perjantai 28. marraskuuta 2014

Rosenborg & Rundetårn

Tähän alkuun voisin kertoa vähän tämänhetkisiä kuulumisiani, sillä oon niin innoissani muutamista tulevista jutuista. Ihan ensimmäisenä mun täytyy mainita, että mulla on elämäni ensimmäinen työhaastattelu maanantaina! Vastasin tänään outoon numeroon ja kerrankin sieltä paljastui jotain muuta kuin puhelinmyyjä. Nyt pitääkin harjoitella koko viikonloppu maanantaita varten ja yrittää olla jännittämättä liikaa. Pitäkää peukkuja haastettelun suhteen! Ylihuomenna meille tulee Teemun kanssa 5,5 vuotta seurustelua täyteen, ja sitä ollaan ajateltu juhlistaa käymällä leffassa ja ehkä jossain ravintolassa syömässä. Yritän pitää tuona päivänä kameraa visusti mukana, niin pääsen jakamaan vuosipäiväfiiliksiä myös teille tänne blogiin. Reilun viikon päästä oon lähdössä (tällä kertaa yksin, apua!) Müncheniin viideksi päiväksi, sillä sain äidiltä aikaisena joululahjana matkan sinne. Odotan jo innolla, että pääsen ostelemaan sieltä joululahjoja ja tietenkin näkemään äitiä pitkästä aikaa! Vannoin Kööpenhaminan matkan aikana, että nyt reissaaminen saa riittää ainakin parin kuukauden ajaksi, mutta kuinkas kävikään. Toisaalta kukapa voisi kieltäytyä matkasta, jonka saa joululahjaksi?
 
Innostus ei kuitenkaan lopu näihin kolmeen asiaan, sillä tammikuussa pääsen elämäni ensimmäiseen blogitapahtumaan. Kerron siitä lähempänä sitten lisää. Maria, Jasmina ja Kata tekivät Facebookiin ryhmän kaikille savolaisille bloggaajille tarkoituksena järkätä kaikkien halukkaiden kesken blogitapaaminen Kuopiossa. Ollaan saatu aika hyvin porukkaa jo kasaan, mutta olisi kiva jos myös sieltä mun lukijoista eksyisi edes muutama bloggaaja joukkoon. Kyseinen ryhmä on siis tarkoitettu kaikille savolaisille bloggaajille. Vaikka enhän mäkään nykyään Savossa asu, mutta siellä päin tulee kuitenkin käytyä niin usein ja halusin ehdottomasti päästä tähän mukaan. Mun mielestä on ihan mahtavaa, että tällaisia blogitapaamisia järjestetään! Nyt kuitenkin postauksen aiheeseen eli kolmannen päivän kahteen nähtävyyteen - Rundetårniin ja Rosenborgin linnaan!

1-IMG_7647 1-IMG_7631 1-IMG_7705-001 1-IMG_7708-001 1-IMG_7716 1-IMG_7643 1-IMG_7640 1-IMG_7707 1-IMG_7664 1-IMG_7723

Rosenborgin linna ja sitä ympäröivä suuri puisto oli todellakin näkemisen arvoisia! Mun ei varmaan edes tarvitse mainita, että tykkäsin Rosenborgin linnasta ihan älyttömästi. Linnan sisällä olisi myös ollut paljon nähtävää, mutta me ei tietenkään päästy kahdellakaan yrittämällä sinne. Kuten kerroinkin niistä epäonnistumisista meidän matkan aikana, niin tietenkin yksi niistä oli se, ettei päästy Rosenborgin linnaan sisälle. Kolmantena päivänä mentiin liian myöhään paikalle, sillä meillä olisi ollut vain puoli tuntia aikaa kiertää koko linna. Viimeisenä päivänä lähdettiin jo aamusta yrittämään uudestaan, kunnes huomattiin pettymykseksemme linnan ovella lappu, jossa luki ettei se ole auki juuri sinä päivänä. Niin meidän tuuria! Pääasia kuitenkin, että nähtiin linna edes ulkoapäin. Ja oikeastaan on ihan hyvä juttu, että jotain jäi näkemättä, niin seuraavalla kerralla on sitten jotain uutta nähtävää.

1-IMG_7597 1-IMG_7591 1-IMG_7590 1-IMG_7601

Päivän päätteeksi lähdettiin käymään vielä Rundetårnissa ihailemassa Kööpenhaminaa ylhäältä päin. Mun oli kuitenkin käytävä ennen sitä hostellilla vaihtamassa mukavammat kengät jalkaan, sillä jalat olivat ehtineet kipeytyä liiasta kävelystä. Kerroinkin jossain aiemmassa postauksessa, että koko matkan aikana käveltiin askelmittarin mukaan melkein 70 kilometriä, mikä on ihan älyttömän paljon. Vaikka syötiinkin päivittäin mäkkärissä, niin varmasti tuolla kävelymäärällä saatiin kulutettua aika suuri osa kaloreista pois. Oli siis ehkä ihan hyvä idea kävellä julkisilla kulkemisen sijaan!

Tää olikin nyt sitten viimeinen postaus Kööpenhaminasta. Ootteko muuten tykänneet lukea näitä matkapostauksia? Kohta koittaa nimittäin se Münchenin matka, joten pian on luvassa taas lisää matkapostauksia. Mä itse tykkään blogeissa kaikista eniten matkapostauksista ja luenkin joitain blogeja ainoastaan niiden takia. Jotenkin ne on vaan niin mielenkiintoisia ja samalla saa hyviä vinkkejä uusista matkakohteista. Nyt mä lähden laittautumaan iltaa varten, sillä Teemu tulee taas viikonlopuksi tänne ja illalla suunnataan luultavasti johonkin ulos syömään!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

12 kommenttia:

  1. Mielettömän paljon onnea sulle työhaastatteluun! :) Muista opetella muutamia faktoja kyseisestä paikasta, minne oot menossa haastatteluun. Itseltä on aina vähän kyselty, että "mitä tiedät tästä meidän paikasta". Se ainakin osottaa että oot kiinnostunut kyseisestä paikasta. Tai mitä mä sua neuvon, kyl sä osaat! Tsemppii kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon! :) Onnea sinne tarvitaankin! Toivotaan nyt vaan parasta, että saisin monen kuukauden yrittämisen jälkeen työpaikan. :) Kiitti myös tuosta vinkistä! Onneksi tuo yritys on tosi tunnettu, niin tiedän siitä paljon jo etukäteen. Vielä en kuitenkaan uskalla paljastaa mikä paikka on kyseessä, mutta ehkä sitten jos satun oikeasti pääsemään sinne töihin. :) Pitää yrittää myös hymyillä paljon ja antaa itsestään mahdollisimman positiivinen kuva!

      Poista
  2. Todellaki tykkään näistä matkapostauksista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :) Näitä on nimittäin ollut todella kiva myös toteuttaa. :)

      Poista
  3. Siis apua mikä tunnelma ja fiilis välittyi näistä kuvista:D Kaupungin tunnelma vaikuttaa uskomattomalta jo kuvienkin perusteella että kyllä nyt vähän kiinnostaisi lähteä käymään:) Ihania maisemia ehdottomasti ♥ Hauskaa viikonloppua sullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kööpenhamina oli kyllä ihana kaupunki! Vaikka kuuluukin pohjoismaihin, niin ihan yllätyin miten erilainen tunnelma siellä oli. :) Suosittelen ehdottomasti kaupunkikohteena! :) <3

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia! Oot kyllä hurjan kauniina! <3 :) Hei hurjasti onnee työhaastatteluun, hyvin se varmasti menee ja ei pidä liikaa jännittää..;) Tsemppiä!! Mukavaa että liityit tuohon bloggaajaryhmään, on kyllä ihanaa päästä tutustumaan sinuunkin paremmin! :) En malta oottaa että tammikuussa nähdään!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihana! <3 Nyt on haastattelussa käyty ja ihan hyvinhän se loppujen lopuksi meni, suotta jännitin! :) Mäkin odotan tammikuuta jo niiiin innolla! Ihana päästä tutustumaan teihin kaikkiin! :) <3

      Poista
  5. Näitä matkapostauksia on ollut kiva lukea ja itselleen tullut monta kertaa hirmuinen hinku päästä lähtemään johonkin ! Nyt varsinkin kiinnostaa ne joulumarkkinat mihin olet menossa ja odotan innolla kuvia niistä :) Hienon näköinen ollut tuo linna ja harmi ettette ole sisälle asti päässeet. On tuossa ollut kuitenkin ihailemista ulkoakin päin ! Tosi kivoja ja hyvälaatuisia kuvia, olet niin kauniina<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että oot tykännyt! :) Mäkin odottelen jo innolla joulumarkkinoita! Voisin oikeastaan tehdä niistä ihan oman postauksen. :) Se on kyllä totta, että onneksi nähtiin tuo linna edes ulkoapäin! Sitten joskus seuraavalla kerralla on ainakin jotain uutta nähtävää. :) Voi kiitos ihana! <3

      Poista
  6. Oi onnea työhaastatteluun! <3 mihin sua kysyttiin? ja pidettäspä täälläkin päin jotain blogitapahtumia :o harmi kun se on nii kaukana..voisin tulla kyllä muuten moikkaamaan! niin ja hieno toi linna :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3 Työhaastattelu oli tänään ja hyvin meni! :) Hain tosi moniin paikkoihin tuossa loka-marraskuun vaihteessa ja nyt tuli kutsu Lidliin. Toivotaan, että pääsisin! :) Mun mielestä on harmi, ettei tuollaisia blogitapahtumia ole oikein muualla kuin suurimmissa kaupungeissa... Onneksi nyt saadaan sentään järkättyä Kuopioon sellainen. :)

      Poista