tiistai 30. syyskuuta 2014

Hohensalzburgin linna

Salzburgissa käydessä täytyi tietenkin käydä tsekkaamassa yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä eli kiivetä korkealle vuorelle katsomaan Hohensalzburgin linnaa sisältäpäin. Suurin osa linnoista, joissa oon käynyt, on sijainneet korkealla. Prahan linna, Neuschwanstein ja Linderhof on kaikki olleet vuorella. Tietenkin myös Hohensalzburgin linnaa piti kiivetä jyrkkää mäkeä pitkin katsomaan. Ylös olisi päässyt myös jollain junantapaisella, mutta me haluttiin mieluummin saada liikuntaa ja säästää kalliin junalipun hinta johonkin muuhun. Onkohan linnat rakennettu aikoinaan vuorille sen takia, että vihollisten olisi vaikeampi päästä sinne? Jokatapauksessa se on ainakin mun mielestä vain hyvä juttu, niin pääsee samalla näkemään linnan ja koko kaupungin ylhäältäpäin!

Hohensalzburgin linna on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoista. Yleensä linnoihin ei ole sisäänpääsymaksua, mutta meidän yllätykseksi jouduttiin maksamaan meistä kahdesta 16 euroa. Mun mielestä tuo 16 euroa oli aika suolainen hinta, sillä linnan sisällä ei edes ollut mitään erikoista nähtävää. Mutta kyllä me maksettiin ihan mielellämme tuo summa ihan vain noiden mahtavien maisemien vuoksi!

1-IMG_6276 1-IMG_6277 1-IMG_6278 1-IMG_6352 1-IMG_6339 1-IMG_6089 1-IMG_6311 1-IMG_6295 1-IMG_6289 1-IMG_6304 1-IMG_6333 1-IMG_6310 1-IMG_6325 1-IMG_6356

Vaikka mä pelkäänkin korkeita paikkoja, niin silti jokaisessa uudessa kaupungissa on päästävä näkemään kaupunki myös ylhäältäpäin. Kaikissa kaupungeissa, joissa mä oon käynyt, on ainakin ollut mahdollisuus sellaiseen. On mielenkiintoista nähdä millainen kaupunki on ylhäältäpäin, kun ei sitä pelkästään kadulla kävellessä tai kartasta katsoessa osaa hahmottaa samalla tavalla. Ylhäältä katsottuna erotti myös selkeämmin miten pieni kaupunki Salzburg oikeasti oli. Kadulla ihmisten keskellä ei olisi osannut aavistaakaan, että koko kaupunki näkyisi linnasta katsottuna!
 
Onko joku muukin yhtä innostunut linnoista?

6 kommenttia:

 1. Jep, uskoisin että linnat on vuorella juuri sen takia, että viholliselle on vaikeampaa päästä sinne. Ainakaan huomaamatta. Kuten mainitsit, niin tuolta ylhäältä näkee aika hyvin ja kauas :)

  Sinua kun kovasti linnat kiinnostaa, niin oletko käynyt missään linnassa ihan Suomen puolella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, varmaan just tuon takia. Nähtiin tuolla Hohensalzburgin linnassakin "vartiotorneja" ja niissä oli tykit ampumista varten. :D On vaan niin uskomatonta nähdä omin silmin linnoja, joissa on oikeasti asunut ihmisiä ja niissä on oikeasti ollut toimintaa. Ja kun aiemmin niitä on nähnyt vain saduissa. Niin mielenkiintoista! :)

   Suomen puolella en oo käynyt muualla kuin Olavinlinnassa. Sielläkin on viimeksi tullut käytyä ihan pienenä eikä silloin vielä ollut kiinnostunut mistään historiallisesta. Nyt pitääkin suunnitella ensi kesälle reissu Olavinlinnaan! :D Toivottavasti saan Teemun suostumaan matkaseuraksi. :D

   Poista
 2. Upeita kuvia ja ihanan näköistä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuolla oli kyllä niiiin upeannäköistä! :)

   Poista
 3. Mulla tulee tosta joesta vähän mieleen Turku :D Mut toi kaupunki näyttää kyl kivalta, ois joskus kiva päästä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, Turussahan taitaa olla myös joki keskellä kaupunkia! Ulkomailla oon huomannut, että yllättävän monen kaupungin keskeltä menee joki. :D Salzburg oli kyllä tosi kiva kaupunki! Suosittelen käymään joskus jos on mahdollisuus! :)

   Poista