torstai 16. kesäkuuta 2016

Monte

Mun on pitänyt tulla jo monena päivänä postailemaan lisää meidän matkasta, mutten vaan yksinkertaisesti oo jaksanut aamuvuorojen jälkeen. Vaikka nukunkin aina monen tunnin päikkärit, niin ajatus ei silti kulje koko iltana. Tää viikko mulla on onneksi pelkkää iltaa, niin jaksan hyvin vielä puolenyön aikoihinkin muokkailla kuvia ja yrittää keksiä jotain järkevää tekstintynkää tänne. Koko iltavuoron ajan energiajuomaa juoneena mun ajatukset harhailee taas ties missä, joten pahoittelut jo etukäteen, jos tästä postauksesta tulee sellainen sekametelisoppa, jossa on montaa eri asiaa sekaisin. :D

Nyt kun oon kirjoitellut tänne taas matkailusta, niin oon miettinyt tätä aihetta hieman syvemmin. Mulla on aina ollut tapana odottaa matkoja malttamattomana ja monesti muut asiat pääsevät helposti unohtumaan matkoja odottaessa. Jo monta vuotta matkailu on ollut jopa liian suuressa roolissa mun elämässä. En oo osannut keskittyä mihinkään muuhun. Tänä vuonna oon kuitenkin yrittänyt keskittyä myös muihin, vähän arkisempiin asioihin. Vaikka mulla onkin tulossa syksyllä elämäni suurin matka Miamiin, niin jostain syystä en vielä osaa odottaa sitä lainkaan. Suunnittelen mieluummin kesälle kivoja asioita ystävien kanssa, kuin odotan matkaa, joka tulee kyllä ajallaan. Ei se mihinkään katoa. Nyt mulla onkin ihania vähän pienempiä suunnitelmia tälle kesälle. Ensi viikonloppuna lähden poikaystävän kanssa Porvooseen sään salliessa ja heinäkuussa suunta käy Kotkaan Meripäiville ystäväpariskunnan kanssa. Tässä välissä aion kuitenkin edes yrittää nauttia niistä pienemmistä arkisista asioista. Oon aivan varma, että mun elämänlaatu tulee paranemaan, kun opin nauttimaan pienistä asioista. Ei aina tarvitse jotain suurta elämäänsä, jotta voisi olla onnellinen. Nimenomaan vaatimattomuus tekee ihmisen onnelliseksi, kun osaa iloita kaikista pienistäkin asioista. Vaikka se vaatiikin suurta työtä, niin uskon pystyväni siihen! Odotan tällä hetkellä oikeastaan enemmän niiden arkisten postausten tekemistä kuin näitä matkapostauksia. Näitä on todella mukava tehdä, mutta viimeisen vuoden aikana kun tulin julkaisemaan tänne ainoastaan matkapostauksia, niin pitkästä aikaa kaipaa vähän vaihtelua. Jotain pientä ja arkista.

1-IMG_1468 1-IMG_1470

Meidän matkan toinen päivä alkoi altaalla rentoutumalla. Edellisen päivän monen kilometrin kävelystä väsyneinä viihdyttiin aurinkotuoleissa iltapäivään saakka. Olin jo ehtinyt unohtaa miten ihanaa pelkkä auringonotto voikaan olla. Maata auringossa, käydä välillä altaassa pulahtamassa ja tilata pari hedelmäistä drinkkiä suoraan altaanreunalle. Sellaisena päivänä sitä tuntee olevansa niin lomalla!

1-IMG_1618 1-IMG_1552 1-PicMonkey Collage1 1-IMG_1599 1-IMG_1604 1-IMG_1566

Iltapäivästä lähdettiin bussilla keskustaan, tarkoituksena mennä kaapelihissillä Monteen, joka on pieni vuoristokylä Funchalin takana vuorella. Pelkään korkeita paikkoja kuollakseni, mutta kuvaaminen onneksi rauhoitti mua vähän. Pidin kameran visusti kädessä ja kuvailin, niin unohdin ajatuksen siitä, että nyt ollaan korkealla. Matka Monteen kesti vain 15 minuuttia ja tuollainen kaapelihissi-ajelu maksoi 15 euroa henkilöltä. Ei nyt mitenkään hirveän paha hinta, kun samalla lipulla pääsi myös alas.

Montessa ei mun mielestä ollut oikeastaan hirveämmin nähtävää. Se johtui kuitenkin siitä, kun ei löydetty niitä paikkoja, joissa oltaisi haluttu käydä. Yritettiin etsiä jopa kartan avulla monien kehumaa kasvitieteellistä puutarhaa, muttei löydetty sitä tunnin yrittämisenkään jälkeen. Tunnin kiertelyn jälkeen meidän pitikin jo kiiruhtaa takaisin kaapelihissille, sillä se meni kuudelta kiinni. Olisi pitänyt mennä Monteen aikaisemmin, niin aikaa olisi jäänyt enemmän. Vinkkinä siis muille, jotka suunnittelevat matkaa Madeiralle ja meinaavat käydä Montessa kaapelihissillä, niin kannattaa mennä jo hyvissä ajoin sinne kiertelemään. Jos päädyn vielä joskus Madeiralle, niin aion ehdottomasti varata enemmän aikaa ja kiertää sen kasvitieteellisen puutarhan sekä monet muut nähtävyydet Montesta läpi!

1-IMG_1645 1-IMG_1515 1-IMG_1514 1-IMG_1626 1-IMG_1536 1-IMG_1538

Monten jälkeen nopea vaatteidenvaihto ja takaisin ulos. Käveltiin siellä täällä ja käytiin testaamassa espada-kala sekä espetada-varras, jotka on molemmat madeiralaisia ruokia. Vaikka kaikilla keskustelupalstoilla kehuttiin nuo ruoat erittäin hyviksi, niin jostain syystä mä en lämmennyt niille. Varras oli ihan syötävää, mutta kala oli todella mautonta tällaiselle mausteisesta ja tulisesta ruoasta diggaavalle. Mun nirsous pääsi jälleen valloilleen ja jouduin syömään väkisin annokseni. Kaiken lisäksi tuosta pienestä finedining-ateriasta jäi vielä niin kova nälkä, että päätettiin lähteä suoraan mäkkäriin big maceille. :D Nyt ainakin tiedän jatkossa, että mun kannattaa suosiolla pysytellä tutuissa ja turvallisissa ruoissa, niin ei tule enää pettymyksiä vastaan!

Nyt kun tuli ruoka puheeksi, niin Madeiralla ruoka oli suunnilleen samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Kaupassa ruoka oli tietenkin hieman edullisempaa, mutta ravintoloissa pyörittiin aikalailla siinä 15-22 euron välillä ruoka-annoksissa. Siihen kun otti vielä viinipullon puoliksi, niin hintaa loppulaskulle tuli helposti yli neljäkymppiä. Pari kertaa sorruttiin mäkkäriin sen edullisuuden vuoksi, sillä big mac -aterian sai vain viidellä eurolla. Madeiran hintataso oli yleisesti ottaen noin neljäsosan Suomen hintatasoa edullisempi. Suurin hintaero oli varmaankin alkoholissa ja tupakassa. Halvin viinipullo kaupassa oli 1,29€ ja tupakka-askin sai neljällä eurolla. Vaikka lomalle ei periaatteessa lähdetäkään pihistelemään, niin on se kuitenkin kiva, jos jää vähän ylimääräistä rahaa esimerkiksi shoppailuun ja nähtävyyksiin!

Mukavaa torstaita kaikille!

9 kommenttia:

 1. Mä oon niin samalainen kun sä! :D Mä odotan nyt jo ensi vuoden matkoja, joihin on vuosi! Ajattele :D Kyllä osaan onneksi jotain kivaa täällä suunnitella ja odotella, mutta matkustaminen on parhaimpia asioita elämässä <3 Kyllä luulen, että joskus kun on käyty enemmän maissa jotka kiinnostaa, niin Madeirallakkin on pakko päästä. Varmaan teet postauksia vielä, mutta kiinnostais tietää kävittekö patikoimassa/vaeltamassa tuolla? Ja oliko tuolla tarpeeksi tekemistä/nähtävää tuolle ajalle kun olitte siellä? Tosi kivoja kuvia oot ottanut :) Lomalla tuntee olevansa just kun makoilee altaan reunalla aurinkoa ottaen. Kalliilta kuulostaa kyllä noi ruuat jos on samaa hintaa kun Suomessa. Ylläri alkoholi ja tupakka on halvempia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa kuulla etten oo ainut tän jatkuvan matkahössötyksen kanssa! :D Haha, voin niin samaistua tuohon, että odottaa jo nyt pitkän ajan päässä olevia matkoja. :D Ja oon kyllä täysin samaa mieltä siinä, että matkailu on yksi parhaimmista asioista elämässä! <3

   Käytiin ihan pienellä levadavaelluksella saarikierroksen yhteydessä. Jos olisi ollut enemmän aikaa kuin viikko, niin oltais varmasti käyty jollain ihan kunnon vaelluksella vuorilla. No, ensi kerralla sitten! :) Tekemistä oli siis paljon. Jos haluaa välissä myös rentoutua, niin viikko ei edes riitä kaikkeen. Meiltä jäi vaellus ja päiväretki viereiselle saarelle Porto Santoon kokonaan tekemättä, kun haluttiin muutamana päivänä ihan vaan olla ja rentoutua. Mutta hyvähän se on lomalla päästä myös rentoutumaan! :)

   Poista
 2. on niin ihanaa, että oot jaksanut aina säästää rahoja matkoja varten.. oon ite käynyt kaksi kertaa lentokonetta vaativassa reissussa koko elämäni aikana :) Mä oon aina välillä katellu edelleen niitä sun Saksan reissujas ja unelmoinut että joku päivä mäkin pääsen matkustamaan Muncheniin tai vastaava.. :3

  ps. sullakin sitten 2014 postaustahti hiipunut, mäkin oon sen verran tylsistynyt viimeaikoina että aion alottaa uuden ehkäpä. harrastuksena..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, musta välillä tuntuu, että säästän jopa liikaakin palkoista matkakassaan! :D Laitan kuussa keskimäärin 600 euroa säästöön, niin kyllähän niistä nopeasti kertyy mukava summa seuraaviin matkoihin. :) Mutta välillä olis kyllä kiva, kun jäis sitä rahaa muuhunkin. :D Eikä, vähänkö ihana! Kiva kuulla, että mun matkapostauksia jaksaa joku edelleen lukea! :)

   Postaustahti on tosiaan vähän päässyt hiipumaan... Ei vaan oikeasti ehdi töiden ja muiden kiireiden takia niin usein päivittelemään. :/ Nyt on kyllä onneksi tullut enemmän postausintoa ja oon yrittänyt ihan järkätä aikaa tälle. :) Aloita ihmeessä säkin uudestaan! On sitten kiva jälkeenpäin lueskella vanhoja postauksia ja muistella! :)

   Poista
 3. Joo kyllä tätä sun blogia selaillessa ja lukiessa aina se matkakuume tahtoo nostaa isosti päätään:D Niin fressejä ja ihania kuvia, kelpais uima-allas ja värikäs drinksu mun kouraan nyt ja heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tiedän tunteen! Aina kun itsekin selailen muiden matkakuvia, niin tulee hirveä matkakuume itsellekin! :D Ehkä säkin pääset altaanreunalle drinkki kädessä vielä syksyllä, kun etkös sä silloin suunnitellut lähteväsi reissuun? :) Matkapostauksia odotellessa! ;)

   Poista
 4. Jos et oo yhdessä enää Teemun kanssa, niin miks sun blogin nimi päättyy T-kirjaimeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo edes muistanut koko asiaa! :D Samalla kun vaihdan bannerin, niin pitää yrittää keksiä uusi osoitekin. :)

   Poista
 5. Wau ihania kuvia! Kiva postaus :-)

  http://j-doitforyourself.blogspot.fi/

  VastaaPoista