maanantai 8. syyskuuta 2014

Kiireinen viikonloppu

Kerroin pari postausta taaksepäin siitä meidän löytämästä täydellisestä asunnosta, josta otettiin yhteyttä vuokranantajaan. Odoteltiin vastausta perjantai-iltaan saakka, kunnes huomattiin, että se oli ehtinyt perjantain aikana jo mennä. Ilmoitusta ei enää löytynyt mistään. Selailin koko perjantai-illan muita asuntoja ja löysin yllättävän monta hyvää vaihtoehtoa. Vaikka nyt onkin vähän huono aika etsiä asuntoa, kun monet muuttavat nimenomaan näihin aikoihin opiskelupaikan perässä, niin silti mä jaksan elätellä toivoa asunnon löytymisestä. Kyllä se täydellinen yksilö vielä löytyy, kun vaan jaksaa yrittää!

Mun viikonloppu sujui oikein mukavasti, vaikkakin vähän kiireisissä tunnelmissa. Ollaan pakattu huomista varten, käyty Matkuksessa shoppailemassa ja hoidettu muita matkavalmisteluja. Onneksi nyt kaikki asiat alkaa olla jo hoidettu ja päästään vihdoin matkalle rentoutumaan. Matkusteleminen on juuri sen takia niin ihanaa, kun voi unohtaa hetkeksi kaikki arjen huolet ja pääsee yksinkertaisesti rentoutumaan! 

1-IMG_4773 – kopio – kopio 1-IMG_4770 – kopio

Viikonlopun aikana ollaan yritetty pakata Münchenin matkalle, mikä on ollut aika haastavaa, sillä kahdelle viikolle on niin vaikea ottaa vaatteita mukaan. Matkalaukun pitäisi olla mahdollisimman kevyt, joten mun täytyy ottaa mukaan vain muutamat kesä- ja syysvaatteet. Münchenissä on ollut viimeisen kuukauden aikana todella vaihteleva sää, niin on ihan hyvä varautua myös vähän lämpimämmillä vaatteilla. Onko kenelläkään muulla koskaan stressiä siitä, mitä vaatteita matkalle kannattaisi ottaa?
 
Mietittiin pitkään lähdetäänkö tänään Helsinkiin autolla, mutta löydettiinkin viimehetkellä todella edulliset bussiliput. Olin aiemmin kuullut positiivista palautetta Onnibussista, joten ajateltiin tsekata bussilippujen hinnat myös sieltä. Edestakaiset tavalliset bussi- ja junaliput olisivat olleet yhdeltä henkilöltä reilusti yli satasen, mutta Onnibussin sivuilta löydettiin liput vain 9 eurolla. Ihan älyttömän halpaa! Onneksi aikataulutkin sattuivat juuri hyvin meidän lentojen kanssa. Tästä lähtien ruvetaan kyllä aina matkustamaan Onnibussilla!

1-IMG_4758 1-IMG_4747 1-IMG_4752

Käytiin lauantaina myös Matkuksessa ostelemassa viimeisiä juttuja ennen matkaa. Ikeassa alkoi nimittäin perjantaina -20% alennukset kaikista peileistä ja vuodevaatteista. Tällaisen tilaisuuden tullen oli pakko lähteä ostamaan meidän käytävään uusi peili, joka on ollut jo kauan ostoslistalla. Mukaan lähti myös muutamia pikkujuttuja syksyä varten, mutta niitä näette sitten myöhemmissä asukuvissa!

1-IMG_4804

Viimeisenä koko viikonlopun tärkein kuva! En oikein tiedä mistä idea Kööpenhaminaan lähdöstä lähti, mutta päädyttiin pitkän mietinnän jälkeen varaamaan matkat sinne. Löydettiin ihan mielettömän edulliset lennot eikä hotellikaan ollut mistään kalleimmasta päästä. Koko matkan hinnaksi tuli vain 180 euroa yhdeltä henkilöltä! Oli siis pakko käyttää tää tilanne hyväksi, kun saatiin tuo matka niin edullisesti. Lähtö on vasta marraskuun puolessa välissä, mutta mun mielestä tuo ajankohta on juuri täydellinen joululahjaostoksia varten! Nyt pitää vaan ruveta vähän säästämään, että on sitten varaa ostella jotain sieltä. Jos joku teistä lukijoista on muuten käynyt Kööpenhaminassa, niin kaikenlaiset matkavinkit tulisivat kyllä tarpeeseen!
 
Nyt mä lähden ostamaan eväät pitkää bussimatkaa varten ja pakkailemaan viimeisiä tavaroita kasaan, joten palaillaan seuraavan kerran sitten Saksan puolelta! Otan taas läppärin mukaan matkalle, niin pääsen postailemaan jo sieltä muutamia matkapostauksia. Nyt mulla on onneksi jopa aikaa istua vähän koneella, kun ollaan reissussa niin pitkään!
 
Miten teidän viikonloput menivät?

8 kommenttia:

  1. Oih miten ihanalta kuulostaa! Mun viikonloppu meni kans hyvin vaikka suht. rennoissa merkeissä mistä päivittelen just blogiin. :-) Sulla on kyllä aivan ihana uus bannerikin, tuommonen jotenki hennompi ja sun hiuksetkin näyttää hyvältä tuossa yhdessä kuvassa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että sunkin viikonloppu meni hyvin! :) Mä ottaisin ihan mielelläni rennon viikonlopun tällaisen kiireisen jälkeen.. Muutaman kerran tuli jo paniikki, että ehdinkö edes hoitaa kaikkia asioita ennen matkaa. :D Kiitos! Mustakin tuo banneri on ihan kiva! Ainakin vähän värikkäämpi ja hennompi kuin edellinen. :)

      Poista
  2. Kannattaa olla tarkka noitten onnibussin pysäkeiden suhteen, koska sehän ei pysähdy/kautta ota kyytiin samoista paikoissa kuin tavan bussit. Jos lentokentälle haluatte suoraan niin varmistakaa että se varmasti menee sinne, koska ainakaan helsingin päässä se ei mene bussiasemalle kuten muut bussit. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Selviydyttiin bussimatkasta ja nyt ollaan turvallisesti mun mummon luona. :D Tuo Onnibus jätti esimerkiksi Lahden kokonaan välistä ja Helsingissä se pysähtyi vain Viikissä ja Kiasman edessä.. Meillä oli siis tarkoituksena tulla yöksi tänne mun mummon luo ja huomenna lähdetään heti aamusta lentokentälle. :) Tulis nyt vaan äkkiä se Kehärata, niin pääsis täältä Malminkartanostakin paljon helpommin ja nopeammin lentokentälle!

      Poista
  3. Tosi kiva postaus ja sun blogi on tosi paljon muuttunut siitä kun viimeksi sitä luin! Oman blogitauon vuoksi on jäänyt vähän muidenkin blogien seuraamiset... Mutta tää on edelleen tosi kiva! :)
    Ja uskon kyllä, että asunto löytyy ennemmin tai myöhemmin eikä kannata menettää toivoaan. Itse olen muuttamassa pian pois nykyisestä pienestä yksiöstäni kaksioon, jonne muutan poikaystäväni kanssa. Asunnon saimme jopa yllätyksenä, sillä emme olisi uskoneet edes saavamme sitä. Kyllä se asunto vielä löytyy :)

    xx http://thebutterflygardens.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäsit! :) Aijaa! Toivottavasti se on muuttunut parempaan suuntaan. :) Sä oot siis vihdoin palannut blogitauolta! Seuraankin sun blogia, mutta oon ajatellut, että kyllä sä sieltä vielä palaat bloggaamisen pariin. :D

      Se on kyllä totta, ettei kannata mennettää toivoaan. Pitää vaan yrittää etsiä uutta, kun varsinkin tähän aikaan vuodesta edullisiin vuokra-asuntoihin on niin paljon hakijoita. :) Teillä on käynyt kyllä todella hyvä tuuri asunnon suhteen! Ja onnea yhteenmuutosta! Se oli kyllä jännää aikaa, kun pääsi muuttamaan omilleen ja vieläpä poikaystävän kanssa saman katon alle. :)

      Poista
  4. Hyvää reissua teille! Loma olis kyllä niin tarpeen, meillä kun on töissä puolet ihmisistä kipeänä, joten kiirettä riittää. Nyt vasta pääsin selailemaan blogeja ihan rauhassa, aiemmin ei ole jaksanut ollenkaan rankan päivän jälkeen.
    Te käytte aika usein tuolla Matkuksessa, on alkanut itseäni myös kiinnostaa. Onko se iso paikka? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Joo tähän aikaan vuodesta tosi monet on kipeänä. Mulla on käynyt hyvä tuuri, kun oon ollut koko alkusyksyn terveenä. Ootko sä joutunut tekemään siis työkavereidenkin vuoroja? :/ Yritä ajatella palkkapäivää, niin jaksat varmasti paremmin töissäkin olla. Mulla aina auttaa tuo palkan ajattelu! :D

      Matkus on ihan mahtava, haha! :D Alle tunnin ajomatkan päässä Varkaudesta ja sieltä löytyy yllättävän paljon hyviä vaateliikkeitä. Plussaa vielä Ikeasta, joka on siinä ihan vieressä. :) Jos joskus satut Kuopiossa päin käymään, niin kannattaa käydä Matkuksessa! :)

      Poista