perjantai 11. heinäkuuta 2014

Malá Strana

Kolmantena päivänä oli todella lämmin ja aurinkoinen sää, joten päätettiin suunnata silloin Vltava-joen toiselle puolelle katselemaan paikkoja. Malá Strana on Prahan historiallinen kaupunginosa ja siellä kaikki olikin todella vanhaa. Rakennukset ja pienet kujat olivat vanhoja ja kauniita. Malá Stranan puolella näki myös huomattavasti vähemmän turisteja, varsinkin jos lähti tutkimaan paikkoja vähän kauempaa. Tietenkin Prahan linnassa ja muissa nähtävyyksissä oli paljon turisteja, mutta vähän syrjemmässä oli yllättävän hiljaista.
 
Me käytiin tuona samana päivänä myös Prahan linnassa ja sieltä mulla on niin paljon kuvia, että ajattelin tehdä siitä oman postauksensa. Tästä olisi tullut aivan liian pitkä, jos olisin yrittänyt laittaa johonkin väliin kuvia myös linnasta!

IMG_3682 – kopio IMG_3668 – kopio IMG_3677 – kopio

Päivä alkoi Kaarlen sillalta, joka on yksi Prahan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Muistaakseni luin netistä ennen meidän matkaa, että jos ei ole ottanut kuvia Kaarlen sillalta, niin kukaan ei usko sun käyneen Prahassa. Mutta kukapa jättäisikään kuvailematta noin kauniita maisemia?
 
Tuosta sillan lähettyviltä olisi voinut vuokrata polkuveneen ja lähteä katselemaan maisemia joelta. Meillä ei valitettavasti riittänyt aika sellaiseen, joten jouduttiin jättämään sekin seuraavaan kertaan.

IMG_3706 – kopio IMG_3708 – kopio IMG_3712 – kopio IMG_3711 – kopio IMG_3717 – kopio IMG_3721 – kopio IMG_3737 – kopio IMG_3731 – kopio

Tältä Malá Stranan puolella näytti. Kaikki oli siis todella vanhan ja kauniin näköistä. Käytiin jossain kattoterassilla myös syömässä, sillä siellä oli niin edullista ruokaa. Maksettiin meidän molempien ruoista ja juomista yhteensä 8 euroa! Prahassa kannattaakin lähteä keskustasta vähän kauemmas syömään, sillä hinnat laskevat samantien vähintään puolella.

IMG_3929 – kopio PicMonkey Collage7780 IMG_3936 – kopio IMG_3943 – kopio

Loppuun vielä muutamia kuvia Prahan vanhastakaupungista yöllä. Rakennukset oli pimeällä vielä upeampia kuin päivänvalossa, sillä ne oli valaistu niin kauniisti. Prahassa käydessä suosittelen ehdottomasti käymään kaupungilla myös pimeän aikaan! Me innostuttiin tuona yönä lähtemään vielä juutalaisten hautausmaallekin, mikä ei jälkeenpäin ajateltuna ollutkaan ehkä niin hyvä ajatus. Oltiin nimittäin luettu netistä, että Praha on yksi Euroopan kummittelevimmista kaupungeista ja kuulemma juuri tuolla juutalaisten hautausmaalla kummittelee. Me ei kuitenkaan nähty siellä mitään erikoista, vaikka tunnelma olikin siellä todella karmiva.
 
Meillä on muuten pitkästä aikaa viikonlopuksi suunnitelmia! Huomenna ollaan ajateltu lähteä käymään Matkuksessa (sillä ollaan viimeksi käyty siellä joskus huhtikuussa) ja sunnuntaina mennään piknikille rannalle. Jospa mä vihdoin uskaltautuisin uimaan ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen, haha!
 
Aurinkoista viikonloppua kaikille! 

16 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa, kivat suunnitelmat myös viikonlopulle, toivottavasti aurinko paistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mäkin toivon! Ainakin täällä Varkaudessa pitäisi olla hyvät ilmat. :) Toivottavasti myös siellä paistaisi aurinko! :)

      Poista
  2. Aivan sielu lepää noita matkakuvia katsellessa. Tykkään todella paljon lukea ja katsella näitä matkapostauksia, koska itse en ole matkustellut melkeinpä ollenkaan- vaan ruotsissa olen käynyt laivalla. Toivon kovasti,että itsekin joskus pääsisin matkaan ja näistä postauksista saa hyviä vinkkejä matkalle. Ehkä itsekin joskus päädyn samoihin paikkoihin. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ihana kuulla, että oot tykännyt näistä! :) Näihin kun on tullut normaalia vähemmän kommentteja, niin oon ajatellut näiden olleen tylsiä.. Mutta kiva, kun joku on tykännyt. :) Kyllä sä vielä ehdit kiertää vaikka missä! Nuoriahan tässä vielä ollaan. ;)

      Poista
  3. Ihania kuvia ja kivoja katuja :) Varsinkin toi neljäs ja seitsemäs kuva on mun mieleen! Niin kivan näköstä!
    Harmi ettette ehtineet polkuveneilemään, se olis ollu varmasti tosi mukavaa! Tiedätkö paljon sellaisen vuokraus ois ollu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla oli kyllä niin ihanan näköistä! :) Tykkään itsekin tuollaisista vanhoista rakennuksista kuten juuri noissa neljännessä ja seitsemännessä kuvassa. Voi, kumpa pääsis tuonne takaisin... :D

      Muakin jäi ihan harmittamaan! No, ehkä ensi kerralla sitten. En muista yhtään niiden hintaa, mutta veikkaisin jotain 10 euroa. :)

      Poista
  4. Onks sulla klipsit vai mitkä pidennykset ja kuinka pitkät on sun omat hiukset? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on klipsit, kun niitä ei tartte pitää jatkuvasti. Ja kestää pidempään hyvänä kuin esimerkiksi teipit. :) Mun omat hiukset on nykyään vähän yli olkapäiden. Voi kun olis vaan luonnostaan pitkät hiukset! :D

      Poista
  5. Upeita lomakuvia!! Hei sinulle olisi blogihaaste minun blogissani, jos innostaa tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Käyn heti vähän paremmalla ajalla kurkkaamassa sun haasteen! :) En ookaan saanut pitkiin aikoihin haasteita. :D

      Poista
  6. Kuulostaa kyllä mahtavalta reissulta! Ihania kuvia :) Uskon kyllä että tuo hautausmaa on varmasti ollut aika karmiva paikka, ja henkii kyllä ihan omanlaistansa tunnelmaa :/ Kuitenkin varmasti sekin mieleenpainuva kokemus käydä siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aivan ihana reissu! Mielelläni lähtisin takaisin. :) Ja se hautausmaa oli varsinkin yöllä kyllä aika karmiva. Käytiin siellä siis kahdesti, päivällä ja yöllä. No, ompahan koettu nyt sekin. :D

      Poista
  7. hehe eiks sun miehelläs oo vähän kuuma tuo pipo päässä :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei sillä kuulemma ole! :D Oon monesti ehdottanut, että lähtis nyt edes joskus ilman pipoa, mutta ei se suostu. Kuuluu kuulemma Teemun omaan tyyliin ja saa hiukset pysymään paikoillaan. :D Ymmärrän kyllä sen, että se on ärsyttävää kun hiukset lentää tuulen mukana. :)

      Poista
  8. Aivan ihania kuvia, varmaan todella hieno reissu sulla takana ja edessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Pakko myöntää, että meidän reissu oli kyllä aivan mahtava! Harmi, että ollaan jo kotona. :(

      Poista