sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Residenz Museum

Kolmantena päivänä suuntasin Residenz Museumiin, jonne mulla oli jäänyt ilmainen lippu edelliseltä kerralta. Oon viimeksi käynyt vuosi sitten Residenz Museumissa, mutten hirveästi enää muistanut siitä mitään. Residenz Museum on siis museo Münchenissä, jossa on joskus aikoinaan asunut kuninkaallisia. Museossa pääsee katsomaan jalokiviä sekä linnan huoneita. Mun lipulla pääsi katsomaan vain huoneita, mutta siihenkin mulla meni jo pari tuntia aikaa. Oon aiemmin käynyt Teemun kanssa kiertämässä koko museon läpi, joten jalokivipuolen näkemättä jättäminen ei haitannut.

Nyt kun Teemu ei ollut mun mukana, niin mulla oli koko matkan aikana ainoana ongelmana se, etten saanut kuvia itsestäni ollenkaan. Aina piti pyytää jotain tuntematonta ottamaan kuvia. Mun huonoilla englannin kielen taidoilla siitä ei meinannut tulla mitään, mutta onneksi Residenz Museumissa eräs työntekijä tuli kysymään haluanko kuvia myös itsestäni. Suostuin tietenkin heti ja sain jopa yhden kuvan jonkun muun ottamana. Teemu onneksi lupasi ostaa mulle joululahjaksi selfietikun, jolla saan myös itse itsestäni onnistuneita kuvia, haha!

1-IMG_7953 1-IMG_7973 PicMonkey Collage1 1-IMG_7968 1-IMG_7995 1-IMG_8020 1-IMG_8039

Pääsylippu museoon maksoi mun muistaakseni noin 11 euroa ja sillä pääsee katsomaan sekä museota että jalokiviä. Jalokivipuolella on nähtävänä kuninkaan ja kuningattaren silloiset kruunut, miekkoja, koruja, haarniskoja yms. Sinne mä en kuitenkaan tällä kertaa päässyt, sillä mun ilmaislippu oli vain museon puolelle. Pääsylipun hinta ei kuitenkaan mun mielestä ole kovin korkea, ainakaan tällaiselle kaikesta vanhasta tykkäävälle ihmiselle!

1-IMG_8050 1-IMG_7981 PicMonkey Collage2 1-IMG_8066

Vaikka oonkin käynyt Residenz Museumissa jo kerran aiemminkin, niin silti se oli edelleen mielenkiintoinen. Mua harmittaa vieläkin ihan älyttömästi, kun ei päästy silloin Kööpenhaminassa Rosenborgin linnaan sisälle. Siellä olisi myös ollut erikseen museo- ja jalokivipuoli. Nää linnat on kuitenkin keskenään (varsinkin sisältä) aika samanlaisia ja oon nähnyt Saksassa jo useampia linnoja, niin ehkä tää harmitus lähtee ajan kanssa.
 
Nyt mulla ei kulje ajatus jostain syystä ollenkaan, joten jätän pidemmät tekstit suosiolla seuraavaan postaukseen ja lähden tekemään itselleni aamupalaa. Heräsin tosiaan vasta kahdelta ja makaan vieläkin sängyssä kirjoittamassa tätä postausta. Mitenkähän mä pääsen takaisin normaaliin rytmiin tammikuussa töiden alkaessa? :D


9 kommenttia:

  1. Voi vitsi, näitä matkapostauksia on aina kiva lukea, kiitos siis näistä kivoista postauksista :) Pakko kysyä tähän väliin, että miltä tuntui lähteä matkalle yksin ja pelottiko sua yhtään ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla, että näistä on tykätty! :) Tykkään itsekin lukea muiden matkapostauksia, niin sen takia haluan tehdä niitä myös omaan blogiini. :) Kyllä mua pelotti varsinkin yksin lentäminen, mutta hyvinhän se kuitenkin meni. Oli mulla äiti tietenkin seurana, mutta se oli kipeänä ensimmäisinä päivinä, niin jouduin käymään yksin kaupungilla. Oli kyllä tosi outoa liikkua Münchenissä yksin, mutta onneksi nuo paikat on kuitenkin niin tuttuja. :D Joskus olis kyllä jännää lähteä ihan yksin uuteen maahan!

      Poista
  2. Oi kun on ollut ystävällinen työntekijä! Kiva kun otti sustakin kuvan :) Tuli mieleen, kun aikanaan oltiin Pariisissa ja syötiin jonkin kahvilan terassilla aamupalaa ja mies otti minusta kuvaa siinä samalla. Siihen sitten käveli joku vanha rouva ja sanoi, että hän voi kyllä ottaa meistä kahdesta kuvan, jos halutaan.

    Huh huh noita sänkyjä! Tekikö yhtään mieli mennä pötköttämään sinne ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olin ihan ihmeissäni, kun se tuli ihan yhtäkkiä kysymään haluanko kuvan itsestäni. :) Eikä, vähänkö ihana! Mulla on muuten aika samanlainen kokemus tältä reissulta. Oltiin äidin kanssa vikana päivänä joulutorilla glögillä ja otin samalla äidistä kuvan, niin joku vanhempi mies tuli kysymään halutaanko yhteiskuva. Tulee jotenkin hirveän hyvä fiilis tuollaisesta, ihanaa kun ystävällisiäkin ihmisiä vielä löytyy! :)

      Haha, arvaa vaan! ;D Just semmosia, että tekis mieli oikein hypätä tuonne!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. En tiedä tarkalleen, mutta luulisin, että n. 65 kg. :) En kyllä ymmärrä mitä kukaan tuolla tiedolla tekee? :D

      Poista
  4. Tommonen kuninkaallinensänky kyllä kelpais, en vaan tiiä jaksaisinko vaihtaa siihe lakanoita, haha ! vitsi nää sun matkapostaukset on ihania ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo sama täällä! Tähän meidän nykyiseenkin sänkyyn tuottaa hankaluuksia vaihtaa lakanat, niin entäs tuollaiseen sänkyyn. :D Kiitos paljon ja ihana kuulla, että oot tykännyt! <3

      Poista
  5. Moikka! oisko siulla jotai hyviä vinkkejä mitä tähän aikaa vuodesta münchenissä kannattais tehdä? Oon ensviikolla menossa viettämään pitkää viikonloppua sinne :) Museot on semmosia ettei ihan hirveesti nappaa.

    VastaaPoista