyt oon muutaman kerran Helsingin baareissa käynyt, niin siellä tulee täysin tuntemattomat juttelemaan. :D Muutatko muuten opiskeluiden/töiden perässä vai muuten vaan? :)

      Poista
    2. Opiskeluiden perässä olis tarkoitus muuttaa :) Olettaen siis, että saan opiskelupaikan sieltä!

      Erika

      Poista
    3. Toivotaan, että saisit sieltä opiskelupaikan! :) Mäkin haen luultavasti Helsinkiin opiskelemaan, mutta jos en pääse, niin sitten vaan töitä etsimään. :)

      Poista
  5. Starbucks ♥ Niin herkkua! Kauan teiltä muuten kestää ajaa Helsinkiin?
    Ja on jo monta kertaa pitänyt sanoa eräs asia, mutta aina oon unohtanut! Eli tuo minun mies on kotoisin Varkaudesta :) Tosiaan vain lapsuusvuosina sielä asunut, eikä pahemmin sieltä mitään muista, mutta kuitenkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Starbucksin kahvit on kyllä ihania! ♥ Täältä kestää ajaa noin 4 tuntia Helsinkiin, eli aika pitkä matka on. Bensoihinkin menee yleensä joku 70 euroa, joten ei kehtaa edes joka kuukausi olla ajelemassa tuota väliä. Sen takia halutaankin muuttaa pääkaupunkiseudulle, kun tykätään kuitenkin keikkailla ja matkustella, että sitten sekin on paljon helpompaa ja halvempaa. :)

      Haha aijaa, aika hyvä sattuma! Mä kun luulin, ettei kukaan ole edes kuullut tästä kaupungista. :D

      Poista