maanantai 7. heinäkuuta 2014

First day in Prague

Vihdoin mä sain aikaiseksi avata tietokoneen, siirtää kaikki lähes 2000 kuvaa muistikortilta koneelle ja valita vielä ensimmäisenä päivänä otetut parhaat kuvat. Mä oon niin odottanut, että pääsen postailemaan teille meidän matkasta! Praha oli uskomattoman kaunis kaupunki, jossa jokaisen on ehdottomasti käytävä elämänsä aikana. Kaikista tähänastisista kaupunkilomakohteista Praha nousi heti ensimmäisen päivän perusteella kärkeen. Koko kaupunki oli täynnä vanhoja kauniita rakennuksia, paljon upeita nähtävyyksiä ja se koko tunnelma siellä kaduilla kävellessä oli vaan niin erilainen kuin muualla. Tykkäsin kaikista eniten Prahan linnasta, josta tuleekin postausta vielä jossain vaiheessa!

Ensimmäisenä päivänä me kierreltiin Prahan uudemmalla puolella, sillä meidän hotelli sijaitsi siellä. Oli helpoin aloittaa kaupunkiin tutustuminen läheltä hotellia. Kartan avulla oli yllättävän helppo suunnistaa, sillä siihen oli merkitty kaikki nähtävyydetkin selvästi. Prahassa (ja kaikissa muissakin kaupungeissa) kannattaa ehdottomasti kävellä julkisten sijaan, sillä kävellessä näkee paljon paremmin kaupunkia. Me ehdittiin neljän päivän aikana tutustua kaupunkiin niin hyvin, että osattiin jo liikkua kokonaan ilman karttaa!

IMG_3399 – kopio IMG_3375 – kopio IMG_3380 – kopioIMG_3395 – kopio IMG_3405 – kopio

Venceslauksen aukio eli Prahan pääkatu oli näkemisen arvoinen paikka. Kadun toisessa päässä sijaitsee kansallismuseo, joka oli ainakin mun mielestä yksi Prahan parhaimmista nähtävyyksistä. Pääkadun keskeltä löytyi myös tuollainen hauska ravintola/terassi, joka oli tehty vanhaan raitiovaunuun. Harmi ettei se ollut vielä kymmeneltä aamulla auki!

IMG_3420 – kopio IMG_3424 – kopio IMG_3426 – kopio IMG_3433 – kopio IMG_3442 – kopio IMG_3444 – kopio

Seuraavana lähdettiin kävelemään rantaa pitkin kohti Kaarlen siltaa ja vanhaa kaupunkia. Oltiin monen tunnin kiertelystä kuitenkin sen verran väsyneitä, että jätettiin suosiolla Kaarlen silta seuraavalle päivälle.
 
Prahan keskustan erottaa tuo kuvissa näkyvä Vltava-joki. Tuolla joen toisella puolella sijaitsee Prahan historiallinen kaupunginosa eli Malá Strana, Prahan linna sekä monia muita nähtävyyksiä. Mä tykkäsin ihan hirveästi Malá Stranan vanhoista ja kapeista kujista mukulakivineen. Oli myös jännä huomata, että monet tsekkiläiset sanat ja kaupunginosat oli niin lähellä venäjän kieltä. Osasin heti yhdistää Malá Stranan venäjän kieleen, joka tarkoittaa suomeksi pientä puolta. Myös Staré Mesto ja Nové Město ovat todella lähellä venäjän kieltä, ja tarkoittavat vanhaa ja uutta paikkaa.

IMG_3471 – kopio IMG_3474 – kopio IMG_3477 – kopio IMG_3457 – kopio IMG_3466 – kopio

Iltapäivällä suunnattiin vielä vanhaan kaupunkiin syömään tsekkiläistä gulassikeittoa. Oon aina pitänyt saksalaista gulassikeittoa parhaana, mutta tuo tsekkiläinen oli ehkä jopa parempaa. Sitä tulikin syötyä tuon reissun aikana ihan kiitettävästi. Ulkomailla yksi parhaista asioista on lähteä ulkoterassille maistelemaan erilaisia ruokia ja katselemaan ohikulkevia ihmisiä!  
 
Sen verran vielä Prahasta, että sinne matkatessa kannattaa varata useampi päivä nähtävyyksien kiertelyyn. Me oltiin perillä 4 kokonaista päivää ja monet nähtäyydet jäivät valitettavasti seuraavaan kertaan. Harmi ettei halpoja lentoja ollut kuin juuri noille neljälle päivälle. Oon aika huono kertomaan yleisesti matkakohteista, joten jos tulee mieleen vielä jotain kysyttävää, niin kyselkää ihmeessä!

6 kommenttia:

 1. WAU, ihania kuvia !! Ai että tekisi mieli päästä itsekin taas reissuun :-) Ja tuo gulassikeitto, kuulostaa niin hyvältä !

  http://takingsteps-tanja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä niin upeannäköistä, ettei kuvatkaan voineet epäonnistua! :D Gulassikeitto on ihan parasta! Kannattaa maistaa jos päädyt sellaiseen paikkaan, josta sitä saa. :)

   Poista
 2. Ooooi ihania matkakuvia! Tää sun blogi vaan ei tee kovin hyvää mun järkyttävälle matkakuumeelle, just oli kivoja kuvia Saksasta ja nyt nämä :-D

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla, että tykkäsit! :) Haha, mullekin iskee aina hirveä matkakuume, kun katselee muiden reissukuvia! :D Itseasiassa mulla on jo nyt matkakuume, vaikka edellisestä reissusta on vasta alle viikko... Matkailuun ei vaan voi kyllästyä! :D

   Poista
 3. Ilmeisesti ihan hyvä ilma oli koko reissun ajan? :)
  Ja ihan mielettömän söpön näköinen toi raitiovaunu-ravintola! Tollasessa olis kiva käydä! Pitääkin laittaa Praha mun matkakohteet-listalle, kun nyt sinä, sekä mun sisko ootte sitä suositelleet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan jokaisena päivänä oli hyvä ilma! Ensimmäisenä päivänä tuli pieni sadekuuro, mutta sekin meni jo puolessa tunnissa ohi. :) Mustakin tuo ravintola oli aivan ihana! Harmi, että oltiin niin ajoissa liikenteessä... :D Ja suosittelen Prahaa kyllä kaikille, jotka tykkää kaupunkilomista! Upea kaupunki! :)

   Poista