maanantai 19. toukokuuta 2014

Neuschwanstein

Eilen päätettiin lähteä äidin miesystävän autolla kiertelemään entisiä kuninkaanlinnoja Alpeille shoppailun sijaan. Ennen mua kiinnosti ulkomailla  lähinnä vaan shoppaileminen, mutta nykyään kaikenlaiset nähtävyydet vetää paljon enemmän puoleensa. On vaan niin mielenkiintoista päästä näkemään millaista muualla on ja millainen muiden maiden historia on!
 
Lähdettiin ensimmäisenä kohti Neuschwansteinia, josta kerron enemmän tässä postauksessa. Kuvia tuli otettua tällä kertaa niin paljon, että mun täytyy tehdä toinenkin postaus näistä linnoista. Neuschwansteiniin oli noin 1,5 tunnin ajomatka täältä Münchenistä, mutta aika kului todella nopeasti kauniita maisemia katsellessa. Vaikka Saksa on muuten aika samanlainen kuin Suomi, niin maisemat oli täysin erilaiset. Täällä on paljon korkeita vuoria, erivärisiä peltoja ja pieniä kyliä peltojen keskellä. Myös Alpit oli näkemisen arvoiset, vaikka näinkin ne jo kolmatta kertaa.

IMG_2233 IMG_2234

Alppeja päästiin ihailemaan vähän kauempaa jo auton kyydistä. Oli jotenkin niin jännän näköistä, kun alhaalla kaikki oli ihan vihreää ja Alpeilla taas lunta. Seuraavaan postaukseen tulee parempia kuvia Alpeista, kun ajettiin niitä pitkin Saksasta Itävallan puolelle.

IMG_2293 IMG_2300

Ylläolevassa kuvassa Neuschwanstein näkyy kokonaisuudessaan. Tuonne me käveltiin todella jyrkkää mäkeä pitkin. Mulla ei oo varmaan koskaan ollut niin kuuma, kun tuonne kävellessä!

IMG_2249 PicMonkey Collage121 IMG_2266 PicMonkey Collage131 IMG_2265 PicMonkey Collage141 IMG_2279

Tältä siellä sitten näytti. Linna oli niin sisältä kuin ulkoakin todella upea, eli ei me ihan turhaan tuonne ylös asti kävelty. Joistain kuvista huomaa myös aika hyvin miten korkealla me oltiin. Maisemat oli tuolta ylhäältä upeat!
 
Mua kiinnostaa kaikista eniten ulkomailla käydessä tutustua vanhoihin rakennuksiin, patsaisiin ja linnoihin. Varsinkin nuo entiset kuninkaanlinnat on vaan niin mielenkiintoisia! Kiinnostaako ketään muuta samanlaiset nähtävyydet?

IMG_2282 IMG_2281 IMG_2285 IMG_2289

Muutaman tunnin kiertelyn jälkeen päätettiin mennä terassille syömään ja tietenkin maistamaan myös Kuningas Ludwigin kaljaa. Mua naurattaa vieläkin, kun luulin, että tuossa tuopissa lukee suomeksi "Kuningas Ludwigin helvetti", vaikka tuo hell tarkoittaa vaaleaa. Pitäisiköhän mun värjätä hiukseni takaisin tummemmiksi? :D

IMG_2238 IMG_2295

Seuraavalle linnalle me lähdettiin neljän aikoihin, mutta siitä lisää sitten seuraavassa postauksessa. Nyt me lähdetään pitkästä aikaa käymään Münchenin eläintarhassa eli Tierpark Hellabrunnissa. Siitäkin on tulossa postausta vielä myöhemmin, kunhan ehdin postailla. Palaillaan!
 
Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille! 

12 kommenttia:

 1. Wow mitä kuvia! Alpit on aina yhtä mahtavan näkösiä ja toi Linna sun muutkin maisemat näyttää tosi kivoilta :) Tuolla pitääkin joskus käydä!

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä todella upean näköistä! :) Suosittelen ehdottomasti käymään noissa linnoissa, jos matkustat Saksaan päin! Myös Münchenin keskustan lähellä on yksi upea kuninkaanlinna Nymphenburg, jossa kannattaa myös käydä. :)

   Poista
 2. Mahtavan näköistä, tää olikin aika kiva postaus! :) Mekin tykätään käydä katsomassa aina kaikkia nähtävyyksiä ja hienoja rakennuksia, jos reissussa ollaan. Ja oiii, odotan kovasti postausta eläintarhasta! :)
  Kauan te nyt muuten olette sielä reissussa, eli koska palaat Suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit! Ja tuolla oli kyllä mahtavat maisemat. :) Nähtävyydet kannattaa kyllä ehdottomasti kiertää, jos ulkomaille lähtee! Harmi vaan, että yleensä matkoilla on niin vähän aikaa ettei ehdi kiertää kaikkia paikkoja. Me ollaan käyty Teemun kanssa yhdessä Münchenissä jo 4 kertaa ja taas päästiin tutustumaan uusiin paikkoihin. :D Eläintarhasta tulee postausta luultavasti jo seuraavana!

   Eilen tultiin takaisin Suomeen eli oltiin perillä tasan viikko. :)

   Poista
 3. Vau miten kaunista! <3 Täälläkin oli eilen melkein +30C mut tuolla Alpeilla näyttäs olevan vaan pikkusen paremmat nähtävyydet ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! ♥ Oi, ompa sielläkin ollu lämmintä! Mekin päästiin Saksassa nauttimaan lämpimistä ilmoista, vaikka aluksi säätiedotukset näyttikin huonoja ilmoja. :)

   Poista
 4. Hienoja upeita kuvia oot ottanut! Varmasti on ollut hieno kokemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Upeissa maisemissa tulee myös upeita kuvia, haha. :D Ja oli kyllä hieno kokemus! Pakko päästä joskus toistekin käymään tuolla. :)

   Poista
 5. Ihanan näköstä!! Ja tosi hienoja kuvia muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuolla oli kyllä todella upean näköistä! :) Harmittaa katsoa näitä kuvia jälkeenpäin, kun nyt ainut maisema tuosta makkarin ikkunasta on Varkauden teatteri. :D

   Poista
 6. wau mitä kuvia! :) tonne haluisin kyllä itsekin päästä :))

  by-mmaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään jos matkustat joskus Etelä-Saksaan päin! :) Tuo oli kyllä niin upea paikka. :)

   Poista