tiistai 6. tammikuuta 2015

Lupauksia uudelle vuodelle

Kuten jokaisen aiemmankin vuoden alussa, myös tänä vuonna täytyy miettiä muutamia lupauksia alkaneelle vuodelle. Mulle nää muutamat asiat oli jo syksyllä päivänselviä asioita, jotka oon halunnut toteuttaa heti vuoden vaihduttua. Uskokaa tai älkää, mun on niin paljon helpompi toteuttaa tällaiset lupaukset nimenomaan vuodenvaihteen jälkeen kuin keskellä vuotta. Jotenkin vuoden vaihduttua kaikki muukin tuntuu niin uudelta. On helpompaa aloittaa tavallaan puhtaalta pöydältä. Tässä olisi nyt sitten muutamia lupauksia alkaneelle vuodelle asukuvien kera.

Huomasin vuosikatsauksia tehdessä, että suurin osa mun viime vuoden asuista oli jollain tavalla samanlaisia keskenään. Päätin siis tällä kertaa kokeilla jotain uutta ja sellaista, mikä ei välttämättä ole ihan mua. Syksyllä näin Münchenissä ja Kööpenhaminassa todella monilla pitkiä takkeja yhdistettynä värikkääseen hameeseen, joten halusin itsekin kokeilla jotain samantyylistä. Peilistä tuo asu näytti ihan kivalta, mutta jostain syystä en oo yhtään tyytyväinen näihin kuviin. Mutta antaa mennä nyt tällä kertaa!

1-IMG_8272 
Terveellisemmät elämäntavat

Mua vähän hävettää aloittaa jo kolmatta vuotta peräkkäin terveelliset elämäntavat vuoden vaihduttua. Ne on joka vuosi kestäneet maksimissaan kesäkuuhun ja sen jälkeen oon taas syönyt ihan miten sattuu. Tänä(kin) vuonna aion kuitenkin yrittää ihan tosissani. Haluan terveellisestä ruokavaliosta ja säännöllisestä liikunnasta elämäntavan. Tähän mennessä kaikki keväät on menneet laihduttaessa ja kesällä oon saanut nauttia hoikemmasta minästä, mutta syksyllä kaikki kilot on tulleet takaisin. On niin turhauttavaa aloittaa aina tammikuussa kaikki alusta.
 
Mun terveellisten elämäntapojen aloittamista vaikeuttaa yläasteella ollut syömishäiriö, minkä takia en vaan löydä sitä kultaista keskitietä ruokailun suhteen. Se on aina ollut kaikki tai ei mitään. Joko oon kokonaan syömättä tai ahmin ruokaa kaksin käsin. Syömishäiriö ei välttämättä parane koskaan täysin, mutta mä uskon kuitenkin, että siihen voi itse vaikuttaa edes jonkin verran. Oonkin päättänyt laatia ihan listan, johon merkkaan jo ennakkoon kaikki ateriat ja liikunnat. Vähän kuin ruoka- ja liikuntapäiväkirja. Ehkä se auttaa mua pysymään paremmin terveellisessä ja säännöllisessä ateriarytmissä.
 
1-IMG_82744  
Blogiin panostaminen

Viime syksynä muhun iski ihan älytön väsymys mikä vaikutti tietenkin myös tähän bloggaamiseen. Postaustahti hidastui ja pahimmillaan pidin huomaamattani jopa kuuden päivän postaustaukoja. Joillekin se saattaa olla ihan normaali postaustahti, mutta mulle se oli liian harvoin. Olisin halunnut tulla postailemaan useammin, mutta en vaan yksinkertaisesti jaksanut. Illat kuluivat mieluummin sipsipussin ja netflixin äärellä.
 
Nyt vuoden vaihduttua aion siis panostaa tähän blogiinkin enemmän. Haluan postailla useammin ja kertoa täällä pienistä arjen iloista. Kuvailla arkisia kuvia ja yrittää panostaa asuihin. Vuosikatsauksia tehdessä vasta tajusin, miten ikävä mulla onkaan ollut tätä bloggaamista. Vaikka en olekaan pitänyt tästä minkäänlaista taukoa, niin silti mua harmittaa, etten oo nyt pariin kuukauteen panostanut tähän täysillä. Siihen tulee ehdottomasti muutos!
 
1-IMG_8261

Pienistä hetkistä nauttiminen

Mulla on aina ollut paha tapa suunnitella liikaa tulevaisuutta ja unohtaa sen takia nykyhetki kokonaan. En oikein osaa nauttia pienistä arkisista asioista, vaan tarvitsen aina jotain suurta odotettavaa. Viime vuonna ulkomaanmatkat oli niitä suurimpia odotettavia asioita, mutta tänä vuonna en valitettavasti tule pääsemään töiden takia niin usein reissuun. Sen takia olisi ihan hyvä opetella nauttimaan pienemmistäkin asioista.
 
Tänä vuonna aion siis yrittää nauttia parhaani mukaan arjen pienistä hetkistä. Niistä hetkistä, jotka saa ihan tavallisina päivinä hymyn mun huulille. Olipa se sitten laatuaikaa ystävän kanssa tai vaikka rento koti-ilta herkkujen ja leffojen parissa, niin aion ottaa siitä kaiken ilon irti.

1-1-IMG_8283  
Uusiin ihmisiin tutustuminen

Hieman ujona ihmisenä tää on aina ollut yksi haastavimmista asioista mun elämässä, mutta tänä vuonna aion unohtaa moiset ujostelut ja tutustua rohkeasti uusiin ihmisiin. Täällä Helsingissä se on vieläpä suht helppoa, kun en tunne täältä vasta kuin muutaman ihmisen. Kenelläkään ei ainakaan pitäisi olla ennakkoluuloja mua kohtaan.
 
Oon oikeastaan ensimmäistä kertaa elämässäni innokkaana tutustumassa uusiin ihmisiin. Aiemmin mulle on riittänyt pelkästään Teemun seura ja oon ehkä turvautunut liikaakin siihen. Nyt mulla on kuitenkin ollut jo useamman kuukauden ajan hirveä hinku saada ystäviä ympärilleni. Nyt kun Teemukin on viikot entisellä paikkakunnalla ja mulla on ollut yksinäistä, niin olisi hyvä aika yrittää tutustua uusiin ihmisiin. Tähän asiaan mä oon jo itseasiassa ehtiyt vaikuttaa tän vuoden puolella, mutta eihän kavereita voi koskaan olla liikaa!

Onko teillä lupauksia tälle vuodelle?

12 kommenttia:

 1. Mulla on kuusivuotta kestänyt bulimia vaikeuttanut tätä mun terveellisempää elämää. Ja vielä seitsemään vuotta sairastumisesta joudun välillä miettimään miten ja mitä syödä -syömishäiriöt on mun mielestä sairauksia, joista yritetään parantua koko elämän ajan. Onneksi mä oon viime kuukaisina jotenkin onnistunut ns.unohtamaan koko sairauden ja oon pystynyt panostamaan tähän elämäntapaan entistäkin paremmin :) Hirveästi tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sulla on siis aikalailla samanlainen tilanne kuin mulla. :( Syömishäiriöstä on tosiaan jo useampi vuosi aikaa, mutta edelleenkin syöminen tuottaa vaikeuksia. On niin vaikea löytää se kultainen keskitie ruokailun suhteen. Ja helposti terveelliset elämäntavat ajautuu liian vähäiseen syömiseen. :/ Oon samaa mieltä, että syömishäiriöstä parantuminen voi olla pitkä prosessi. Mä luulin jossain vaiheessa parantuneeni, mutta kyllä sen huomaa edelleen tästä epäsäännöllisestä syömisestä. Kiitos paljon ja tsemppiä sullekin! <3

   Poista
 2. Tiedän tunteen, kun peilistä katsottuna asu näyttää hyvältä, mutta sitten kuvissa näyttää ihan tyhmältä. Mulla on sen takia jäänyt parit asukuvat julkaisematta! Mutta mä tykkään tosta sun asusta!!! :) Ihana pirtsakka punainen helma sointuu kivasti sun huulipunaan!

  Kun selailin mun blogia vuosikatsausta varten, huomasin että olin viime vuonna luvannut vähentää roskaruuan syöntiä. Noh... Kyllähän se yhdessä kohtaa väheni ja pidettiin terveellisesti linjasta miehen kanssa kiinni, mutta varsinkin voi viimeiset kuukaudet meni ihan penkin alle. Että ei se lupaus täyttynyt.

  Sulla kun alkaa se uusi työ, niin varmasti saat työpaikalta uusia kavereita :) Ainakin itse olen entisessä ja nykyisessä työssä tullut tosi läheiseksi joidenkin ihmisten kanssa ja vapaa-ajallakin vietetään aikaa. Varmasti niin käy sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on monet asukuvat jääneet julkaisematta just tuon takia. Ja monesti kamerassa ilmeet ja asennot näyttää paremmalta kuin kuvissa. Siitäkin syystä mun blogissa asukuvat on aika harvinaisia. :D Mutta ihana kuitenkin kuulla, että tykkäsit tästä asusta! :)

   Mulle käy joka vuosi ihan sama juttu. Lupaan syödä terveellisesti ja liikkua enemmän, mutta aina sitä vaan löytää itsensä jostain roskaruokapaikasta syömästä. Miksi sen pitää olla niin hyvää?! :D

   Voi vitsi, sulla on käynyt kyllä tosi hyvä tuuri, kun oot saanut työpaikoilta ihan vapaa-ajan kavereitakin! Onneks tuolla munkin työpaikalla on aika paljon nuoria töissä, niin uskon löytäväni sieltä edes pari kaveria. Toivotaan parasta! :)

   Poista
 3. Oii oot niin kauniina ja ihana hame ja huulet sopii yhteen!! <3 Ja mulla on vähän samoja "lupauksia" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana! Sinä se jaksat aina piristää noilla kommenteilla! <3 Toivotaan, että molempien lupaukset toteutuu! :)

   Poista
 4. Ihana oli nyös sun tavoitteita/lupauksia, täytyy sanoa että hyviä! Ja hei mun mielestä tuo sun asusi on todella tyylikäs, harmi kun en omista värikästä kellohametta nimittäin tästä sai niin inspistä:) Ja Kellenkin huomasi, tuo huulipuna ja hame ihana säväys asuusi ♥
  Tuo Blogiin panostaminen-kohta oli kuin suoraan mun päästäni. Loppuvuodesta mulle kävi samoin - johtui väsymyksestä minkä kaamos tuo mulle aina tullessaan - ja postaustahti oli huono mun mielestäni:D Onneksi mennään valoa kohden, mieli virkistyy ja jaksaa:')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana! Sunkin asut on aina niin ihania, saa ihan kateellisena katsella niitä. ♥ Mietinkin tuota hametta ostaessa, että se kävis tosi hyvin punaisen huulipunan kanssa. Nyt pitäis rohkaistua käyttämään muitakin kirkkaita värejä, kun yleensä tulee ostettua mustia tai valkoisia vaatteita. :D

   Huh, en oo ollut siis ainut! Oikein harmittaa, kun ei oo jaksanut panostaa blogiin täysillä. :( Tänä vuonna yritetään molemmat tsempata blogejemme suhteen! :)

   Poista
 5. muutamat samat jutut sun kanssa lupauksissa, sitten on vielä kouluun panostaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen :) PS. kiva tuo sun asu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunkin uudenvuodenlupaukset kuulostaa hyviltä! :) Mäkin aion yrittää panostaa töihin ihan täysillä, vaikka alussa saattaakin tuntua oudolta palata normaaliin vuorokausirytmiin puolen vuoden työttömyyden jälkeen. :D Ja kiitos paljon! :)

   Poista
 6. Tosi hyviä lupauksia, tsemppiä niiden suhteen! :) Mäkin aion parantaa mun elämäntapoja ja laihtua sekä opetella olemaan positiivisempi etenkin itseäni kohtaan ja stressaamaan vähemmän kaikesta. Ja lisäks myös mä lupasin itelleni tutustua uusiin ihmisiin, koska tunnen itteni toisinaan vähän yksinäiseks nykysellään - viime vuonna kun kaks kaveria muutti tosi kauas, yks menehtyi ja pari jätin elämästäni pois kaksnaamasuuden takia. Oon sellanen epävarma ja alku-ujostelija niin aina helposti jää vaan suunnittelun tasolle, mutta nyt oikeesti tutustun rohkeesti uusiin ihmisiin, oon päättäny sen!

  Ootko muuten miettiny jotain personal trainer-tyyppistä apua sun elämäntapamuutokseen? Niistä on usein hirveesti hyötyä, sillä neuvojen lisäks saa tsemppiä ja sopivasti sellasta painetta pysyä ruodussa :) Kalliitahan ne tietysti usein on, mutta jotkut nettiryhmät, online trainerit yms voi sit olla tosi edullisiakin. Esimerkiks mun kaverin seurustelukumppani tekee työn ohella online trainer-hommia ihan puoli-ilmaseks tai jopa ilmaseks joskus :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sunkin lupaukset kuulostaa hyviltä ja realistisilta. :) Munkin pitäis opetella olemaan positiivisempi itseäni kohtaan ja olla stressaamatta turhista. Nytkin oon ihan liian stressaantunut töiden alkamisesta, mutta ehkä se menee alkujännityksen jälkeen ohi. :D Mulla muutamat ystävät on myös jääneet pois mun elämästä ja pari hyvää ystävää jäi entiselle paikkakunnalle. Oon myös vähän ujo tutustumisen alussa, mutta sitten muutaman näkemisen jälkeen alan olla jo oma itseni. Muhun saa siis kyllä tutustua, jos vaan haluaa! :)

   Oon miettiny monesti tuollasta personal traineria, mutta ne taitaa tosiaan olla aika hintavia? Ehkä sitten töiden alettua olis varaa jopa sellaiseen. Nehän laatii mun tietääkseni ateriasuunnitelmat ja liikunnat, ja niitä noudattamalla painon pitäis pudota terveellisesti ja pysyvästi. :) Täytyy kyllä ehdottomasti harkita tässä kevään aikana! :) Oho, vähänkö hyvä! Sähän voisit kysyä tuolta kaveris seurusteltukumppanilta, jos se tekis sulle nuo sunnitelmat. Tsemppiä kuitenkin myös sulle noihin lupauksiin! :)

   Poista