tiistai 11. marraskuuta 2014

Maanantai mun matkassa

En muistakaan milloin viimeksi olisin tehnyt my day -tyylistä postausta, mutta nyt olisi luvassa pitkästä aikaa sellainen. Monissa blogeissa on näkynyt näitä tekstipainotteisia my day -postauksia ja mäkin halusin kokeilla sellaista ensimmäistä kertaa. Alun perin mun piti kuvata video päivästäni, mutten tietenkään osannut muokata sitä kunnolla. Enkä oo muutenkaan ehtinyt tekemään muuta kuin purkamaan kymmeniä pahvilaatikoita ja asettelemaan tavaroita paikoilleen. Huomenna mulla on kuitenkin koko päivä aikaa, jolloin ajattelin kuvata meidän uutta kotia sekä kuvina että videolle. Nyt kuitenkin postauksen aiheeseen eli mun eiliseen päivään!
 
10:20 Herään siihen, kun Nasu tulee makuuhuoneeseen ja hyppää mahan päälle kehräämään. Otan kännykän yöpöydältä ja selaan Facebookin, Instagramin sekä Bloggerin läpi. Mulla on tapana jokaisena aamuna heti herättyä jäädä sänkyyn pötköttelemään ja selailemaan kännykkää.
 
10:45 Siirryn sohvalle ja otan tietokoneen syliin, tarkoituksena ruveta jo kirjoittamaan tätä postausta. Syön samalla aamupalaksi edellisiltaisia leffaeväitä eli karkkia ja sipsiä. Tosi terveellistä, tiedän!

1-IMG_7129

11:55 Saan postauksen alun tehtyä valmiiksi, joten seuraavana on vuorossa vaatteiden valitseminen. Yleensä talvisin en jaksa niinkään miettiä pukeutumistani, koska paidat jää kuitenkin takin alle piiloon.
 
12:15 Lopulta päädyn ihan tavalliseen mustaan neuleeseen ja sukkahousuihin. Niin perus! Vaikka asu onkin aika tavallinen, niin pyydän Teemun parvekkeelle kuvaamaan sen nopeasti ennen kaupungille lähtöä. Vaatteiden valitsemisen jälkeen puran kaikki vaatteet, lakanat ja pyyhkeet pahvilaatikoista vaatekaappiin. Jäljelle jää enää muutamia tavaroita sekä Teemun vaatteet, sitten muutto on täysin valmis.

1-PicMonkey Collage6597

12:55 Juuri ennen kaupungille lähtöä huomataan, että bussipysäkki on aivan meidän talon edessä ja siitä pääsee jopa kahdella eri bussilla keskustaan. Hypätään bussiin 41 ja lähdetään kohti Kamppia.
 
13:06 Ihmetellään sitä, miten heti vähän syrjemmässä Helsinkiä on niin erilaista. Paljon puita ja muutama kauppa. Täällä Kannelmäessäkin on aika samanlaista asua kuin Varkaudessa. Ainut ero on se, että täältä pääsee vartissa Helsingin keskustaan kun taas Varkaudesta sinne ajaa 4 tuntia.

1-IMG_7155

13:25 Saavutaan puolen tunnin bussissa istumisen jälkeen vihdoin Kamppiin ja lähdetään kävelemään kohti Stockmannia. Olisin halunnut käydä Stockmannilla ihailemassa merkkilaukkuja ja Starbuksissa kahvilla, mutta tajuan, etten mä mitenkään ehdi kiireisen aikataulun vuoksi. Lähdetään muutamien kuvien ottamisen jälkeen kiertelemään muuten vain kaupungille.
 
14:17 Tunnin kiertelyn jälkeen mennään vihdoin ostamaan meille matkakortit. Kahden päivän aikana oltiin huomattu, että jokaisesta matkasta maksaminen tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin matkakortin hankkiminen.
 
14:30 Hypätään bussiin, joka vie meidät Kannelmäkeen. Päätetään kuitenkin jäädä muutamaa pysäkkiä aiemmin pois, sillä meidän täytyy käydä Kauppakeskus Kaaressa ostamassa juomista illaksi sekä lamppuja tänne pimeään kämppään.

1-IMG_7154

15:10 Yllätytään, että Kaaressa on melkein kaikki hyvät vaateliikkeet ja ruokapaikat. Meidän ei tarvitsekaan kävellä kuin 500 metriä, jos halutaan shoppailemaan ostoskeskukseen. Vaateliikkeiden lisäksi Kaaresta löytyy myös Prisma, joten isoa ruokakauppaakaan ei tarvitse lähteä etsimään sen kauempaa. 
 
15:28 Ollaan tehty kaikki ostokset ja pienimuotoisen shoppailun jälkeen käydään vielä Coffee Housessa kahvilla. Olin jo ehtinyt unohtaa miten hyviä kahveja siellä onkaan! 

1-IMG_3436

15:40 Lähdetään kävelemään hirveällä kiireellä kotiin päin, sillä meidän ystävä oli luvannut tulla käymään. Ehditään kuitenkin kymmenessä minuutissa jo kotiin, sillä ostoskeskuksesta on niin lyhyt matka sinne.
 
18:16 Parin tunnin juttelun ja iltaa varten alottelun jälkeen lähdetään junalla kohti keskustaa. Meillä on nimittäin illaksi suunnitelmissa mennä Asking Alexandrian keikalle.
 
20:03 Melkein 45 minuutin keikalle jonottamisen jälkeen ollaan vihdoin sisällä viemässä takkeja narikkaan. Yritetään saada mun takki ilmaiseksi narikkaan laittamalla se Teemun repun sisään, mutta tietenkin reppu tarkistetaan ja joudutaan maksamaan molemmista. Niin mun tuuria!

1-IMG_3600

21:55 Lähdetään keikalta viimeisen biisin aikana pois, jotta vältetään pahimmat ruuhkat. Käydään takit narikasta ja lähdetään kävelemään mäkkärille päin. En ollut ehtinyt syömään päivän aikana kuin yhden valmisaterian, joten nälkä oli jo aika kova.
 
22:46 Astutaan vihdoin kotiovesta sisään ja huokaistaan helpotuksesta, kun näin rankka päivä on vihdoin takana. Vaikka meillä olikin todella hauskaa, niin tällaisten päivien jälkeen on ihana päästä omaan sänkyyn nukkumaan.
 
23:02 Suihkun ja hampaiden pesun jälkeen vihdoin omaan sänkyyn!
 
Loppuun haluan vielä kiittää kaikkia viime postaukseen kommentoineita. Oli ihana saada niin tsemppaavia kommentteja, ootte ihan parhaita! Mun fiilikset on jo muutaman päivän täällä asumisen jälkeen paljon paremmat. Nyt alkaa vasta tuntua, että kyllä kaikki menee varmasti hyvin ja sopeudun pikkuhiljaa tänne. Nyt me ollaan lähdössä taas vaihteeksi kaupungille, mutta palaillaan jo ylihuomenna kotijuttujen merkeissä!
 
Mitä piditte tällaisesta postauksesta?


21 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Pitää itsekin tehdä tällänen joskus, näitä on niin kiva lukea!! :)
    Myös mulla on tapana aamuisin selata sängyssä kännykästä kaikki facebookit, instat ja blogit. Ihan sama onko herätys aamukuudelta vai kymmeneltä :D
    Ja vitsit miten kiva toi sun takki on! Ihanan värinen, mistä se on? On varmaan ennenkin mainittu täällä blogissa, mutta jotenkin mennyt ihan ohi.
    Ja toi keikkakuva on myös tosi onnistunut! Äää, tää oli vaan niin kiva postaus! :)

    Ja vähän teillä on nyt sit lyhyt matka kauppakeskukseen. Mutta hyvä juttu vaan, on sitten kunnon ruokakauppakin lähellä. Mun sisko asuu Espoossa ihan Sellon vieressä, niin onhan se aika luksusta :D Tässä meidän lähellä ei ole kuin ikivanha kioski, joka ei taida enää olla edes toiminnassa. No mutta autolla pääsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäsit! :) Ja hei tee ihmeessä, mäkin tykkään lukea muiden päivistä. Varsinkin nää tekstipainotteiset on ollu tosi kivoja. :) Mullekin siitä on jo muodostunut tapa, että aina pitää selata facebookit, instat ja muut. Mieluummin herään vaikka vähän aikaisemmin, kunhan ehdin selata ne rauhassa. :D Takki on ostettu vuosi sitten H&M:ltä, mutta siellä taitaa olla vieläkin noita samoja takkeja. En oo varma onko just tuota samaa sävyä, mutta ainakin mustia ja harmaita löytyy. Tuo takki onkin yksi mun lempitakeista. :)

      Meillä kävi kyllä tosi hyvä tuuri tän asunnon suhteen. Hyvät kulkuyhteydet keskustaan ja vielä tuo kauppakeskuskin! Valittiin tää kämppä oikeastaan vain ulkonäön perusteella ja yllätyttiin muuton jälkeen siitä, miten hyvällä paikalla tää onkaan. :) Haha, voi ei! Onneksi teillä on kuitenkin käytössä! :)

      Poista
    2. Siis onneksi on auto käytössä! :D

      Poista
  2. Tosi kiva postaus kyllä, lisää vaan tälläisiä aina välillä. Just mietin etten itsekkään ole tälläistä koskaan vielä tehnyt niin vois jokupäivä tehdä. :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että säkin tykkäsit! :) Nää my day -postaukset on kyllä tosi kivoja, tee säkin ihmeessä! :)

      Poista
  3. Mä nii tykkään Myday postauksista, sekä teksti- että videomuodossa! :)

    http://sofiaidaanneli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään lukea tällaisia! :) Olisin halunnu tehdä tän videomuodossa, mutta oon aina ollu vähän huono videoiden teossa.. Ehkä yritän vielä joskus tehdä sellaisenkin! :)

      Poista
  4. Musta nää tän tyyliset my day-postaukset on tosi kivoja ja niin oli tääkin :) Mukava kuulla, että sulla on jo parempi ja positiivisempi fiilis sen suhteen, että kaikki tulee meneen ihan hyvin ja varmasti kavereitakin löytymään yms! Edelliseen kommenttiin voisin nyt vastata tässä enkä tuolla vanhassa postauksessa eli en asu Helsingissä ollenkaan siis, mutta käyn siellä koulun takia. Onneks sentään joka päivä ei tarvii sinne matkustaa täältä Tampereelta vaan osa opiskeluista hoituu etänä, mutta jokatapauksessa säännöllisesti tulee siellä pyörittyä. Eli jos haluat tutustua niin sopii mulle ehdottomasti :)

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäkin tykkään hirveästi lueskella muiden päivistä! :) Mulla on aina ollut alussa tapana stressata kaikkia mahdollisia asioita, mutta tosiaan nyt melkein viikon täällä asumisen jälkeen fiilikset on jo paljon paremmat. Oon saanut itseasiassa sovittua treffejä parinkin ihmisen kanssa jo, joten eiköhän tää tästä! :)

      Oho, onpa sulla pitkä matka kouluun! Hyvä ettei ihan joka päivä tarvitse tätä väliä kulkea. Muistelinkin sun kommentoineen joskus aiemmin, että sullakin saattaa olla edessä Helsinkiin muutto koulun takia. :) Ja hei kyllä mullekin sopii ehdottomasti! Uusia tuttavuuksia ei voi koskaan olla liikaa. :)

      Poista
    2. Joo ja voi edelleen olla, että opiskelujen takia tulee sinne ihan muutettuakin, mut toistaseks oon nyt pysytelly kuitenkin täällä Tampereella :) Mut hei kiva kuulla! Pitäiskö mun vaikka laittaa sulle jotain sähköpostia tjsp, jossa vois vaihtaa tyyliin facebookeja tai numeroita? Vois sitten esimerkiks fb:n tai whatsappin kautta vähän tutustua ja sopia myös jotain tapaamista :)

      Erika

      Poista
    3. Mutta jos sulla onnistuu hyvin koulunkäynti sieltä käsinkin, niin suotta sitä muuttamaan toiselle paikkakunnalle. :) Ja joo, se sopii kyllä! Mun sähköposti ja Facebook löytyy tuolta "Ota yhteyttä" -välilehdeltä. :)

      Poista
  5. Nämä päivä kanssani -postaukset on ihan parhaita <3 Kuulostaapa mukavalta päivältä!! Ja mukavaa seurata sinun elämääsi siellä Helsingissä ja kuulla miten arki lähtee siellä sujumaan. Näitä aina välillä lisää, jookos;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä tosi kivoja, teen ehdottomasti näitä vielä lisää! :) Sunkin päivistä olis mukava lukea tällaisten muodossa! Varsinkin nyt, kun välimatkaa on melkein 300 kilometriä. :) <3

      Poista
  6. Saatatte saada paristi yövieraan kunhan kotiudun :D Terkkuja Ausseista!

    Iida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tervetuloa vaan! :D Ei ookaan enää pitkä aika, kun kotiudut. :)

      Poista
  7. Oih! lisää tämmösiä postauksia ♥ näit on kiva lukee! :-) ihanaa että teil on nyt noin lähellä Helsingin keskusta. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen lisää heti kun tulee sellaisia päiviä, jolloin on paljon tekemistä! :) Mäkin oon niin innoissani! Tästä pääsee junalla vartissa keskustaan. <3

      Poista
  8. Hurjasti onnea uuteen kotiin <3

    VastaaPoista
  9. Näitä on kyllä todella kiva lukea :) Näkee millasta elämää blogaaja elää.Kunpa mullakin olis päivistäni enemmän kerrottavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mäkin tykkään just sen takia tällaisista. :) Haha, eipä mullakaan aina ole näin paljoa tekemistä. Viimeiset pari päivää istunut vain kotona sarjoja katsellen. :D

      Poista