lauantai 27. syyskuuta 2014

Päivä Salzburgissa

Viikko sitten lauantaina otettiin suunnaksi Itävallan Salzburg, joka sijaitsee 150 kilometrin päässä Münchenistä. Idea Salzburgiin lähdöstä lähti sen edullisuuden vuoksi. Ostettiin Bayern Ticket, jolla 2-5 henkilön porukka voi matkustaa Baijerin alueella vuorokauden ajan. Bayern Ticket maksoi vain 39 euroa ja siihen sisältyi siis 2-5 henkilöä. Mitä enemmän porukkaa, sitä edullisemmaksi lippu tuli. Äiti saikin idean pyytää kaksi ystäväänsä meidän mukaan, niin päästiin jokainen vähän alle 8 eurolla Salzburgiin.

Lähdettiin jo aamujunalla kohti Salzburgia, jotta ehdittäisiin nähdä mahdollisimman paljon kaupunkia. Äiti oli nähnyt kyseisen kaupungin jo useaankin otteeseen, joten hajaannuttiin jossain vaiheessa. Me Teemun kanssa lähdettiin kiertelemään nähtävyyksiä sillä välin kun äiti ystävineen lähtivät omille teilleen. Illalla käytiin kaikki porukalla vielä syömässä ja lähdettiin yhdessä takaisin rautatieasemalle. Meidän päivä oli kaikinpuolin erittäin onnistunut. Oli mahtavaa päästä näkemään ja kokemaan uusi kaupunki, joka oli vieläpä erittäin kaunis!

1-IMG_6106 1-IMG_6098 1-IMG_6138 1-IMG_6140

Päivä alkoi Mirabellin linnan puistosta. Tykkään hirveästi kaikenlaisista puistoista ja tuollakin tuli tietenkin kuvailtua aika paljon. Muilla matkalaisilla meni muutamaan otteeseen jo hermot mun kuvailuun, mutta kun maisemat oli vaan niin upeat! Tykkäsin muutenkin Salzburgista kaupunkina ihan hirveästi. Paljon vanhoja rakennuksia, kapeita kujia ja kaiken kruunasi Salzburgin linna, joka näkyykin ensimmäisessä kuvassa. Siitä kerron paremmin sitten erillisessä postauksessa.

1-IMG_6155 1-IMG_6167 1-IMG_6409

Makartstegin silta erottaa uuden ja vanhan kaupunginosan, ja se on yksi Salzburgin nähtävyyksistä. Ollaan nähty jo liian monessa kaupungissa rakkauden lukkoja eikä vielä viime kerrallakaan otettu näköjään opiksemme. Seuraavalle reissulle on ostettava lukko jo Suomen puolelta, niin ei pääse ainakaan unohtumaan!

1-IMG_6171 1-1-IMG_6407 1-IMG_6081 1-IMG_6190 1-IMG_6208 1-IMG_6217 1-IMG_6090 1-IMG_6144 1-IMG_6178 1-IMG_6207 1-IMG_6360 1-IMG_6420

Vanhankaupungin puolella päästiin näkemään Mozartin synnyinkoti, monia kirkkoja ja muita nähtävyyksiä, mini-Oktoberfestit, alpit, kallioon rakennettuja kerrostaloja, iloisia ihmisiä ja mun yllätykseksi myös monia hyviä liikkeitä. Salzburgin vanhastakaupungista löytyy niin tavalliset vaateliikkeet kuin vähän kalliimmat merkkiliikkeetkin. Kaikki oli vieläpä saman pitkän kadun varrella. Shoppailumahdollisuudet oli siis yllättävän hyvät!

Mulle jäi Salzburgista erittäin positiivinen kuva. Vaikka kyseessä onkin melko pieni kaupunki, niin silti nähtävää riitti liiaksikin. Salzburgiin kannattaa ehdottomasti varata ainakin pari päivää aikaa, jotta ehtii kiertää koko kaupungin läpi. Tärkeimmät nähtävyydet tuolla oli näiden tämän postauksen paikkojen lisäksi myös Salzburgin linna, josta tulee vielä erikseen postausta!

Onko kukaan muu käynyt Salzburgissa?

9 kommenttia:

 1. uu! ite oonn lähössä työssäoppimaan Saksaan, kahdeksi kuukaudeksi keväällä, näistä on aika paljon hyötyä mulle niin tietää mitä tekee viikonloppusin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, vähänkö sulle tulee varmasti mahtava työssäoppiminen! :) Saksa on vieläpä niin täydellisellä paikalla Euroopassa, kun siitä pääsee kätevästi moniin naapurimaihin. Kannattaa sitten Saksassa tsekata sellainen kuin Flixbus! Se on samanlainen kuin Suomen Onnibus, mutta sillä pääsee ulkomaille. Mitä me nyt hintoja katsottiin, niin n. 15 eurolla olis päässyt Itävaltaan ja Sveitsiin. :) Ja tosi kiva kuulla, että näistä on ollu jollekin hyötyä. :)

   Poista
  2. jep toivottavasti :) ja on hyötyä todellakin ;D

   Poista
 2. Ei mekään olla otettu vielä opiksi, on jäänyt rakkauslukot laittamatta :( olis niin hienoa viedä sellanen jonkun kaupungin siltaan ja tulla sitten monen vuoden päästä katsomaan että roikkuuko se vielä siellä! Barcelonassa bongattiin eräästä puistosta silta, jossa oli vasta ihan muutama lukko. Yleensä nuo tuppaa olemaan ihan täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä aika jännää päästä sitten vuosien päästä katsomaan onko se edelleen siellä! :D Ei vaan ikinä ennen reissua muista käydä ostamassa sitä lukkoa, kun on niin paljon muutakin muistettavaa. :( Mekin löydettiin sieltä Münchenin English Gardenista pieni silta, jossa oli vain muutama lukko. Sellaisesta saattais jopa erottaakin sitten myöhemmin sen oman lukon. :)

   Poista
 3. Tosi huikeita kuvia! Salzburg on niin ihana kaupunki, oon ollut siellä ja varmasti meen vielä joskus uudestaankin :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä oot ollut Salzburgissakin! Maailmanmatkaaja. ;) Oon kyllä samaa mieltä, että Salzburg on jotenkin ihana kaupunki. Jälkeenpäin kun googlailin siitä lisätietoa, niin järkytyin miten pieni asukasluku siellä onkaan! Vaikka Salzburg olikin aika pieni, niin ihmisiä siellä oli ehkä vähän liikaakin. :D Mäkin haluan ehdottomasti vielä joskus päästä käymään tuolla!

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia. Nää on ollu kyl kivoi postauksii, jos vaikka itekki pääsis joskus Saksaan asti :D vitsit sun hiukset on näis kuvis jotenkin tosi kivasti, ooksä tehny niil jotai erikoistaki ? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että näistä on tykätty! :) Kiitos paljon! En oo tehny hiuksilleni mitään erikoista. Kiharsin latvoja ja tupeerasin vähän päältä. Voiskohan johtua tuosta keskijakauksesta, kun innostuin jokin aika sitten vaihtamaan sivujakauksen keskelle? :)

   Poista