torstai 22. toukokuuta 2014

Linderhof

Viime postauksessa kerroinkin, että kuvia tuli sunnuntaina otettua todella paljon, joten päätin tehdä Linderhofista oman postauksensa. Tykkäsin molemmista linnoista ihan hirveästi, joten on vaikea sanoa kumpi oli parempi. Molemmat oli näkemisen arvoisia paikkoja ja siksi suosittelenkin kaikkia Müncheniin päin matkaavia käymään molemmissa. Münchenistä Neuscwansteiniin oli 130 km ja Linderhofiin 90 km. Linnat on kuitenkin aika lähellä toisiaan, joten kannattaa samalla käydä molemmissa.
 
Neuschwansteinin jälkeen lähdettiin siis ajelemaan kohti Linderhofia. Jossain vaiheessa meinattiin eksyä navigaattoristakin huolimatta, sillä huomattiin, että oltiin jo Itävallan puolella. Navigaattori etsi meille kuitenkin uuden reitin ja hyvä niin, sillä päästiin ihailemaan todella upeita maisemia matkalla Itävallan puolelta takaisin Saksaan!

IMG_2305 IMG_2302 IMG_2304

Ajettiin Alpeilla todella ohutta ja kiemuraista tietä pitkin, jonka toisella puolella näkyi toinen toistaan upeampia vuoria. Ja kuten kuvissa näkyykin, myös järvien vesi oli kirkasta ja vihreää. Mä niin rakastuin tuohon paikkaan!
 
Nähtiin liikenteessä myös todella paljon moottoripyöräilijöitä, joista tuli mieleen mun ja iskän moottoripyöräreissu Eurooppaan. Kierrettiin siis moottoripyörällä monet Euroopan maat läpi ja ajettiin myös Alppeja pitkin. Olin silloin vielä niin nuori, etten muista kyseisestä reissusta paljoakaan, joten oli ihana päästä näkemään nuo maisemat uudestaan vähän vanhempana. Ruvettiinkin Teemun kanssa jo suunnittelemaan, että joskus lähdetään autolla tai moottoripyörällä kiertelemään Eurooppaa!

IMG_2328 IMG_2329 IMG_2340 IMG_2317 PicMonkey Collage161 IMG_2336 IMG_2335 IMG_2323 IMG_2341

Tältä Linderhof ja sen piha näytti. Kuvista on ehkä vaikea hahmottaa missä mikäkin on, mutta jos saan siitä meidän reissuvideosta onnistuneen, niin pääsette näkemään sen kautta vähän paremmin miltä tuo paikka näyttää. Tykkäsin Linderhofista ihan älyttömästi, mutta sisältä se oli ehkä pieni pettymys. Huoneet oli todella upeita, mutta linna oli kokonaisuudessaan aika pieni eikä siellä ollut paljoa nähtävää. Onneksi ulkona riitti kuitenkin kuvailtavaa!

IMG_2342 IMG_2343 IMG_2346

Päivän päätteeksi käveltiin Linderhofin takana sijaitsevaan puistoon ja kiivettiin vuorelle, jonka sisällä oli myös nähtävää. Linderhofissa asunut kuningas Ludvig II rakennutti aikoinaan vuoren sisään paikan, jossa pystyi olemaan rauhassa eikä sinne päässyt kukaan muu. Se vaan istui kaiket päivät kuvissa näkyvässä veneessä ja kuunteli vuoren sisässä kuulunutta musiikkia, eikä välittänyt ollenkaan maansa asioista. Huhujen mukaan kuningas Ludvig II tapettiin hukuttamalla juuri tuon välinpitämättömyyden vuoksi.

Eilen me lennettiin jo takaisin tänne Suomeen, joten nyt mulla on aikaa postailla näitä matkapostauksia. Mulla tulee olemaan nyt jonkin aikaa todella yksinäistä, sillä Teemu on päivät töissä ja mä joudun lomailemaan, sillä en saanut kesätöitä. Siispä mulla on ainakin aikaa panostaa tähän blogiin paljon enemmän, kun viime aikoina on ollut niin kiireistä. Nyt mä lähden nauttimaan ulos tuosta kauniista auringonpaisteesta ja hankkimaan vähän rusketusta viikon päästä koittaviin valmistujaisjuhliini. Palaillaan! 

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia ja nämä matkapostaukset on kyllä tosi kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aivan ihana kuulla, että näistä on tykätty! :)

   Poista
 2. Ihania kuvia. pitää kattoo kans loput matkapostaukset tässä samalla :)) tekisi itekki mieli lähteä nyt saksaan matkalle sikana kun pidin siitä itävallasta myös niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Suosittelen Saksaa matkakohteena kyllä kaikille! Riippuu tietenkin kaupungista, mutta siellä on paljon nähtävää. :) Mäkin haluaisin käydä Itävallassa ihan kunnolla joskus. Oon käynyt siellä pienenä (enkä muista tietenkään mitään) ja nyt tuon reissun aikana käytiin vaan ajelemassa Itävallan puolella. :D

   Poista
 3. OI ihana mitkä maisemat. ♥ voi vitsi sentää, mä halun matkustamaan mut oon luultavasti koko kesän töissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli kyllä upeat! ♥ Nyt käyt ahkerasti kesän töissä, niin sit syksyllä pääset tienaamillas rahoilla ulkomaille! ;D Mulla taas kävi tänä kesänä aika huono tuuri enkä saanut kesätöitä.. Oltiin suunniteltu heinäkuulle matkaa Prahaan, mutta jos en saa töitä, niin eihän mulla ole tietenkään rahaa läheä sinne. :(

   Poista
 4. Ihan mielettömiä kuvia! :) Teillä on ollut tosi hyvä reissu!
  Ja harmi juttu ettei kesätöitä irronnut! Mutta toivottavasti jotain tekemistä keksit, ettei ihan tylsää tule. Tekeekö Teemu sitten yleensä pitkiä päiviä töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kieltämättä aika ihana reissu! Nyt vaan masentaa olla taas kotona, kun tuntuu, ettei täällä oo mitään tekemistä. :D

   Vaikken saanutkaan kesätöitä, niin pitää yrittää hakea nyt kesäkuun alussa ihan oikeisiin töihin. Täältä Varkaudesta on vaan niin älyttömän vaikea saada töitä. :( Teemu tekee ihan normaaleita työpäiviä maanantaista perjantaihin 8 tuntia. :)

   Poista
 5. ompas vihreää mutta todella kaunista!<3 olen niin kade :-D höh...harmi ettet saanu kesätöitä :-/ mut voitkai vielä yrittää hakea joitain töitä..?
  itekki vähä jo saanu rusketusta pintaan täällä Suomessa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suotta oot kateellinen, kun nyt täällä Suomessakin on jo ihan kesä! :) Vaikka voisin kyllä kieltämättä lähteä takaisin tuonne upeisiin maisemiin, haha. :D Pakko yrittää hakea ihan oikeisiin töihin, kun kaikkiin paikkoihin on jo valittu kesätyöntekijät. Jos kunnon töitä ei löydy, niin sit vaan työmarkkinatuella hankkimaan työkokemusta. :)

   Poista