maanantai 2. kesäkuuta 2014

Last day in Munich

Nyt olisi luvassa viimeistä matkapostausta Münchenistä viimeiseltä päivältä, jolloin käytiin kaupungilla kuvailemassa nähtävyyksiä ja samalla tietenkin myös shoppailemassa. Näitä matkakuvia selaillessa tulee ihan hirveä ikävä Müncheniin. Voisin lähteä vaikka tältä istumalta takaisin!
 
Viimeisenä päivänä päätettiin metrolla kulkemisen sijaan kävellä keskustaan, sillä sinne on äidin asunnolta vain parin kilometrin matka. Samalla päästiin näkemään uusia paikkoja, joissa ei oltu koskaan aiemmin käyty. Tää matka oli muutenkin hieman erilainen kuin aiemmat, sillä käytiin niin monissa uusissa paikoissa. Yleensä ollaan vaan shoppailtu kaikki päivät ja kuljettu metrolla tuttuihin paikkoihin, mutta nyt päästiin näkemään Neushwansteinin ja Linderhofin linnat sekä tutustuttiin Müncheniin paremmin käymällä kiertoajelullakin.

IMG_2460 IMG_2475 PicMonkey Collage54654 IMG_2451 PicMonkey Collage236 IMG_2478 IMG_2484 IMG_2482 IMG_2486

Käveltiin Leopoldstraßea pitkin Odeonsplatzille ja nähtiin matkan varrella kuvissa näkyvä 17 metriä korkea patsas, jota sanotaan käveleväksi mieheksi. Viidennestä kuvasta huomaa aika hyvin miten korkea se oikeasti oli. Samalla käveltiin Münchenin yliopiston ohi, jonka pihalla oli suuret suihkulähteet ja koko yliopisto oli muutenkin suuri ja upea!

IMG_2513 IMG_2507 PicMonkey Collage6765 IMG_2520

Seuraavana käveltiin Marienplatzille ja kiivettiin 299 porrasta korkeammalle näköalatorniin, mistä näkee lähes koko Münchenin. Jos tarkkaan katsoi, niin kaukana näkyi myös vähän Alppeja eli tuolta näki todella kauas. Mulla on ihan hirveä korkeanpaikankammo ja olin tuollakin taas ihan paniikissa. Teemun kanssa naurettiin, että uskaltaisinkohan mä mennä enää nykyään edes Eiffel-torniin!

IMG_2497 IMG_2496 IMG_2528

Marienplatzilta lähdettiin kävelemään kävelykatua pitkin Karlsplatzille ja käytiin samalla muutamissa kaupoissa ostoksilla. Tällä kertaa yritin välttää kaikkia perusliikkeitä kuten H&M:ää ja New Yorkeria, sillä niissä mä voin käydä shoppailemassa milloin vain täällä Suomessa. Sen sijaan kävin ensimmäistä kertaa Zarassa ja rakastuin samantien niihin vaatteisiin. Jos mulla olisi ollut yhtään enemmän rahaa mukana, olisin ostanut sen tyhjäksi!

IMG_2350 IMG_2352 IMG_2357 IMG_2360

Illaksi suunnattiin vielä Königsplatzille eli kuninkaan aukiolle istuskelemaan ja kuvailemaan. Mä niin tykkään Keski-Euroopan kaupungeista juuri noiden vanhojen rakennusten, linnojen ja museoiden vuoksi. Seuraavana ollaankin ajateltu matkaa Prahaan, mutta se varmistuu vasta parin viikon päästä, sillä tällä hetkellä mulla ei ole töitä tiedossa. Oon istunut melkein pari viikkoa kotona toimettomana, joten melkein mikä tahansa työ kelpaisi mulle. Pitää nyt vaan toivoa, että löytäisin mahdollisimman pian edes jotain työtä!
 
Eilen tultiin Jyväskylän minilomalta pois ja siitäkin olisi tulossa postausta vielä jossain vaiheessa. En edes muistanut miten ihana tunne tää on, kun on paljon postattavaa. Vielä pitäisi postata valmistujaisista, vuosipäivästä sekä Münchenin ostoksista. Myös tuleva Tallinnan risteily lähestyy kovaa vauhtia eikä siihen ole kuin muutama viikko. Mä en oo varmaan koskaan ollut näin kiireinen kuin nyt viimeisen kuukauden aikana! :D
 
Aurinkoista kesäkuun alkua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Me yritetään aina reissussa kävellä mahdollisimman paljon, näkee hyvin erilaisia paikkoja :) Tietysti jos jonnekin pidemmälle lähtee hotellilta, niin sitten julkiset on käteviä. Ja mitäää, etkö tosiaa oo ennen Zarassa käynyt? :) Siellä on tosiaan paljon kivoja vaatteita, mutta kaikki mistä siellä tykkään, maksaa niin paljon D: Hö. Mutta onneksi alennusmyynnit usein pelastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ruvetaan tästä lähtien kävelemään! :D Ennen ollaan aina menty helposti metrolla eikä olla sitten tietenkään nähty mitään mitä sillä välillä on ollut. Tuo ensimmäisessä kuvassa näkyvä Riemukaarta muistuttava nähtävyyskin tuli ihan yllätyksenä vastaan. :D

   Ja en ollut koskaan aiemmin käynyt Zarassa. Siellä ei ennen ollut mun silmää miellyttäviä vaatteita, mutta nyt kävelin ihan haltioissani siellä jakkujen ja bleisereiden keskellä. :) Ja mäkin huomasin, että hintataso oli aika korkea Zarassa.. Raaskin ostaa vain yhden bleiserin. :D

   Poista
 2. Hei millä yhtiöllä lensitte Saksaan ja mitä se maksoi? :) Ollaan suunnittelemassa reissua ja paljon yritetty vertailla eri yhtiöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lennetään Saksaan aina Lufthansalla, kun se on suht edullinen yhtiö ja lentokoneessa tulee ilmaiset ruoatkin. :) Tietysti hinnat vaihtelee ja joskus saattaa löytyä halvempi vaihtoehto joltain muulta yhtiöltä. Yleensä meidän lennot on maksaneet noin 200 euroa, mutta nyt löydettiin 138 eurolla eli todella edullisesti. :) Ja tietysti riippuu minne päin Saksaa oot lähdössä! Esimerkiksi Berliinin lentoja kannattaa katsoa myös Airberliniltä. :)

   Poista
 3. Mä niin rakastan näitä matkakuvia aina! Ja on se München vaan kiva kaupunki, kuten oon ennenkin todennut :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkapostaukset on kyllä aina niin mielenkiintoisia! :) Ja mäkin tykkään Münchenistä ihan hirveästi! Siellä riittää aina uutta nähtävää. :)

   Poista