keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Päivä joulutorilla

Ihan ensimmäisenä mun täytyy kertoa teille ihan mahtavia uutisia. Mä nimittäin sainkin sen työpaikan! Haastattelussa sanottiin, että valituille soitetaan perjantaihin mennessä, joten olin jo tietenkin menettänyt toivoni koko työpaikan suhteen. Sunnuntai-iltana mulle kuitenkin soitettiin ja sain kuulla parhaat uutiset pitkään aikaan. Miten mulla onkaan käynyt näin hyvä tuuri? Ensin asunto ensimmäisellä yrittämällä ja vielä työpaikkakin ensimmäisen haastattelun jälkeen. Kaksi mun haavetta on nyt toteutunut ja mulla on ihan mahtava fiilis. Oli ihana lähteä sunnuntai-iltana tänne Müncheniin, kun oli jo valmiiksi hyvä fiilis tuosta työpaikasta!
 
Tulin tosiaan sunnuntaina tänne Müncheniin ja matka meni ihan hyvin, vaikka pelkäsinkin ennakkoon ihan hirveästi. Oon viimeksi matkustanut yksin 5 vuotta sitten enkä edes muistanut miten pelottavaa lentäminen on yksin. Onnekseni sain paikan lentokoneen etuosasta, sillä oon kuullut, että edessä on turvallisinta istua. Olin istumapaikasta huolimatta koko lennon ajan ihan paniikissa eikä mulla nyt ollut edes Teemun kättä siinä puristettavana, joten penkin käsinojat joutuivat toimimaan tällä kertaa korvikkeena. Toivottavasti paluulento menisi edes vähän rentoutuneemmissa tunnelmissa!

1-IMG_7850 1-IMG_7852 1-IMG_7866 1-IMG_7877
1-IMG_7901 1-IMG_7907

Kuulumisten jälkeen on hyvä palata postauksen aiheeseen eli Münchenin joulutoriin, jossa oon käynyt kiertelemässä jo kahtena päivänä. Täällä on ympäri kaupunkia pienempiä joulutoreja, mutta se suurin sijaitsee missäs muuallakaan kuin Münchenin keskustassa Marienplatzilla. Kiertelemistä siellä tosiaan riittää, jos meinaa käydä jokaisen kojun läpi. Kojuissa myydään pääasiassa joulutavaroita, pipareita ja muita jouluisia herkkuja, saksalaista glögiä, pientä syötävää sekä käsitöitä. Mä tykkäsin joulutorista ihan hirveästi ja sinne on ehdottomasti lähdettävä tän reissun aikana myös pimeän aikaan. Jouluvalot tuo varmasti vielä entisestään tunnelmaa tuollaiselle joulutorille.

1-IMG_7879
1-IMG_7881 1-IMG_7900 1-IMG_7904 1-IMG_7887 1-IMG_7885 1-IMG_7903

Päivä vierähti nopeasti kojuja kierrellessä ja samalla myös shoppaillessa. Kaikki vaateliikkeet löytyy nimittäin ihan tuon joulutorin läheltä. Mukaan lähti aivan ihana vaaleanpunainen takki forever21:stä, mutta ostoksista lisää sitten matkan jälkeen. Joulutorilla pääsin pitkästä aikaa maistamaan saksalaista glögiä, jossa on seassa myös punaviiniä. Naureskeltiinkin äidin kanssa, että Suomessa tuollaisen glögin ostamiseen tarvitsisi varmaan henkkarit. :D
 
Nyt kun Teemu ei ole mun mukana täällä, niin oon joutunut jo pari kertaa käymään yksin shoppailemassa. Arastan jopa Helsingissä yksin kaupungilla käymistä, niin täällä siihen on varsinkin joutunut totuttelemaan. On vaan jotenkin ahdistavaa lähteä yksin kaupungille tai shoppailemaan. Huomenna ajattelin lähteä käymään keskustassa pimeän aikaan ja oon suunnitellut räpsiväni kuvia pimeällä keskustan jouluvaloista. Siellä on nimittäin pimeällä niin upeannäköistä, että haluan ehdottomasti jakaa kuvia sieltä myös täällä!
 
Ootteko te käyneet joulutorilla?

16 kommenttia:

  1. Heii paljon onnea työpaikasta ! :) ja ihanan jouluisia kuvia oot ottanut ! Mukavaa joulun odotusta sulle ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Oon kyllä niin innoissani tuosta työpaikasta, paras joululahja mitä ois osannut toivoakaan. :) Ihanaa joulun odotusta myös sinne! Täällä odotellaan joulua jo innolla. :)

      Poista
  2. Voi että, paljon onnea työpaikasta! Varmasti huikea fiilis! :) Ja toi joulutori... vau! Tällaisen jouluhullun olisi ihan ehdottomasti päästävä tuonne. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! On kyllä ihan mahtava fiilis! Ihan uskomatonta puolen vuoden yrittämisen jälkeen saada vihdoin töitä. :) Haha, eikun vaan matkaa varailemaan! Tai jos et tänä vuonna enää ehdi, niin ensi vuonna. Keski-Eurooppa on täynnä kaikkia ihania joulutoreja. <3

      Poista
  3. Odotinkin tätä postausta :)) Ihana oli nähdä kuvia tuolta ja kivalta näyttää! ja mielettömän paljon onnea työpaikasta<3 Mahtava juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tätä on odotettu! Mäkin odotin innolla, että pääsisin postailemaan joulutorista. :) Kiitos oikein paljon! <3 Oon itsekin niin innoissani tuosta työpaikasta!

      Poista
  4. Hurjan paljon onnea työpaikasta! Mahtavaa, että sait sen sittenkin! :) Voi että, mäkin haluaisin tonne joulutorille. Voittais varmasti Tampereen joulutorin, vaikka sekin ihan kiva ja joulufiilistä nostattava on :D

    Hrrr, lentäminen yksin kuulostaa aika painajaiselta...Mä oon kyllä ala-asteikäisenä Saksaan yksin lentäny, mutta enää näin aikuisena ei taitais tulla kuulonkaan. Ikä ei näköjään ainakaan rohkeutta tuo mukanaan :D Mutta tsemppiä sulle paluumatkaan, eiköhän se suju jo rennommin ja helpommin kun on tuoreessa muistissa toi, että jäi viime kerrastakin henkiin haha!

    Ihania reissun jatkoa sinne :)

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Oli kyllä ihan mahtavia uutisia, kun sainkin sen paikan! :) Sun täytyy lähteä ensi vuonna johonkin joulutorille! Keski-Eurooppan suurimmissa kaupungeissa taitaa monissa olla joulutoreja. :) Haha, tiiätkö mulle tuli ihan yllätyksenä, että Suomessakin joulutoreja! Oon aina luullut, että niitä on vain ulkomailla. Täytyy ihan selvittää oisko Helsingissäkin edes jonkinlainen joulutori. :D

      Joo mulla on ihan sama, että iän lisääntyessä myös pelot on lisääntyneet. Pelkään nykyään lentämistä ja huvipuistolaitteita kuollakseni. :D Varsinkin nyt kun piti lentää yksin, niin muistin miten kiitollinen oonkaan siitä, kun Teemukin tykkää matkustella. En varmasti nouse enää koskaan yksin lentokoneeseen! :D Mutta siis täällä ollaan takaisin Suomessa jo. Selvisin hengissä! :)

      Poista
  5. Paljon paljon onnea työpaikasta! Mahtavaa!! ^_^
    Ja ihania kuvia, tosi kivan näköistä tuolla! Oi että, tahtoisin tuollaisen piparin!
    Oliko tuo glögi + punaviini yhdistelmä hyvää? :) Alkostahan saa punaviiniglögiä, en sitten tiedä kuinka samanlaista se on tuon saksalaisen version kanssa. Mulle ei glögi maistu oikein missään muodossa.. :/ punaviini sen sijaan kyllä! haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :) Mä ihastelin noita pipareita jo Oktoberfesteillä, mutta ne oli pipareiksi niin hintavia etten raaskinut ostaa. Tuollainen iso pipari olisi maksanut 5 euroa. :D No okei, se vitonen meni kuitenkin johonkin muuhun, mutta silti. :D

      Tuo glögi oli yllättävän hyvää! En tykkää punaviinistä ollenkaan, mutta tuossa glögissä se maistui ihan hyvältä. Maku ei ollu kovin voimakas. Haha, mä taas rakastan suomalaista glögiä! :D

      Poista
  6. Voi vitsit! aivan hurjasti onnea uudesta työpaikasta! Turhaan jännitit kun kaikki on mennyt suunitelmien mukaan ellei paremminkin. Tsemppiä uuteen työhön ja lentoon takaisin Suomeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon sullekin! :) Haha, turhaan tosiaan jännitin! Oon vaan aina ollut sellainen turhasta stressaaja. Kaikki on kuitenkin aina mennyt hyvin. :D Nyt mulla kävi kerrankin ihan mielettömän hyvä tuuri, kun saatiin asunto ensimmäisellä yrittämällä ja nyt vielä työpaikkakin suht helposti. Kyllä ne unelmat toteutuu, kun jaksaa vaan yrittää ja tekee jotain niiden eteen! :)

      Poista
  7. Oii onnea työpaikasta! Oon niin ilonen sun puolesta :-3 Ihania juttuja tuolla joulutorilla :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Tuo joulutori oli kyllä ihana! Hyviä joululahjaideoita sai samalla. ;D

      Poista