keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

#fitness

Nyt olisi vihdoin luvassa se mielipidepostaus, jota muutama lukija ehdotti mulle jokin aika sitten. Mietin eilen pitkään monen aiheen väliltä ja päädyin pitkän mietinnän jälkeen valitsemaan aiheeksi tän jo aika pitkään pinnalla olleen fitness-villityksen. Kaikki varmasti tietävätkin mistä on kyse. Eli ihmiset, joilla on pakottava tarve esittää uudella harrastuksellaan (tai oikeastaan pikemminkin "harrastuksellaan") jokaisessa mahdollisessa paikassa. Muita tageja kuin #fit ja #fitness ei enää Instagramissa käytetäkään, eikä nykyään edes Facebookissa voi välttyä näiden ihmisten fitness-päivityksiltä. Kuvat maitorahka- ja raejuustopurkeista sekä tietenkin #saliselfieistä täyttävät pikkuhiljaa koko etusivun niin Instagramissa kuin Facebookissakin. Onneksi tää turhanpäiväinen villitys alkaa vihdoin menettää suosiotaan!
 
Mun mielipide tästä villityksestä tulikin jo varmaan aika hyvin esille. Tietenkin on hienoa, että ihmiset pitävät kiinni terveellisistä elämäntavoista ja huolehtivat vartaloistaan. Siinä vaiheessa se menee kuitenkin mun mielestä yli, kun siitä tulee niin pakkomielteinen asia, ettei muusta enää osata puhuakaan. Ja kun ei ketään oikeasti kiinnosta millä maulla sä eilen ostit maitorahkasi tai millaiset ne sun uudet niket nyt sattuu olemaan. Saatikka mihin aikaan sä oot lähdössä salille tai lenkille!
 
PicMonkey Collage5326

Mulla ei kuitenkaan ole oikeita treenaajia tai jopa fitness-kisoihin tähtääviä vastaan mitään, vaan kerron tässä postauksessa mielipiteeni nimenomaan niistä ihmisistä, jotka käyvät salilla ottamassa treenaamisen sijaan vain niitä peilikuvia eikä heillä ole minkäänlaista käsitystä fitness-sanan oikeasta merkityksestä. No mut hei, koska kaikki muutkin! Koko fitness-sana on muutenkin muuttunut naurettavaksi tän villityksen myötä ja sen kuuleminen aiheuttaa nykyään vain myötähäpeän tunteita.
 
Koska kohta joku tulee kuitenkin vetäisemään kateus-kortin esille, niin ehkä tässä vaiheessa on ihan hyvä jo puolustautua. Ei, mä en todellakaan ole kateellinen. Jos mä haluaisin ja jos kiinnostusta riittäisi lihasten hankkimiseen, mä menisin salille ja treenaisin. Ilman kännykkää ja ilman kameraa. Tai jättäisin ne ainakin pukukoppiin. Ei kukaan voi olla kateellinen sellaisesta asiasta, minkä lähes jokainen voi saavuttaa. Ymmärrän kateuden sellaisissa tilanteissa, joissa kadehditaan toisen ihmisen luonnostaan kauniita kasvoja, älykkyyttä tai vaikka raha-asioita. Mä en siis todellakaan ole kateellinen sellaisesta, minkä voin itsekin saavuttaa jos haluan.
 
PicMonkey Collage7909
 
Ehkä tähän on kuitenkin ihan hyvä lopettaa. En oo koskaan aiemmin tehnyt tänne blogiini mielipidepostausta ja koska omistan aika vahvat mielipiteet monista asioista, mua vähän jännittää millaisen vastaanoton mä saan tällä postauksella. Mun tarkoituksena ei kuitenkaan ole loukata ketään, vaan kertoa oma rehellinen mielipiteeni kyseisestä aiheesta. Niin ja postauksen kuvat on kopioitu Googlen kuvahausta. Loppuun vielä postauksen tärkein kysymys:
 
Mitä mieltä te olette fitness-villityksestä?

14 kommenttia:

 1. Tää teksti oli kuin suoraan mun suusta! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Lueskelin ennen tän postauksen tekemistä yhtä keskustelupalstaa ja sielläkin aika monet oli sitä mieltä, että tää villitys sais luvan jo loppua. :D Ja jännä, kun ihan yhtäkkiä kaikki haluskin olla niin #fit. :D No mut ehkä tänkin suosio alkaa kohta pikkuhiljaa hiipua! :)

   Poista
 2. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Mielestäni kertoo paljon omasta urheiluaktiivisuudesta se, voiko siellä salilla käydä ilman että tapahtuma pitää jakaa kaikelle kansalle instagramissa. Eli ne huutelee joilla se ei oikeasti ole osa jokapäiväistä elämää :D Tottakai ymmärrän että jos muutenkin on tapana jakaa instagramissa tai fbssä paljon kuvia omasta arjesta, varmasti se liikuntakin siellä vilahtaa jos se on osa elämää. Mutta kyllä kai sen yliällöfatnessfitnessmaitorahkan voi syödä ilman että siitä joka kerta pitää laittaa se kuva someen! Varmasti tätä villitystä kasvatti se että äkkiä muidenkin piti todistaa että hei kyllä se minäki siellä salilla käyn, kattokaa vaikka. Kyllä mulle itelle on tärkeintä se että siellä salilla oikeesti tekeekin jotakin muutakin kun ottaa eri asennoissa kuvia peilin edessä. Ei ne kuntosalin peilit ihan niitä selfieitä varten siellä ole.

  Hyvä kirjoitus, tee jatkossakin mielipidepostauksia! Ja jos mielenkiintoa riittää, voi aiheeseen uppoutua vielä syvemminkin kuin tässä postauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just tuota mäkin hain takaa, että yleensä ne joilla on tarve esitellä kaikille sitä uutta harrastustaan, eivät varmaan oikeasti edes treenaa. :D Ja ei muakaan haittaa satunnaiset liikuntaan liittyvät kuvat, mutta pistää oikein ärsyttämään sellainen jatkuva hypetys! Esimerkiksi mäkin harrastan säännöllistä lenkkeilyä eikä tulis kyllä mieleenkään pysähdellä lenkkipolulla kuvailemaan omia jalkoja. :D No mutta jokainen tietenkin tyylillään!

   Tosi kuva kuulla, että tykkäsit! Ja kiva, kun jaksoit noin pitkän kommentinkin kirjoittaa! :) Kyllä mä vielä jatkossakin aion näitä mielipidekirjoituksia tehdä, kunhan vaan keksin taas jonkun hyvän aiheen. :)

   Poista
 3. Ihan täysin samaa mieltä! Tää oli kiva postaus, lisää mielipidetekstejä ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että säkin tykkäsit! :) Ja teen kyllä heti kun löytyy hyviä aiheita. :)

   Poista
 4. Oon kyllä samaa mieltä sun kanssa, mutta tän tyylisiä juttuja netissä on myös todella paljon, missä ihmiset selittävät tästä villityksestä omia mielipiteitään, mutta eihän niitä kukaan kielläkään kertomasta :) Musta vaan tuntuu, että kaikki "tavalliset tallaajat" on samaa mieltä sun kanssa enkä ymmärrä miksi tää koko fitness villitys on noussut pinnalle näin paljon :D Olis mahtavaa jos ihan jokainen ihminen tuntis olonsa itsevarmaksi, koska nykyään kaikkien tavoite on se täydellisyys. Tää on kulutettu lause, mutta mun mielestä jokainen on täydellinen sellaisena kuin on. Onneksi somen kautta on kuitenkin tullut pinnalle fitness, nimittäin tämä on myös varmasti muuttanut monen nuoren tytön mielipiteitä kauneusihanteista. Aika monet nimittäin aikaisemmin ihailivat todella laihoja tyttöjä, joten on hyvä, että tää villitys on sentään terveellinen. Mutta tosiaan, mullakin Instagram vaan täyttyy salijutuista ja terveellisistä ruoka-annoksista... ehkä tääkin on joku tapa näyttää muille pieniä otoksia omasta "täydellisestä" elämästä. Olis huippua, jos jokainen tekis omaa juttuaan eikä todistelis millään saliharrastuksella kenellekään mitään esim. somen kautta. Se on ihailtavaa, jos joku harrastaa kuntosalia täysillä... mutta sitten jos laittaa itsestä bikinikuvia joka toinen minuutti niin jotenkin tulee ristiriitainen olo. Joten lopettakaas turha todistelu ja tehkää omat juttunne rauhassa salilla ilman sosiaalista mediaa! Pitäkää huolta terveydestänne liikkumalla säännöllisesti ja syömällä hyvin, se on se juttu :) Kyllä ne ihmiset huomaa sen edistyksen ja hyvän kropan ilman miljoonaa peilin kautta otettua kuvaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, että tää on paljon parempi kuin esimerkiksi mun yläasteaikoina ollut laihuuden ihannointi. Kaikki laihdutti ja hyvä ettei kilpailtu pudotetuista kiloista. Siinä mielessä oot kyllä ihan oikeassa! :) Mutta tarkoitin kuitenkin lähinnä niitä ihmisiä, jotka jatkuvasti kuvailee itseään ja kaikkea mahdollista tuohon uuteen harrastukseensa liittyen. Ei se varmaan muutaman ihmisen kohdalla edes häiritsisi, mutta kun tuntuu, että jokaisella on ollut tässä viimeisen vuoden aikana edes jonkinlainen fitness-kausi. En siis tarkoittanut tässä postauksessa niitä, jotka ihan oikeasti treenaavat ja välillä saattavat postata muutamia kuvia salilta. Mutta se, että pitää niitä turhia rahkapurkkeja ja proteiinipatukoita kuvata... :D Ja se Facbookiin päivittäminen, tyyliin "Nyt salille! Jospa kohta alkais tulokset jo näkyä!" tai "Tilasimpa tossa just pinkit lenkkarit, neonvihreen urheilutakin ja kirkkaansiniset juoksutrikoot. Ei menny ku 200e! Kyllä nyt kelpaa lenkkeillä!" on lähinnä huvittavaa. :D

   Mustakin tuntuu, että kun tää "fitness-elämäntyyli" on tällä hetkellä in, niin niiden kuvien Instagramiin lisääminen saa elämän näyttämään ns. paremmalta. Vähän sama kuin monissa blogeissa, että kuvien ja tekstin avulla yritetään saada oma elämä näyttämään hyvältä ja kenties paremmalta kuin oikeasti on. Vaikea selittää, mutta toivottavasti ymmärsit. :)

   Ja yhdyn täysin tuohon, että ei sitä saliharrastusta ja terveellistä ruokavaliota tarvitse todistella! Kyllä jokainen sitten aikanaan huomaa, että sitä vartaloa on treenattu ja että hyvältähän se näyttää. :)

   Poista
 5. Vautsi, hyvää tekstiä! Ehdottomasti suosittelen että teet joskus uudestaan mielipidekirjoituksen!
  En minäkään jaksa olla kiinnostunut ihmisten lenkkitossujen väristä ja raejuuston merkistä. Rullaan sellaiset kuvat ja tekstit aina ohi. Tylsää mun mielestä. Mut jokainen tyylillään, näillekin löytyy kannattajia.
  Ja moni teini ei tosiaan varmaan edes tee sielä salilla juuri mitään, mutta pakko laittaa fitnes-kuva instaan että kaikki näkee kuinka reipas ja nätti oot sun neonvärisessä urheilutopissa. Ja moni sen maitorahkan jälkeen ahmii hamppareita.
  On kiva seurata sellaisia, joilla oikeasti on tavoite ja katsella heidän "ennen" ja "jälkeen" kuvia. Mutta ei kiitos niille lenkkitossu ja maitorahka-kuville! Tulee jo korvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla, että säkin tykkäsit! Teen kyllä varmasti jatkossakin näitä heti sopivan aiheen löytyessä. :)

   Muakaan ei kiinnosta sitten yhtään ne kuvat lenkkareista ja raejuustoista. Ja jossain vaiheessa kun tää villitys näkyi jonkin verran myös blogeissa, niin skippasin suosiolla aina fitness-aiheiset postaukset. Jotenkin vaan niin tylsiä.

   Ja mäkin kuulin jostain, että teinit on kuulemma oikeasti käyneet salilla ottamassa vain ne selfiet ja lähteneet pois! Ihan älytöntä. :D Muakin kiinnostaa erityisesti nuo ennen ja jälkeen -kuvat. Auttaa ainakin itseä sellaisella hetkellä, kun ei millään jaksaisi lähteä lenkkipolulle. :)

   Poista
 6. Hyvä mielipide kirjoitus! Itse pidän arvossa urheilullisia elämäntapoja ja minulle kuntoilu ja terveellinen ruokavalio onkin ollut aina semmoinen hyvänolon lähde, mutta tuo fitness ilmiö on mennyt aivan överiksi, niinkuin sanoit :D Tuntuu, että treenata täytyy vaan sen takia, koska pitää olla FIT :D Ja varmaan jos fit-muoti-ilmiö vaihtuisi siihen, että kaikkien täytyy alkaa vaikkapa harrastamaan seinäkiipeilyä, niin kaikki alkaisivat sitä tekemään :D Ei voi välillä kun naureskella itsekseen, kun salille tulee 15-16v ikäisiä hentoja tyttöjä treenaamaan viimesenpäälle laittautuneena ja treenaaminen näyttää siltä, että varotaan ettei vaan tule hiki. Toki urheilu on aina hyväksi ja hyvä, että on tällainen "terveellinen muoti-ilmiö", mutta...niinkuin kirjoitit, mitäs se fitness tarkoittikaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon sun kanssa ihan samaa mieltä! :D Terveelliset elämäntavat ja liikunta on myös mun mielestä hyvästä, mutta siinä vaiheessa sille ei voi kuin naureskella, kun sitä täytyy todistella joka paikassa. Tulee fiilis, että noudattaakohan kyseinen ihminen oikeasti niitä terveellisiä elämäntapoja, kun on tarve todistella. Se kyllä varmaan liittyy myös tähän uuteen villitykseen, että hei kyllä mäkin treenaan. :D Voi ei, säkin oot siis törmännyt noihin teineihin! Oon lukenut joskus keskustelupalstoilta, että jotkut teinit käy salilla ottamassa vain ne kuuluisat selfiet ja lähteevät se jälkeen pois... :D

   Poista
 7. Samaa mieltä! Mulla on pari tuttua jotka on somessa niin hirveän #fitness jne mut oikeesti ne käy ehkä kerran viikossa salilla ja mässäilee muina päivinä jollai suklaalevyillä, musta aivan järjetöntä touhua XD

  Mut musta on mielenkiintosta lukee tälläsiä mielipide juttuja joten heti ku keksit vaa aihetta ni pistä tulemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei! Jospa tuo villitys alkais kuitenkin pikkuhiljaa jo hiipua. :) Varmaan monet sitten jälkeenpäin saattaa naureskellakin niille omille fitness-kuvilleen. Mutta on kyllä aika järjetöntä, jos sitten kuitenkin mässäilee suklaalla muuten! :D

   Ja mahtava kuulla, että tykkäsit tästä! :) Teen kyllä heti kun keksin hyvän aiheen. :)

   Poista