tiistai 1. lokakuuta 2013

Oktoberfest 2013

Tähän alkuun voisin kertoa vähän yleisesti Oktoberfesteistä. Eli Oktoberfest on Münchenissä parin viikon kestävä olutfestivaali, joka on yksi koko kaupungin historian kuuluisimmista tapahtumista ja maailman suurin kansanjuhla. Melkein kaikki saksalaiset pukeutuivat Oktoberfesteille kansallispukuihinsa, joita näkee alla olevissa kuvissakin melkoisen paljon. Monet myös kulkivat ihan vaan kaupungillakin kyseisissä puvuissa.

Pelkän oluen juonnin lisäksi Oktoberfesteillä oli myös hirveästi erilaisia huvipuistolaitteita ja kojuja, joissa myytiin kaikkea pipareista magneetteihin. Oktoberfest sopii siis hyvin myös lapsiperheille, joita mekin nähtiin tuolla itseasiassa aika paljon.

Me innostuttiin Oktoberfesteistä niin paljon, että mennään tuonne varmasti vielä ensi vuonnakin. Ennen mä luulin, että tuolla kaikki vaan istuu paikoillaan juomassa kaljaa, mutta mun käsitys Oktoberfesteistä muuttui täysin siellä käytyä. Täysin tuntemattomat ihmiset tulivat juttelemaan, fiilis oli mahtava ja illalla kaikki tanssivat pöydillä istumisen sijaan. Ensi kerralla pitää kyllä ottaa kaverit mukaan! :D


Sunnuntaina meillä kävi aika hyvä tuuri, kun löydettiin jo ensimmäisestä kaljateltasta istumapaikat. Varsinkin viikonloppuisin tuolta on kuulemma lähes mahdotonta löytää paikkoja.


Ich liebe dich! Tuolla oli monia erilaisia oluttelttoja, jotka mainostivat jokainen omaa olutmerkkiään. Yleensä tuopeissa luki kyseisen merkin nimi, kuten ylläolevassa kuvassa Augustiner BräuMünchen. Maistettiin myös saksalaista "suolaista rinkeliä", jonka päälle oli ripoteltu suolaa.


Siinä vielä kasa kuvia muualtakin kuin kaljateltoista. Etenkin nuo pienet kojut oli erityisesti mun mieleen, koska huvipuistolaitteisiin oli aika kallista mennä. Yksi kerta olisi maksanut peräti 8 euroa. Ehkä ensi kerralla sitten!

Loppuun vielä videota Oktoberfesteiltä:

14 kommenttia:

 1. Vautsi (: Varmasti upea kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Haluan ehdottomasti ensi vuonnakin tuonne! :)

   Poista
 2. Montako päivää te olittekaan Münchenissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin periaatteessa 6 päivää, mutta perillä kerettiin olla vaan 4 kokonaista päivää. :)

   Poista
 3. Varmasti upea kokemus! Iskä kävi joskus 5v sitten noilla upeilla kaljafestareilla ja toi mukana tosi isot ja hassut hatut sieltä :D Varmaan cool.. nyt ku lukee näitä sun matka-päivityksiä alkaa jo toden teolla odottamaan että pääsee sinne Viennaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kieltämättä aika upea kokemus! :) Haha mekin meinattiin ostaa sellaiset hatut! Niitä myytiin siellä kojuissa ja jotkut kierteli jopa noissa kaljateltoissa myymässä niitä. :D Ja uskon kyllä että odotat jo! Mielenkiinnolla jään odottelemaan myös sun matkapostauksia!

   Poista
 4. täälläpäin on semmosia ku öölifestit- joissa taitaa olla vähä eri meininki..:D mut hii huvipuistoki ! siistin näköstä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Suomessakin taitaa olla vähän samantyylisiä, esim. Kuopiossa on oluset kesäisin. Ne on varmaan vaan aika paljon pienempiä tapahtumia. :D Olis kyllä kiva käydä joskus ihan Suomen puolellakin tsekkaamassa olutfestivaalien meno. :) Nuo huvipuistolaitteet oli kyllä aikamoinen yllätys kun mentiin tuonne! Harmi että ne oli niin kalliita. :(

   Poista
 5. Tosi kiva kun tästä kirjotit vähän tarkemmin, minunkaan tieto kyseisestä tapahtumasta ei ole ollut kovin hääppöistä. Ja hauska video, ihanasti juoksentelit menemään sielä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Haha, ehkä parilla kaljatuopillisella oli osuutta asiaan. :D

   Poista
 6. ihana tuo video! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että tykkäsit! :)

   Poista
 7. Iisalmessa ne oluset on ja kuopiossa taas viinijuhlat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho niinpä olikin! Kiitos kun korjasit. :D

   Poista