keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Vastaukset kysymyksiin

Vihdoin mä saan aikaiseksi tehdä tän vastauspostauksen teidän laittamiin kysymyksiin. Mulla on ollut tänne Helsinkiin muuton jälkeen aika kiireistä ja oon halunnut muutenkin nauttia ensimmäisestä kuukaudesta täällä asuessa. Alan vasta nyt kuukauden jälkeen tottua siihen ajatukseen, että mä tosiaan asun täällä. Ja mä oon pitkästä aikaa oikeasti onnellinen! Valitettavasti se on näkynyt myös tän blogin hitaammassa postaustahdissa, kun en enää istu kaikkia päiviäni kotona vailla tekemistä. Yritän kuitenkin tästä lähtien järjestää enemmän aikaa myös bloggaamiselle, mulla on nimittäin ollut ikävä sitä ja vähän tiheämpää postaustahtia. Mulla on itseasiassa jo muutamia postausideoita valmiina ja ajattelin toteuttaa osan jo ennen Münchenin matkaa!
 
Tällä kertaa päätin vastailla kysymyksiin pelkästään kirjallisena, sillä tuolla ulkona on juuri tähän aikaan vuodesta niin synkkää ettei videon kuvaamisesta tulisi mitään. Tekstinä näitä vastauksia on myös helpompi lukea jälkikäteen, kun yleensä vanhemmat videot tulee jossain vaiheessa poistettua. Alussa kysymysten määrä näytti vähäiseltä, mutta jo puolessa vaiheessa tuli tunne, että eikö nää lopu koskaan. Kiitos kuitenkin kaikille kysymyksiä laittaneille, niihin oli mukava vastailla! 

PicMonkey Collage1

MINÄ / PERUS

Mitä kuuluu?
Ihan hyvää itseasissa. Kävin maanantaina siellä kertomassani työhaastattelussa ja ainakin mun mielestä se meni yllättävän hyvin. Viikonloppuna juhlittiin mun ja Teemun 5,5-vuotispäivää käymällä Amarillossa syömässä ja viettämällä ihan vaan yhteistä aikaa. Odottelen innolla kaikkia tulevia kivoja juttuja tässä joulukuun aikana. Lyhyesti sanottuna mulle kuuluu hyvää ja kuten ylempänä jo mainitsinkin, oon pitkästä aikaa onnellinen!

Mikä on sun toinen nimi?
Sofia.

Mitä harrastat?
Tällä hetkellä harrastan pelkästään tätä bloggaamista. Haluaisin kuitenkin aloittaa jonkin liikunnallisen harrastuksen, mutten oikein tiedä mikä mua kiinnostaisi. Ehkä aloitan lenkkeilyn tai hankin monen vuoden haaveen eli salikortin.

Harrastatko mitään liikuntaa yms?
Ylempänä tähän tulikin jo vastaus. Haluaisin harrastaa jotain liikunnallista, mutten oo ainakaan vielä saanut aikaiseksi aloittaa.

Tupakoitko?
Satunnaisesti.

Biletätkö usein?
En nykyään kovin usein. Silloin 18-vuotiaana tuli enemmän ihan biletettyä, mutta nykyään tykkään enemmän sellaisista rauhallisista illanvietoista kaveriporukalla. On ihana ostaa vaikka jotain pientä syötävää, jutella asioista, kuunnella musiikkia ja juoda vähän. Yleensä tuollaisista illanvietoista tulee kuitenkin lähdettyä myös sinne baariin, mutta sielläkin tulee aina vain istuskeltua ja juteltua.

Onko sulla ajokortti?
Kyllä on. Sain sen aikoinaan iskältä 18-vuotislahjaksi.

Omistatko autoa?
En oo koskaan omistanut, mutta Teemulla on auto, jota mäkin voin käyttää halutessani. Vielä ei olla kuitenkaan varmoja, että myydäänkö auto pois vai ottaako Teemu sen mukaan tänne Helsinkiin.

Hulluin/oudoin tekosi?
Apua, nyt ei tuu kyllä mitään mieleen!

3 hyvää ja 3 huonoa puolta sinussa?
Oletan, että tässä tarkoitetaan luonnetta? Hyviksi puoliksi sanoisin luotettavuuden, vastuuntuntoisuuden ja avoimuuden. Huonoja puolia puolestaan on mustasukkaisuus, äkkipikaisuus ja pieni ujous.

Oletko ujo vai menevä ihminen?
Tähän mulla on aika ristiriitainen vastaus. Oon vähän ujo, mutten anna sen haitata. Oon siis tavallaan molempia, sekä ujo että menevä. Esimerkiksi vielä pari vuotta sitten olisin jättänyt toissapäiväisen työhaastattelun väliin, kun taas nyt menin sinne rohkeasti jännityksestä huolimatta. Oon huomannut, että pelot voi voittaa vain kohtaamalla ne. Sen takia yritänkin päästä tästä vähäisestäkin ujoudesta irti kohtaamalla kaikki mun mielestä pelottavat asiat.

Oletko mustasukkainen ihminen?
Valitettavasti.

LEMPPARIT

Lempiasukokonaisuudet?
Tarkoitetaankohan tässä mun asukokonaisuuksia vai ihan vaan yleisesti ottaen? Vastaan nyt kuitenkin mikä olisi mun mielestä parhain asukokonaisuus tällä hetkellä. Eli jos saisin valita mitkä tahansa asusteet nyt päälleni, niin valitsisin mustat nahkaiset saappaat, ohuet sukkahousut, valkoisen kellohameen, mustan lyhyen neuleen sekä vaaleansävyisen tekoturkiksen. Sitten vielä tummanpunaista huulipunaa ja vaikka samaa sävyä oleva laukku, niin asu olisi täydellinen. Harmi ettei mulla ole rahaa pukeutua niin kuin tahtoisin! :(

Lempikauppa?
Vaatekaupoista H&M sen laajan valikoiman ja edullisten hintojen vuoksi. Ruokakaupoista ehkä tällä hetkellä Prisma tai K-kaupat, koska kerätään niistä bonuksia.

Lempialkoholijuoma?
Makeat drinkit tai ihan vaan kalja.

Lempialkoholitonjuoma?
Sokeriton juissi ja tavallinen kokis!

Lempivuodenaika?
Tää on paha, mutta ehkä nykyään talvi. Ennen olin kesäihminen, mutta nykyään se kuumuus alkaa vaan ärsyttämään. En myöskään tykkää liikkua vähissä vaatteissa, joten ehkä talvi on mulle se paras vuodenaika. Rakastan myös lunta ja niitä ihania talvisia maisemia, voi että!

Suosikkinäyttelijä?
En tiedä yhtään. Ei oo yhtä tiettyä.

Kevät vai syksy?
Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Ehkä kuitenkin kevät, kun silloin aurinko alkaa pikkuhiljaa paistaa. Syksyt on niin synkkiä.

Joulu vai juhannus?
Ehdottomasti joulu! Rakastan sitä jouluista tunnelmaa, kaikkia ihania jouluvaloja ja -koristeita, jouluruokaa ja tietenkin sitä lunta. Nyt vaan pidetään peukkuja pystyssä, että saataisiin valkoinen joulu!

Rivitalo vai kerrostalo?
Kerrostalo.

Mäkkäri vai hesburger?
Mäkkärissä on halvempaa, mutta hesellä on paremmat ruoat. Ehkä hese!

Tee vai kahvi?
Tee. En tykkää tavallisesta kahvista yhtään.

Kissa vai koira?
Kissat! Maailman suloisimpia eläimiä.

Rauhallinen koti-ilta vai railakas ilta baarissa?
Hmm, molemmat. Perjantaina rauhallinen koti-ilta herkkujen ja leffan parissa, ja lauantaina railakkaasti baariin juhlimaan. Ehkä nykyään tulee kuitenkin enemmän pidettyä noita rauhallisia koti-iltoja.

Paras baari/yökerho jossa olet käynyt?
En oo ainakaan täällä Helsingissä kerennyt käymään vielä monissa paikoissa, joten vaikea sanoa. Tähän mennessä kaikki baarit/yökerhot on olleet vähän tylsiä, jopa ulkomailla. Haluaisin päästä joskus käymään jossain vähän erilaisemmassa paikassa eikä aina sellaisissa, joissa on vain tanssilattia ja baaritiski.

PicMonkey Collage2

MUUTTO HELSINKIIN

Kotikaupunkisi hyvät ja huonot puolet?
Pidän Varkautta mun kotikaupunkina, vaikka oonkin kasvanut toisella paikkakunnalla ja nykyään asun Helsingissä. Varkaudessa hyviä puolia oli oma auto, ihanat ystävät, meidän vakioruokapaikat ja se, että mun iskä ja Teemun vanhemmat asuivat lähellä. Huonoja puolia oli kaikki pienen kaupungin ongelmat, vaikeastilähestyttävät ihmiset ja se, ettei siellä ollut koskaan mitään tekemistä.

Onko haikeaa muuttaa pois Varkaudesta?
Vastaan tähän nyt vähän myöhässä, sillä oon jo muuttanut, mutta ehkä tällaiseen kymykseen on jopa parempi vastata jälkikäteen. Aluksi muutto tuntui haikealta ajatukselta ja mä jopa itkin useampana iltana, kun en olisi halunnut mun ystävien jäävän sinne. Tänne muutettua ehkä parin viikon ajan kaipasin monia asioita Varkaudesta, mutta nyt lähes kuukauden jälkeen oon jo täysin sopeutunut tänne. En muuttaisi Varkauteen enää takaisin.

Jännittääkö Helsinkiin muutto?
Kyllä jännitti, ihan älyttömästi! Jännitin kaikkia mahdollisia asioita; miten me pärjätään, saadaanko työpaikat tai löydänkö ystäviä. Vielä ei olla saatu työpaikkoja ja oon tutustunut vasta yhteen uuteen ihmiseen, mutta kyllä tää tästä ajan kanssa. :)

Onko teillä vielä työ- tai opiskelupaikkoja tiedossa Helsingissä? Jos ei ole, niin miten aiotte tulla toimeen?
Ei ole. Kävin eilen työhaastattelussa ja toivon tällä hetkellä enemmän kuin mitään, että saisin sen paikan. Jos kuitenkin käy niin huono tuuri, etten löydä kevääseen mennessä työpaikkaa, niin aion hakea opiskelemaan. Toimeentulemisesta sen verran, että ei me oltaisi muutettu tänne jos ei tultaisi toimeen. Vaikka mulla onkin todella vähän kuukaudeksi rahaa käytössä, niin tuun silti toimeen. Raha-asiat on siis kunnossa!

Mihin kaikkialle olet hakenut töihin Helsingissä?
Kaikkiin mahdollisiin vaate- ja ruokakauppoihin. Selailen vähintään kerran viikossa netistä avoimia työpaikkoja ja laittelen työhakemuksia menemään.

Miksi etsitte Helsingistä asunnon ennen työpaikkoja? Eikö olisi ollut järkevämpää hankkia kummallekin ensin töitä, ja sitten asunto? Miksi hätiköidä?
Meidän mielestä oli parempi ratkaisu hankkia ensin asunto. On nimittäin melkein mahdotonta onnistua saamaan työpaikat yhtä aikaa ja sitten olisi tullut hirveä kiire etsiä meille mieleinen asunto. Helsingissä monissa asunnoissa täytyy asua vuosi ennen kuin voi muuttaa pois, niin siksi haluttiin heti mieleinen asunto. Ja kun sellainen sattui kohdalle, niin oli pakko tarttua tilaisuuteen! :)

Miksi halusitte muuttaa juuri Helsinkiin (perustelut)?
Helsinki oli pitkään ollut meidän molempien mielestä sellainen kaupunki, johon haluttiin muuttaa. Muut kaupungit oli meidän mielestä liian pieniä. Helsingissä on myös niin paljon mahdollisuuksia ja tänne muuttaa paljon ihmisiä ympäri Suomea. Helsinki on vaan aina ollut sellainen kaupunki, joka on kolahtanut. Jo pienestä asti.

Kuinka iso uusi asuntonne on Helsingissä?
Samankokoinen kuin edellinen eli 62 neliöinen kaksio. Juuri sopiva meille!

MATKAILU / ULKOMAAT / VENÄJÄ

Missä kaikissa maissa olet käynyt?
Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Unkarissa, Tsekissä, Slovakiassa, Itävallassa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, Venäjällä, Ranskassa, Espanjassa, Bulgariassa ja Marokossa. Muistaakseni siinä oli kaikki. Oon matkustellut aika paljon Euroopassa, sillä tehtiin aikoinaan iskän kanssa parin viikon moottoripyöräreissu ja ajettiin monien Euroopan maiden läpi. Sen jälkeen ollaan matkustettu Teemun kanssa nimenomaan Euroopan sisällä, sillä se on niin edullista verrattuna kaukomatkoihin. Haaveissa olisi kyllä lähteä kiertelemään Amerikkaa heti kun saadaan kerättyä tarpeeksi rahaa kasaan!

Missä Suomen kaupungeissa olet käynyt?
En kovin monissa. Tunnetuimpia kaupunkeja, joissa oon käynyt, on varmaan Kuopio, Tampere, Savonlinna, Tornio, Seinäjoki, Jyväskylä, Mikkeli, Iisalmi, Kajaani ja Joensuu. Muita ei tule mieleen.

Voisitko ikinä muuttaa maaseudulle asumaan/jonnekkin "syrjäseudulle"?
Mä oon itseasiassa asunut lapsuuteni ja teini-ikäni syrjäseudulla. Asuin 17-vuotiaaksi saakka pienessä alle 5000 asukkaan kylässä ja oli kyllä helpotus, kun päästiin Teemun kanssa muuttamaan sen jälkeen Varkauteen. Koko suku onkin ollut ihmeissään, kun pienen kylän tyttö lähtikin Helsinkiin asumaan. :D

Voisitko ikinä muuttaa ulkomaille?
Haluaisin muuttaa vielä jossain vaiheessa elämääni. Jos ei aikaisemmin, niin viimeistään eläkepäiviä lähden viettämään uuteen maahan! Kaikista eniten haluaisin muuttaa Keski-Eurooppaan.

Asuisitko mieluummin Yhdysvalloissa vai Japanissa?
Yhdysvalloissa. Mulla onkin haaveena päästä käymään siellä vielä joskus!

Jos sun olis pakko muuttaa ulkomaille, mihin maahan/kaupunkiin muuttaisit ja miksi?
Luultavasti ainakin alkuun Saksaan Müncheniin. Siellä mulla on äiti ja kaupunkikin olisi tuttu jo ennestään. Saksa on myös maana aivan mahtava, aika samankaltainen kuin Suomi. Ihmiset on luotettavia ja elintaso on todella hyvä. Plussana vielä se, että kosmetiikka, ruoka ja alkoholi on halpaa.

Miksi sun äitisi asuu Saksassa ja onko se asunut siellä kauan? Miten usein käyt sen luona?
Äiti muutti Saksaan yli 10 vuotta sitten saksalaisen miehen perässä. Käyn nykyään suht usein äidin luona ja oon itseasiassa taas sunnuntaina lähdössä sinne. :)

Osaatko puhua venäjää miten hyvin?
Aika hyvin. En tietenkään osaa mitään erikoisia sanoja, mutta ymmärrän kuitenkin todella paljon.

PicMonkey Collage4

MENNEISYYS JA TULEVAISUUS

Kerro jotain ensitapaamisesta poikakaverisi kanssa.
Me tutustuttiin alunperin IRC-Galleriassa, kun Teemu tuli rohkeana poikana kommentoimaan mulle, että "sinäkö se kiljuit kaveris kanssa eilen siinä mun takana :D". Oltiin tosiaan pidetty edellisenä päivänä kaverin kanssa vähän kovempaa ääntä koulumatkalla, joten vastasin nolona jotain takaisin. Muutamien kommenttien vaihtamisten jälkeen Teemu lisäsi mut mesessä kaveriksi ja siitä se sitten varsinaisesti lähti. Juteltiin mesessä yömyöhään ja nähtiin viikonloppuisin (molempien kaverit henkisenä tukena). Muutaman kuukauden päästä koitti mun peruskoulun päättäjäiset, joita lähdettiin juhlimaan kylälle. Jossain vaiheessa iltaa päätettiin kännissä rohkaistua ja kertoa tunteistamme. Ja tässä sitä nyt ollaan, känni-illasta lähteneessä 5,5 vuoden parisuhteessa. Romanttista! :D

Kaduttaako jokin asia?
Onhan näitä asioita varmasti monia, mutta nyt ei tule ainakaan äkkiseltään mieleen.

Onko sulle käyny nuorempana mitään sellaista, joka nolottaa nyt tänä päivänä?
On. Esimerkiksi kaikki teininä tehdyt hölmöilyt, joiden takia monet varmaan muistaa mut edelleen sellaisena ihmisenä. Mua myös hävettää vähän millainen olin yläasteaikoina, sillä oon muuttunut niistä ajoista valtavasti. Mua ei kiinnostanut mikään, tein hölmöjä asioita, lintsailin, kävin välitunneilla tupakalla ja jäin tahallani kiinni, kehuskelin rehtorin puhutteluilla ja olin vain yksinkertaisesti nolo teini. :D

Kuinka vanha olit, kun sun vanhemmat eros?
Olin vasta 3-vuotias. Onneksi tuo ero tapahtui noin nuorena, niin en muista siitä oikeastaan mitään. Vanhempien erot on  nimittäin vanhemmalla iällä varmasti aika raskaita myös lapsille.

Parhaat muistot kesältä?
Viime kesä oli mahtava! Parhaimpia muistoja on ehdottomasti ensimmäiseen ammattiin valmistuminen, Tallinnan reissu kaveriporukalla, rauhallinen juhannus mökillä, Prahan matka sekä monet muut ihanat asiat.

Muistatko vielä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon? Jos muistat, niin kerro se meille lukijoille.
Muistaakseni se oli ihan vähän päälle 7. Nostin ysiluokan aikana kutosen keskiarvon seiskaan, koska halusin lukioon ja sinne piti olla yli seiskan keskiarvo.

Minkälaisen todistuksen sait, kun valmistuit kesällä?
Sain yllättävän hyvän todistuksen. Varsinkin toisena ja kolmantena vuonna panostin kouluun ihan täysillä ja sain paljon kiitettäviä. Kaikki se työ tosiaan kannatti, sillä nyt mulla on elämäni ensimmäinen todistus, johon oon oikeasti tyytyväinen. :)

Onko tulevaisuudensuunnitelmia?
Yksi mun tärkeimmistä tulevaisuudensuunnitelmista on nyt toteutettu, eli Helsinkiin muuttaminen. Seuraavana suunnitelmissa on löytää työpaikka, mutta jos sitä ei löydy kevääseen mennessä, niin haen opiskelemaan. Tarkoituksena on myös matkustella mahdollisimman paljon elämän aikana. Vähän kaukaisempia suunnitelmia on mennä vielä joskus naimisiin ja hankkia koira, jonka on oltava rodultaan pomeranian.

Meinaatteko jossain vaiheessa ihan ostaa asunnon?
Kyllä varmasti jossain vaiheessa. Ensin täytyy kuitenkin löytää vakituinen työpaikka ja seurustella pidempään, sillä haluan olla täysin varma kaikesta noinkin suurta päätöstä tehdessä.

Aiotko mennä opiskelemaan korkeakoulututkintoa?
Haaveissa olisi. Jos en tosiaan löydä töitä kevääseen mennessä, niin aion ainakin hakea. Se on sitten eri asia, että mitä ihmettä lähtisin opiskelemaan ja minne. Helsinki ja Vantaa on ainakin ensimmäisiä vaihtoehtoja, mutta alasta mulla ei ole vielä hajuakaan. Ehkä tradenomi tai sosionomi?

Haluatko joskus naimisiin tai lapsia?
Naimisiin haluan, mutta lapsista en tiedä vielä. Ainakin tällä hetkellä tuntuu etten halua lapsia välttämättä koskaan. Oon ehkä tässä asiassa vähän itsekäs, mutta haluan käyttää kaikki rahani matkailuun ja itseeni. :D

MITÄ MIELTÄ / MIELIPITEET

Mitä mieltä olet koulukiusaamisesta?
Oon todellakin sitä vastaan! Mua on nimitelty ja haukuttu ala- ja yläasteaikoina, joten mulla on vähän kokemusta sellaisesta. En toivoisi kenellekään samaa!

Mitä mieltä olet kauneusleikkauksista ja voisitko itse mennä sellaiseen?
En oo puolesta enkä vastaan. Jokainen tehköön itselleen mitä haluaa. Toisaalta haluaisin leikkauttaa nenäni, mutta toisaalta se on niin suuri osa mua. Mulla on iso nenä, mutta mitä sitten? Jos se ei pahemmin häiritse mua, niin tuskin se häiritsee muitakaan. Lisäksi pelkään kipua niin paljon, etten kestäisi niitä kaikkia kipuja leikkauksen jälkeen.

Oletko koskaan lahjoittanut rahaa hyväntekeväisyyteen tai luovuttanut verta? Mitä mieltä yleensäkin olet hyväntekeväisyys-kampanjoista?
Oon muistaakseni joskus ala-asteella lahjoittanut muutaman euron hyväntekeväisyyteen, vai mikä punainen risti se nyt onkaan? Mun mielestä on ihan mahtava juttu, että jotkut lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen tai luovuttaa verta. Jos voittaisin lotossa, niin laittaisin varmasti osan hyväntekeväisyyteen. Auttaisin esimerkiksi afrikkalaisia lapsia.

Mitä mieltä olet nykyajan fitness-"muodista"?
Tein siitä itseasiassa kesällä postauksen, joka löytyy täältä. Sieltä voi käydä tarkemmin lukemassa, mutta lyhyesti sanottuna mun mielestä se on naurettavaa. On siis hyvä asia, että ihmiset pitävät itsestään huolta ja liikkuvat säännöllisesti, mutta ne jatkuvat saliselfiet ja maitorahkapurkit... En siis ole vastaan niitä, jotka oikeasti käyvät salilla ja se kuuluu heidän elämäänsä, mutta sellaiset "käyn kerran vuodes salil ja nyt pitää ottaa selfie et kaikki näkee miten fit oon" -ihmiset on naurettavia.

Onko toisen ihmisen ulkonäöllä väliä vai kiinnitätkö enemmän huomiota luonteeseen?
Parisuhdetta etsiessä kiinnittää tietenkin huomiota myös ulkonäköön, mutta mä en ainakaan kiinnitä kavereiden ulkonäköön minkäänlaista huomiota. Jokainen saa olla minkänäköinen tai -kokoinen tahansa. Tärkeintä ystävyydessä on luotettavuus ja se, että on hauskaa yhdessä!

Pidätkö kahvista?
En pidä.

Pidätkö kiinalaisesta ruoasta?
Kiinalainen ja intialainen ruoka on mun lempiruokia, joten kyllä pidän!

Pidätkö tulisesta ruoasta?
Kyllä. Me lisätään Teemun kanssa jopa makaroonilaatikkoon tabascoa ja kaikenmaailman mausteita. :D

Pidätkö ruoanlaitosta?
Inhoan ruoanlaittoa. Eihän nyt kukaan nälkäisenä jaksa ruveta väsäilemään mitään kolmen ruokalajin illallisia. Paitsi mulle pelkkien perunoiden keittäminenkin on jo saavutus. :D

PicMonkey Collage3

SEKALAISET

Uskaltaisitko hypätä benji-hypyn?
En tiedä uskaltaisinko, mutta oon jo pitkään halunnut. Ne on vaan niin ylihinnoiteltuja, niin en oo raaskinut maksaa 40 euroa yhdestä hypystä. Ehkä sitten joskus!

Kuinka usein meikkaat?
Päivittäin, paitsi sellaisina päivinä jolloin en lähde kotoa mihinkään.

Onko tää sun ensimmäinen blogi vai ootko blogannut aikaisemminkin?
On ensimmäinen ja varmasti viimeinenkin blogi. Tai kyllähän mä joskus aikoinaan tein syömishäiriöblogin anonyyminä ja kirjoitin jopa yhden postauksen, mutta siihen se sitten jäikin. Sitä ei varmaan lasketa?

Seuraatko mitään tv-sarjoja ja jos seuraat, niin mitä?
Hotellit kuntoon, Jyrki Sukula! ja Valheen vankeja on tullut katsottua. Noiden lisäksi seuraan Netflixistä tällä hetkellä Gossip Girliä.

Seuraat ilmeisesti pretty little liarsia, kuka on heistä suosikkihahmosi ja miksi?
Mun suosikkihahmo on Hanna tai Emily. En oikein tiedä miksi. Hannalla on ihania jakkuja ja Emily on niin nätti, haha. :D

Oletko seurannut the walking dead -sarjaa?
Kyllä. Netflixiin tuli jokin aika sitten kolmas kausi ja katsottiin se Teemun kanssa muutamassa päivässä. Mahtava sarja!

Listaa lempibändejäsi + artistejasi!
Mulla on aika laaja musiikkimaku ja tykkään monilta bändeiltä/artisteilta vaan muutamista biiseistä. Ihan ehdoton lemppari kaikista on kuitenkin A Day To Remember, sillä tykkään niiden kaikista biiseistä.

Kerro jotain sun viidestä parhaasta ystävästä!
Ei mulla ole noin montaa parasta ystävää, joten kerron kahdesta. Mun parhaat ystävät on molemmat rehellisiä ja luotettavia, ja niiden kanssa pystyy puhumaan mistä vain. Voin olla täysin oma itseni molempien seurassa eikä kumpikaan tuomitse. En oikein tiedä mitä muuta kertoisin. Molemmat on aivan ihania persoonia ja toivon, että meidän ystävyys kestää molempien kanssa vielä pitkään!

Kerro jotain sun jokaisesta perheenjäsenestä!

Mun perheeseen kuuluu vain äiti ja iskä, vaikka en mä kyllä muuta kaipaisikaan. Molemmat on maailman parhaimpia vanhempia ja oon todella kiitollinen siitä, että molemmat on auttaneet mua niin paljon elämäni aikana.

Uskotko Jumalaan?
En. Kuka tietää onko raamatun keksinyt ihminen, jolla on vain vilkas mielikuvitus? :D

Mitä onnellisuus merkitsee sulle?
Mulle onnellisuus on sitä, että elämässä on kaikki asiat omasta mielestään hyvin. Sitä, että tuntee itse olevansa onnellinen. Kyllä sen oikeasti tuntee. Mä oon viimeksi ollut onnellinen vuonna 2010, mutta nyt alkaa vihdoin tuntua taas vähän siltä, että oon lähellä sitä samaa tunnetta mikä tuolloin oli. Kaikki asiat on hyvin ja hyviä päiviä on enemmän kuin huonoja. Perusasiat kunnossa. Se on mulle onnellisuutta.

Keräätkö mitään asioita/esineitä, esim. Muumimukeja tai jotain muuta?
Keräilen muumiastioita, Iittalan harmaata kartio-sarjaa sekä ulkomailta itse ostettuja magneetteja.

Onko sulla hyviä laihdutusvinkkejä?
Annan ihan yksinkertaisen vinkin; syö vähemmän kuin kulutat. Jokaisella ihmisellä on peruskulutus ja mulla se on noin 1200 kcal, jonka kulutan pelkästään makaamalla koko päivän paikoillani. Jos siis syön alle 1200 kcal enkä liiku, niin mun pitäisi laihtua. Tietenkin laihtumistahti on paljon nopeampi jos lisää tuohon rinnalle liikuntaa. Yksinkertaista! :D

Odotatko talvea?
Kyllä! Odotan jo lunta ja pientä pakkasta. Sitä, kun puut on lumessa ja ne kimaltaa auringonpaisteessa.

Mikä/mitkä on ollut suurin saavutuksesi?
Varmaan tähän mennessä ammattiin valmistuminen. Se oli mulle viiden vuoden saavutus ja kesällä sain sen vihdoin päätökseen. Seuraava saavutus voisi olla sen korkeakoulututkinnon suorittaminen.

Pelaatko lottoa yms?
Harvoin. En vaan jaksa uskoa siihen, että voitto osuisi juuri mun kohdalle.

Olisitko mieluummin kuuro vai sokea?
Oon joskus miettinyt tätä ja lapsena kyseltiin kavereiden kanssa tätä usein toisiltamme. Olisin mieluummin varmaan kuuro. Mieluummin menettäisin kaikki äänet, koska sokeana en voisi edes matkustella.

Kuinka vanha Nasu on?
Aika tarkalleen 3,5 vuotta.

Onko sulla ollut muita lemmikkejä kuin Nasu?
Silloin kun asuin vielä iskän luona, niin mulla oli jossain vaiheessa pupu. Sellainen vaaleanruskea kääpiöluppakorvakani. :)

Mistä keksit Nasulle nimen?
En muista mistä se tuli. Mietittiin ennen Nasun ottamista pitkään nimivaihtoehtoja sille, joista Teemun ehdotus "Jarcco" oli kyllä kaikista paras. Muistaakseni selailin netistä nimiä ja vastaan tuli joku Nasun tyylinen. Sitten mulle tuli vaan yhtäkkiä mieleen, että sen on pakko olla Nasu. Kun käytiin hakemassa Nasu meille, niin jotenkin se vaan näytti niin Nasulta!

Oletko koskaan ratsastanut hevosella?
Valitettavasti. Ala-asteella oli jossain vaiheessa kaikilla se hevosvillitys, että kaikkien tyttöjen piti tykätä niistä ollakseen cool. Myös mun piti esittää tykkääväni hevosista ja tietenkin yksi mun kavereista pyysi mut mukaan ratsastustunnille. Hetken mietittyäni suostuin ja sovittiin lähtevämme jo seuraavana päivänä. Ensinnäkään mä en osannut ratsastaa neuvoista huolimatta ollenkaan ja kaikki huipentui siihen, kun ratsastustunnin jälkeen tipuin hevosen selästä. Silloin päätin, etten muuten enää koskaan nouse hevosen selkään! :D

Mitä pelkoja sulla on?
Kaikista pahimpia on menettämisen ja kuoleman pelot. Pelkään läheisten ihmisten menettämistä ja sitä, että mulle sattuu jotain. Ehkä juuri sen takia pelkään nykyään lentämistä ja huvipuistolaitteitakin. Pelkään myös hämähäkkejä ja muita ötököitä kuollakseni.

Jos saisit nyt tietää, että sinulla on 24 tuntia elinaikaa, mitä tekisit ja miksi?
Yrittäisin toteuttaa mun unelmat sen 24 tunnin aikana. Ihan ensimmäisenä kävisin hyvästelemässä perheen ja sukulaiset, minkä jälkeen varaisin äkkilähdön samalle päivälle ja lähtisin johonkin mun unelmalomakohteista. Ostaisin Vuittonin laukun ja hyppäisin sen benji-hypyn!

18 kommenttia:

 1. Ihanaa oli saada tietää susta tällaisia pieniä arkisia juttuja:) En tosiaan ole kauaa seuraillut sun blogiasi mutta vaikutat niin mahtavalta ihmiseltä jo nyt että huhhuh ♥ Ekan kollaasin uima-allas kuva apuaaa, mä haluan ulkomaille johonkin lämpöiseen, kellumaan juurikin uima-altaaseen:') <3
  Ja hei Gossip girl on huikeen ihana sarja, eikös?;P ♥ Itsekin katon just toista kertaa kyseistä sarjaa alusta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti ja ihana sinä! :) <3 Haha, mäkin voisin lähteä vaikka tältä istumalta johonkin lämpöiseen palmujen alle! Olis vaan edes vähän ylimääräistä rahaa, niin lähtisin vaikka heti! :D

   Mikä sattuma! Mäkin nimittäin katson sitä jo toista kertaa alusta. :D Joskus vuosi sitten katsoin neljänteen kauteen, siinä välissä viidennen kauden ja nyt aloitin alusta. Ihan mahtava sarja! <3

   Poista
 2. Tää oli kiva ja jaksoin lukea kokonaan! :) Opin paljon uutta sinusta! Ajatko sä muuten paljon autolla / koetko olevasi hyvä kuski?

  Ja hyi kalja! :D Ei vaan mene mulla alas. Paitsi kirsikkaolut on ihan jees, mutta sitäkin voi juoda vain yhden, kun sitten sieltä se kaljan jälkimaku alkaa puskemaan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit ja jaksoit lukea jopa loppuun asti! :) Varkaudessa asuessa ajoin jonkin verran autolla, mutta tykkään kyllä enemmän istua kyydissä. Oon myös ajanut pari kolaria parkkipaikoilla, joten en koe olevani ainakaan mikään paras kuski. Tosin nuo kolarit sattui silloin, kun olin vasta saanut ajokortin. :D Ollaan pari kertaa Teemun kanssa vitsailtu, että mun olisi pitänyt hakea siihen Suomen surkeimmat kuskit -ohjelmaan! :D

   Haha, mä taas rakastan kaljaa! :D Lonkerot ja siiderit on niin makeita ja niistä tulee helposti huono olo. :(

   Poista
 3. Tykkään kauheesti lukea näitä kysymys potauksii näistä oppii niin hyvin millanen blogaaja on.Oon ajatellu itsekkin tekeväni tälläisen mutta oon ajatellut, että tulisko tarpeeksi kysymysiä :)

  Blogissani on upean BPface puuteripaljetin arvonta.Toivottavasti osallistut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin tykkään näistä nimenomaan sen takia, kun näistä oppii tavallaan tuntemaan bloggaajan. Tavallisista arkisista postauksista ei yleensä saa tietää millainen bloggaaja oikeasti on. :) Tee säkin ihmeessä tällainen! Kyllä niitä kysymyksiä ihan varmasti tulee. Mä voin ainakin käydä kyselemässä! ;D

   Oi, kuulostaa hyvältä! Käyn ehdottomasti osallistumassa. :)

   Poista
 4. Tätä oli kiva lukea, vaikka ihan joka juttua en kerennyt lukemaan kun aika loppui kesken :D Sai paljon uutta tietoa sinusta! En ihmettele ettei ole ikävä takaisin Varkauteen nyt varsinkin kun olet sopeutunut Helsinkiin asumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tästä sai uutta tietoa! :) Mä tykkään lukea tällaisia muiden blogeista juuri tuosta syystä. Tee säkin jossain vaiheessa kysymyspostausta! :) Alussa mulla oli kieltämättä vähän ikävä sinne, mutta nyt kun oon sopeutunut, niin kyllä mä uskon tänne jääväni asumaan. Jos muuttaisin pois, niin ehkä sitten Kuopioon. Varkaus oli vaan niin hirveän pieni paikka mulle. :(

   Poista
 5. Ihana postaus! voi vitsi jos asuisin Helsingissä nii haluisin kyllä paremmin tutustua. Vaikutat sellaselta kenen kans tulisin tosi hyvin toimeen! :D Matkailuhulluja ainakin molemmat :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivasti sanottu ja ihana kuulla, että tykkäsit tästä! :) Mä oon tiiätkö miettinyt ihan samaa, että suhun ois tosi kiva tutustua paremmin! Mua harmittaa vieläkin, kun en uskaltanut tulla juttelemaan sulle siellä Tukholman lentokentällä! :D Haha, matkailuhulluja tosiaankin! Sullakin on se Lontoon reissu, voi että. <3

   Poista
 6. Vastauspostaukset on aina mielenkiintoista luettavaa, niistä oppii lisää bloggaajasta :) Ja kuten ennenkin todettu, meissä taitaa olla aika monia samankaltaisuuksia! :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta! Sen takia tykkään lueskella muiden blogeista näitä vastauspostauksia. :) Meissä taitaa tosiaan olla aika paljon samaa, kun oot ennenkin tuosta maininnut! :)

   Poista
 7. Great blog♥

  How about follow each other?
  I follow your blog. Waiting for you♥
  My Blog: http://juliemcqueen.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Sussa on aika paljon samoja juttuja mitä mussa.. :-D Mutta näitä on aina niin ihana lukea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aijaa! :D Ihana kuulla, että säkin tykkäsit tästä! Mäkin tykkään näistä vastauspostauksista ihan hirveästi. :)

   Poista
 9. Voi eii, en tienny että asut nykyään Helsingissä! Oon seuraillut tosi huonosti blogeja viimeaikoina, mutta onneks nyt kuitenki luin sunkin blogia pitkästä aikaa :D Nostan käden ilmaan, haluan tutustua suhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jääny blogien seuraaminen vähän vähemmälle, kun ollu niin paljon kaikkia asioita. Mutta hyvä, että kävit taas lueskelemassa! :) Haha, muhun saa kyllä ehdottomasti tutustua! Uusia tuttavuuksia ei voi koskaan olla liikaa! :) Varsinkin nyt uudelle paikkakunnalle muutettua, kun ei oo vielä ehtinyt oikein tutustua keneenkään. :D

   Poista