maanantai 2. syyskuuta 2013

Tulevaisuudensuunnitelmia

Kyselin muutama postaus taaksepäin teiltä postaustoiveita ja ajattelin toteuttaa nyt lukijan toiveesta postausta mun tulevaisuudensuunnitelmista. Tämän postauksen kuvat ei sitten liity millään tavalla postauksen aiheeseen, mutta ajattelin laittaa viikonlopulta parit kuvat piristämään muuten aika väritöntä postausta. Noista kuvista kuitenkin lisää seuraavassa postauksessa sitten!


Mun porukoiden eron jälkeen äiti muutti Helsinkiin muutamaksi vuodeksi, jolloin pääsin aika hyvin tutustumaan siihen kaupunkiin. Pienenä en vielä ymmärtänyt oikein mitään elämästä ja sen takia Helsingissä käyminen oli ihan vaan äidin luona käymistä. Tykkäsin silloin asua pienellä paikkakunnalla ja mun mielestä oli oikeastaan ihan kiva juttu, että kaikki tunsivat toisensa. Rupesin kiinnostumaan 13-vuotiaana enemmän matkailusta ja suuremmista kaupungeista, ja oikeastaan siitä lähtien mä oon halunnut muuttaa suureen kaupunkiin. 

Äidin muutettua Saksaan mun mielipide suurista kaupungeista on muuttunut kokoajan positiivisempaan suuntaan. Mä oon tällä hetkellä ihan varma, että tuun vielä muuttamaan Helsinkiin ja toivon sitä enemmän kuin mitään, että tää mun unelma toteutuisi viimeistään ensi kesänä. Ollaan Teemun kanssa jo suunniteltu lähes kaikki valmiiksi, enää vaan odotellaan näiden suunnitelmien toteutumista. Me ollaan suunniteltu, että hankittaisiin Helsingin keskustasta (tai edes läheltä keskustaa) omistusasunto ja myytäisiin meidän nykyinen auto pois, kun ei sitä Helsingissä oikeastaan tarvitse.


Me ollaan puhuttu myös lapsista jonkin verran ja tultu siihen lopputulokseen, ettei niitä ainakaan vielä moniin vuosiin edes harkita. Me halutaan elää tämä lyhyt nuoruus kunnolla nauttien jokaisesta mahdollisesta hetkestä, eikä se meidän kummankaan mielestä onnistu pienestä lapsesta huolehtiessa ja kotona sitä vahtiessa. Ja koska mä en pysty täällä Varkaudessa asuessa nauttimaan mun elämästä lainkaan, odotan Helsinkiin muuttoa enemmän kuin mitään. Mulla on mennyt jo monta vuotta nuoruutta hukkaan täällä asuessa, mutta joskus on omista virheistään kärsittävä. Pidin siis peruskoulun jälkeen kaksi välivuotta, jonka takia valmistun ammattiin vasta ensi keväänä. Ja koska valmistun vasta ensi keväänä, Helsinkiin muutto ei ole aiemmin ollut mahdollista.

Oon myös suunnitellut, että joskus tulevaisuudessa haluaisin muuttaa ulkomaille. Äidin kautta oon päässyt tutustumaan aika hyvin saksalaiseen kulttuuriin ja tunnen Münchenin kaupunginkin jo hyvin. Saksa on myös maana melko samankaltainen kuin Suomi, paitsi siellä on vaan paljon halvempaa. Me mietittiin jossain vaiheessa myös Saksaan muuttoa, koska siellä asuntojen hinnat on paljon alhaisemmat kuin esimerkiksi Helsingissä. Mutta kyllä mä haluan ensin muuttaa ihan täällä Suomen puolella suurempaan kaupunkiin ennen ulkomaille muuttoa.


Mun muihin suunnitelmiin kuuluu myös hakea Helsinkiin jatko-opiskelemaan jotain mua kiinnostavaa alaa, josta mun täytyy vielä tämän lukuvuoden aikana käydä juttelemassa opon kanssa. Mua toisaalta vähän ahdistaa tää mun valmistuminen, koska en jostain syystä halua vielä yhtään töihin ja pelkään etten pääse jatko-opiskelemaan. Jotain mun on kuitenkin tehtävä, koska ei me pärjätä missään Helsingissä asuessa jos toinen ei saa minkäänlaista palkkaa tai tukea. Eli mun on haettava joko opiskelemaan tai sitten töihin.

Myös kihloista ja naimisiinmenosta ollaan puhuttu jonkin verran, mutta tällä hetkellä ne ei ole vielä ajankohtaisia asioita. Mä oon sen verran vanhanaikainen, että odotan mieluummin rauhassa Teemun kosintaa ja haluan sen tulevan mulle täytenä yllätyksenä. Mulla on kyllä ihan pieni aavistus kihlojen ajankohdasta, mutta ei siitä sen enempää. Naimisiin ollaan päätetty menevämme vasta joskus vuosien päästä, kun ollaan molemmat satavarmoja tästä meidän suhteesta ja kunhan ollaan kerätty sopivasti rahaa kasaan kirkkohäitä varten. Ollaan suunniteltu sen verran meidän häitä, että Teemu haluaisi niiden teeman olevan musta, kun taas mä haaveilen vaaleanpunaisesta. Mutta eiköhän nämäkin asiat ehdi vielä muuttua tässä vuosien varrella! :D

Lyhyesti sanottuna mun tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu Helsinkiin muuttaminen, kihloihin ja naimisiin meneminen, matkusteleminen ja elämästä nauttiminen. Jos jollain tulee vielä jotain kysyttävää mieleen mitä en tässä muistanut mainita, niin kysykää ihmeessä!

Mitä piditte tällaisesta postauksesta? Ja onko kenelläkään samanlaisia tulevaisuudensuunnitelmia?

28 kommenttia:

 1. Tää oli hei kiva postaus :) Ite oottelen kans rauhassa kosintaa: minähän en sitä tee. Mun tuuril Harri kuitenki sanois "No en tod halu sun kaa naimisiin, ooks ihan tärähtäny" haha :D

  Hei, mut musta ja pinkkihän voisi olla ihan kiva teema yhdistettynä. Semmoselle hempeälle pinkille toisi särmää jyrkkä musta oikein yhdistettynä ;)

  MINÄ oon kovasti kirkkohäiden kannalla vaikka en nyt erityisen uskonnollinen olekkaan. Haluan vaan kävellä sen kirkon käytävän, se vaikuttaa muitten häissä aina niin mahtavalta. Ainut ongelma on ettei Harri kuulu kirkkoon kun ei halua ateistina siitä veroa maksaa... ehkä mä saan sen suostuteltua liittymään uudestaan tai sit meijät vihitään jossain meren rannalla.. ah ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! :) Mulla menikin aika monta kertaa hermot tän postauksen kanssa, kun Blogger ei meinannu millään julkaista tätä, että eipähän menny aika ja hermojenmenetykset hukkaan. :D

   Mäkin pelkään just tuota, että Teemu sitten suhtautuu niihin kihloihin ja naimisiinmenoihin silleen "no ei todellakaan mennä naimisiin". Helpompi odotella rauhassa sitä kosintaa. ;) Ja hei kyllä mun mielestä voi pitää kirkkohäät, vaikkei molemmat kuuluiskaan kirkkoon! Olikohan niin, että toisen pitää kuitenkin kuulua. En oo kuitenkaan ihan varma, mutta näin mä oon ymmärtäny. :)

   Ja mäkin haluan kunnon prinsessahäät tai sitten just jossain järven tai meren rannalla, oi että! ♥

   Poista
 2. Hei jos saa kysyä niin miks sun äiti muutti Saksaan ? oliks siel töitä vai löyskö se jonkun komean sakemannin sieltä ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun äiti löys siis saksalaisen miehen ja muutti sen luo Saksaan. :) Mutta mun mielestä ihan hyvä vaan, pääseepähän itsekin välillä matkailemaan hyvän tekosyyn varjolla. ;)

   Poista
  2. Haha. Totta tuo. Voiski alkaa ettii äitille uutta miestä jostain Karibian merenrannalta ;D

   Poista
 3. Oi kiva postaus :) Koska sä oot viimeks käyny Saksassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että pidit! :) Käytiin viime joulukuussa viimeisimmän kerran. Teemu oli silloin ensimmäistä kertaa mun mukana. :D

   Poista
 4. Aika ristiriitainen postaus. Olette ostamassa yhteistä asuntoa Helsingistä, mutta naimisiin menon aika ei ole vielä, koska ette ole "satavarmoja" suhteestanne? Miten olette sitä "vuosien päästä", niinkuin itse sanoit, jos ette ole sitä nytkään? Ihmettelen kovasti suhteenne merkitystä. Miksi olla toisen kanssa jos ei se tunnu oikealta ja varmalta, saatikka ottaa velkaa yhdessä. Lisäksi, et halua mennä vielä töihin? Mites ajattelit tehdä maksaaksesi tulevan Helsingin keskustan asuntonne lainanlyhennykset ja vastikkeet? Kannattaa varmaan kasvaa vähän, ja elää realiteeteissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jo odottelinkin tuollaista kommenttia. ;) Mun mielestä naimisiinmeno on paljon sitovampi asia, kuin yhteisen asunnon hankkiminen. Nykyään ihmiset menee MUN MIELESTÄ liian helposti naimisiin ja sen takia avioeroja tulee myös enemmän. Mä haluan naimisiin vasta sitten, kun kaikki on ihan täysin varmaa. Jokaisella on tietysti omat mielipiteensä, mutta tää on mun mielipiteeni. :)

   Ja mistäs sä tiedät vaikka me saataisiin vanhemmilta rahallista avustusta asunnon hankkimiseen? En nyt sano että niin on, mutta sinuna en vetäisi mitään turhia johtopäätöksiä tämän postauksen perusteella. :D

   Poista
  2. plus kaikki eivät edes halua KOSKAAN naimisiin ja silti ostavat asunnon. :)

   Poista
  3. Niinpä, itseasiassa tiedänkin tuollaisia tapauksia. :)

   Poista
 5. Aivan mahtava postaus ! Mekää ei haluta lapsia viel piitkiin aikoihin...mut naimisiinmenostaki ollaa jo vähä puhuttu mielenkiinnolla vaa (:: tuommosia on kyllä kiva suunitella silleen sopivasti..oon itekki miettiny et jos asuisin Helsingissä nii en varmaa ees hankkis ajokorttia kun siellä liikkuminen on helpompaa muutenkin :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että tästä on tykätty! :) Joo meillekin noi molemmat asiat on vielä aika kaukaisia. Mun mielestä naimisiinmeno ja lapset sitoo niin paljon, etten oo vielä tavallaan valmis sellaseen. :D Ja mekin ollaan mietitty et just sen takia myydään autokin pois, kun turhaan siitä maksaa vakuutuksia jos sitä ei käytä. Halvempi vaihtoehto on hankkia se kortti, jolla pääsee liikkumaan julkisilla Helsingin sisällä. :)

   Poista
 6. Jos ette Saksaan muuttaisi, niin minne päin ulkomaita haluaisit asumaan? :)
  Ja miksei tota mustaa ja vaaleanpunaista voisi yhdistää, mun mielestä se ainakin kävisi kivasti yhteen ja molemmat sais mitä haluaa :D Ja tosiaan, häitä varten kannattaa säästää kunnolla! Vaikka mekin paljon säästettiin, niin se lopullinen rahanmeno yllätti kyllä täysin. Aina tulee jotain, mitä ei ensin osannutkaan ajatella tai jokin suunnitelma ei onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei Saksa, niin sitten myös Englanti, Itävalta ja Sveitsi olisivat varmaan ihan kivoja maita asua. :) Ei mitään köyhiä maita ja melko samankaltaisia kuin Suomi. Ja nimenomaan Keski-Euroopassa olisi mukava asua, kun siitä on lyhyt matka Euroopan maihin ja tietysti lomamatkatkin on halvempia, kun lentomatkat on lyhyempiä kuin esimerkiksi Suomesta lähtiessä. :) Mutta tuo ulkomaille muuttaminen on kuitenkin vielä aika kaukainen ajatus!

   Mä oonkin kuullut aika paljon juttuja, että häät on aika kalliit järjestää. Siks me meinataankin ensin säästää niitä varten, koska halutaan nimenomaan kirkkohäät ja onhan se kuitenkin varmasti elämässä ikimuistoinen päivä, joten halutaan myös tehdä siitä ikimuistoinen. :) Ja kun yleensä ylellisyyksiin tarvitsee myös sitä rahaa. :D

   Poista
 7. oii tosi kiva postaus, tykkäsin! lisää tälläsii erilaisempii postauksii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! :) Pitää toteutella tässä joku päivä taas postaustoiveita! :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Mulla menikin jokunen tunti tämän tekemiseen, joten on kyllä ihana kuulla että tästä tykättiin! :)

   Poista
 9. mitä teit ne kaksi vuotta peruskoulun jälkeen o:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisenä vuonna kävin viikon lukiota, jonka jälkeen siirryin valmentavaan ja kuntouttavaan koulutukseen (koulutus, jossa tutustutaan eri aloihin). Ja toisena vuonna kävin pari kuukautta catering-alaa ja vaihdoin taas sinne valmentavalle. :D Mutta toisaalta ihan hyvä näin, koska pääsin tutustumaan aika hyvin eri aloihin ja sen kautta löysinkin tän merkonomialan. :)

   Poista
 10. Ihana postaus jälleen =) Meillä on aika samanlaiset suunnitelmat, itsekkin toivoisin että kaikki noi jossakivaiheessa elämää olisi omalla kohdallaan paljon ollaan suunniteltu mutta aika näyttää mitä kaikkea tapahtuu. Päivä kerrallaan on hyvä elää. Ja nuoria ollaan vaan kerran elämässä nii pitäähän sitä nyt elää nuoruuttakin jos siltä tuntuu! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla että tykkäsit! :) Joo ei meilläkään kaikki tää oo tietenkään ihan sataprosenttisen varmaa, mutta tässä käsitelläänkin tulevaisuudensuunnitelmia (jotka on siis vaan suunnitelmia). Toivon kyllä enemmän kuin mitään että nää toteutuis, mutta aika näyttää. :) Ja oon samaa mieltä että tää lyhyt nuoruus täytyy elää täysillä! ;)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja niikuin kaikille tässä oonkin sanonut: ihana kuulla että tykkäsit! :) ♥

   Poista
 12. Ihana postaus! En vaan oikeasti tajua ihmisiä jotka haluaa muuttaa Helsinkiin koska asuin sielä oman lapsuuden, on siellä kaikki lähellä jne mutta se on todella kallista aluetta ja se ei ole oikeasti omasta mielestäni niin hienoa asuinaluetta. Tietysti ihmiset jotka pitävät väenpaljoudesta jne saattavat sopia sinne kovasti. Ehkä myös turhan moni ystävä haluaa ja haaveilee (vääristynyt maailmankuva näillä ihmisillä) juuri että muuttavat ensiasuntoon muuttaessa Helsinkiin, mihin heistä kellään ei ole todellisuudessa varaan erittäin pitkään aikaan.

  xoxo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja oot kyllä ihan oikeassa, että Helsingissä on todella kallista asua. Mä vaan jotenkin kaipaan just sinne väenpaljouteen, kun on koko elämänsä joutunut viettämään tuppukylässä. Vasta 17-vuotiaana pääsin asumaan edes tänne Varkauteen, vaikka tääkin on todella pieni kaupunki. :D

   Poista