keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Ensimmäinen päivä

Palasin Madeiralta reilu viikko sitten ja takana mulla on jälleen aivan ihana matka. Tarkoituksena oli päästä rentoutumaan ja unohtamaan kiireet viikon ajaksi, mutta arvatkaa vaan onnistuiko se tällaiselta tuuliviiri-kaksoselta. Olin jo ensimmäisenä päivänä suuntaamassa hirveällä kiireellä kiertelemään kaupunkia enkä malttanut edes istahtaa mihinkään syömään. Vasta illan hämärryttyä luovutin ja päätin, että nyt on päästävä jo syömään ja jättää kuvailut sikseen. Seuraavana päivänä suunnittelin jo erilaisia retkiä meidän loman ajalle, ja varasinkin koko päivän kestävän saarikierroksen. Jos aikoo lomallaan rentoutua, niin mun kanssa ei todellakaan kannata lähteä reissuun. :D

Muuten meidän matka oli kyllä ihana, mun pienestä häsläämisestä huolimatta. Luin ennakkoon keskustelupalstoilta, että Madeiralla sataa usein ja olinkin jo luovuttanut auringonpaisteen suhteen. Meidän onneksi Madeiralla kuitenkin satoi vain yhtenä päivänä ja sekin oli tunnin mittainen kuuro aamupäivällä. Muuten saatiin nauttia auringonpaisteesta tai puolipilvisestä taivaasta. Vaikka oltiinkin aika paljon etelämpänä Atlantin valtamerellä sijaitsevalla pienellä saarella, niin Suomessa oli kuitenkin ollut lämpimämmät ilmat. Se ei kuitenkaan haitannut, koska en niinkään edes piittaa mistään helteistä. Mun mielestä on oikeastaan parempi kierrellä nähtävyyksiä +20 asteen lämmössä, niin jaksaa paremmin eikä tarvitse kantaa hajuvesiä ja deodoranttipurkkeja joka paikassa mukana!

1-IMG_1410 1-IMG_1430 PicMonkey Collage1 1-IMG_1407 1-IMG_1398

Madeira on siis Portugalille kuuluva saari Atlantin valtamerellä, hieman ylempänä kuin Kanarian saaret. En ollut aiemmin käynyt Portugalissa, joten nappasin tässä taas uuden maan mun listalle, jonka haluan joskus esitellä yli sadan maan listana! Meidän matka oli Aurinkomatkojen kautta varattu perinteinen pakettimatka, mikä vähän arvelutti mua etukäteen. Oon viimeksi ollut pakettimatkalla vuonna 2008 iskän kanssa Marokossa, ja ensimmäinen mielikuva näistä matkoista on hotelli täynnä ryyppääviä suomalaisia. Meidän mielikuva ei luojan kiitos pitänyt kuitenkaan paikkaansa, vaan saatiin viettää oikein rauhallinen loma. Madeiralla suurin osa turisteista oli nimittäin suomalaisia ja ranskalaisia eläkeläisiä. Meidän hotellissa ei ollut ainuttakaan nuorta eikä lapsiperhettä. Oli oikeastaan aika jees, kun ympärillä ei ollut mekastavia teinejä eikä yökerhojen musiikin pauke häirinnyt yöunia. Jos siis kaipaatte rauhallista ja ehkä enemmän aikuiseen makuun tarkoitettua lomaa, niin suunnatkaa ihmeessä Madeiralle!

Yövyttiin hotellissa nimeltä Hotel Raga, joka oli noin 1,5 kilometrin päässä Funchalin keskustasta. Välimatka oli siis suht pitkä päivittäin edestakaisin käveltäväksi, joten kuljettiin aika usein tuo matka bussilla. Muuten hotellin sijainti oli mun mielestä hyvä. Kävelymatkan päässä sijaitsi ostoskeskus ja aivan hotellin ulkopuolelta löytyi monia ravintoloita, joista piti oikein valitsemalla valita mihin menisi syömään. Löydettiin myös ensimmäisenä päivänä meidän hotellin läheltä rannasta noissa ylemmissä kuvissa näkypuisto, jonne oli ihana lähteä iltaisin iltakävelylle auringonlaskun aikaan.

1-IMG_1435 1-IMG_1440 1-IMG_1446 1-IMG_1455 1-IMG_1448 1-IMG_1451 1-IMG_1462 1-IMG_1463

Jotta muista postauksista ei tulisi täysin tekstittömiä, niin jätän loput kertomukset seuraaviin postauksiin. Meidän ensimmäinen päivä meni siis oikeastaan Funchaliin ja meidän hotellin ympäristöön tutustuessa. Ei periaatteessa tehty mitään, vaan käveltiin ja katseltiin paikkoja. Lennettiin aamulennolla Funchaliin ja oltiin hotellilla vasta kolmelta iltapäivällä, joten eipä sinä päivänä olisi edes ehtinyt kummempia tekemään. Ja ensimmäisenä päivänä on aina hyvä tutustua ympäristöön, niin tietää minne kannattaa jo seuraavana päivänä suunnata.

Kerron lisää meidän matkasta kuvien kera sitten seuraavassa postauksessa. Nyt mä lähden viettämään vapaapäivääni keskustaan, joten palaillaan taas!

10 kommenttia:

 1. Oi miten ihanalta näyttää!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Voisin lähteä mielelläni takaisin noihin maisemiin. <3

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa kerrassaan hyvälle ♥ Kyllä hei tuota matkakuumetta sai kasvatettua sun matkapostauksellas, ehkä pitää vaan odottaa tuohon syksyyn jotta johonkin pääsisi lähtemään:) Lisää kuvia reissusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuolla oli kyllä niin mahtavaa! :) Oi, ootko säkin lähössä johonkin? <3 Mulla on jo nyt kauhea matkakuume, vaikka palasinkin reilu viikko sitten... :D

   Poista
 3. Vau miten upeita kuvia! <3 Mä oon ihan samalainen kun sä :D On heti päästävä tutustumaan kaupunkiin, ihan sama miten väsynyt on jne. Odotinkin jo näitä sun Madeirapostauksia. Mietin niin pitkään kumpaan matkustan enemmin, Lissaboniin vai Madeiralle, mutta Lissabon voitti sitten :D Toivottavasti tuolla pääsee joskus käymään, ihanan oloinen paikka ja odotan innolla lisää matkapostauksia tuolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Haha, tunnistan itseni! Hirveällä kiireellä sinnetänne säntäilyä ja jotenkin se väsymyskin häviää siinä ihmetellessä. :D Mua kiinnostais myös Lissabon hirveästi! Katsoin aikoinaan sen Anthony Bourdainin jakson sieltä ja innostuin. :D Suosittelen Madeiraa ehdottomasti, jos tykkää tuollaisista kohteista. Niinkuin kirjoitinkin, niin Madeira sopii hyvin aikuisten lomailuun ja siellä on myös todella hyvät vaellusmahdollisuudet upeissa vuoristomaisemissa. :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! :-)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Harvemmin mihinkään kommentoin mut nyt oli "pakko". Lukijasi olen ollut pitkään ja pannut merkille, että nautit elämästäsi vain kun teet jotain arjesta poikkeavaa esim. matkustelet. Matkalla ollessasi et kuitenkaan osaa täysillä nauttia vaan elät kameran linssin läpi ja tuntuu että pääpointti on vain saada hyvää matskua blogiin. Itsekin joskus elin vain matkustelun kautta ja kaikki muu aika, arki töineen ym. tuntui pakkopullalta. Kunnes sairastuin. Nyt toivon että saisin tuon ajan takaisin ja yritän elää jokaisen päivän täysillä minkä sairaudeltani kykenen. Nauti elämästä kun sellainen on sinulle suotu ja koita nähdä myös ne pienet asiat mitkä tekevät onnelliseksi. En sano tätä pahalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, puit täydellisesti mun ajatukset sanoiksi! Ihan pari päivää sitten avauduin samaisesta aiheesta mun ystävälle, kun en osaa nauttia arkisista asioista. Kaikki arkiset ja pienet asiat tuntuu niin tylsiltä! Ja vaikka miten oon yrittämällä yrittänyt muuttaa tätä ajatustapaa, niin ei vaan auta millään. :( Harmittaa ajatella, että monet muut ihmiset on onnellisia ilman mitään matkailuja tai merkkituotteita. Mutta mä tarvitsen aina vaan enemmän enkä oo tyytyväinen nykyhetkeen. Ehkä se on vaan mulla luonteessa enkä opi arvostamaan pieniä asioita, ennenkuin mullekin tulee jokin este. Mutta oon onnellinen sun puolesta, että oot oppinut arvostamaan asioita, vaikka se vaatikin niin tärkeän asian kuin terveyden sun elämästä!

   Poista