perjantai 25. marraskuuta 2016

Kesä 2016

Talvi tekee kovalla vauhdilla tuloaan ja viimeistään tänään, kun jouduin ensimmäistä kertaa kesän ja syksyn jälkeen pukemaan villasukat jalkaan, tajusin, että nyt se syksy on lopullisesti ohi. Ensilumet on sataneet jo pari viikkoa sitten (ja ehtineet sulaa kuitenkin jo pois) ja aamuvuoroon kuudelta kävellessä joutuu kiristämään takin kaulusta kylmältä viimalta suojautuen. Vaikka talvi onkin omalla tavallaan tunnelmallista aikaa, niin silti joka vuosi tuntuu haikealta heittää hyvästit menneelle kesälle. Mielessä pyörii kymmeniä ellei satoja ihania kesäisiä muistoja, joita ei haluaisi jättää taakseen. Mutta kyllä se kesä saapuu ensi vuonnakin ja silloin voi yrittää viettää vielä tätäkin kesää unohtumattomamman kesän!

Mun kesä 2016 oli ihana. Vaikka teinkin paljon töitä eikä vapaapäiviä ollut kovin montaa koko kesässä, niin silti yritin nauttia siitä kaikesta mahdollisesta vapaa-ajasta. Kävin terasseilla, näin ystäviä, vietin aikaa poikaystävän kanssa, shoppailin, reissasin ja nautin lämpimistä ja aurinkoisista ilmoista. Tää kesä oli ehdottomasti parempi kuin viime vuonna! Oon tutustunut vuodessa moniin uusiin ihmisiin, joiden kanssa oli ihana päästä viettämään osa kesästä. Ja kuten edellisessä postauksessa mainitsin, tunsin itseni pitkästä aikaa onnelliseksi kaikilla elämän osa-alueilla. Ei ollut stressiä mistään eikä huolet painaneet mieltä. Kaikenkaikkiaan ihanan rento kesä, jota voi nyt talven pimeinä iltoina muistella lämmöllä.

1-PicMonkey Collage

Toukokuussa mun kesä starttasi pienellä lomamatkalla Madeiralle. Oltiin viikko poikaystävän kanssa reissussa ja nautittiin ihanasta ja stressittömästä lomasta. Käytiin parilla retkellä, syötiin joka ilta ulkona ja otettiin tietenkin aurinkoa. Rentouttava loma teki erittäin hyvää, sillä olin tehnyt koko kevään niin ahkerasti töitä mun kesälomamatkojani varten! Kuun alussa tein itse parvekkeelle kuormalavoista kalusteet, jotka pääsivätkin kesän aikana kovaan käyttöön. Parvekkeella tuli istuskelua monena kesäiltana ja siemailtua kylmää siideriä ystävien kanssa.

Kesäkuu oli mun terveyden kannalta vähän huono kuukausi, sillä sairastuin kaksi viikkoa kestävään keuhkoputkentulehdukseen. Juhannus meni kokonaan sairastaessa, mutta lähdettiin silti poikaystävän sukulaisten mökille katselemaan edes sivusta muiden juhlimista. Syötiin kesän ensimmäiset grilliruoat ja käytiin juhannussaunassa. Yöllä tultiin takaisin mun luo Helsinkiin ja vietettiin rentoa juhannusta vuokraamalla kasa leffoja ja syömällä herkkuja mahan täydeltä. Vaikka olinkin kipeänä, niin silti mulla oli ihan kiva juhannus! Sairastamisen jälkeen palasin kahden viikon saikulta takaisin töihin ja pääsin taas nauttimaan kesästä. Kävin terasseilla, ulkona syömässä sekä Mike Posnerin keikalla, jonne voitin liput eräästä kilpailusta.

1-PicMonkey Collage2

Heinäkuussa kävin paljon terasseilla ja shoppailemassa. Sain myös vihdoin aikaiseksi käydä testaamassa Katajanokan maailmanpyörän Finnair Sky Wheelin, jonka hintava pääsylippu pääsi yllättämään. Näkymät oli kuitenkin mahtavat, vaikkei niitä ehtinytkään ihastelemaan kuin vartin verran. Heinäkuun lopussa koitti myös kauan odotetut Kotkan Meripäivät, jonne suunnattiin ystäväpariskunnan kanssa. Yövyttiin leirintäalueella, käytiin katsomassa pari keikkaa, juteltiin syvällisiä ja vähemmän syvällisiä, syötiin kirjaimellisesti ulkona sekä tietenkin se tärkein; päästiin näkemään pitkästä aikaa toisiamme. Kyseinen ystäväpariskunta asuu nimittäin Savossa, niin tulee pitkästä välimatkasta johtuen nähtyä melko harvoin. Pitkän tauon jälkeen on sitten entistäkin ihanampi nähdä!

Elokuussa koitti vihdoin mun toinen kesälomaviikkoni, jolloin lähdettiin poikaystävän kanssa Müncheniin viikoksi. Olin myös ostanut yllätysmatkan Münchenistä Wieniin poikaystävälle synttärilahjaksi, joten käytiin saman reissun aikana myös Wienissä. Paljon ulkona syömistä, kivoja terasseja, upeita nähtävyyksiä, shoppailua ja kahdenkeskeistä aikaa. Siitä oli meidän lomamme tehty! Elokuun lopussa kävin myös Uniikin keikalla Casinolla, jonne voitin liput sekä firman voittojuhlassa, josta kerroin teille vähän aikaa sitten erillisessä postauksessa. Tuo juhla oli täydellinen lopetus muutenkin upealle kesälle!

1-PicMonkey Collage3

Haikeilla mielin päätän kesän 2016 tähän postaukseen ja nyt katse kääntyy kohti tulevaa ja uusia tuulia. Yritän tehdä ensi kesästä vielä tätäkin kesää paremman! Jos jotain pitäisi muuttaa, niin olisin halunnut kuvailla enemmän. Mulla oli kamera mukana ainoastaan silloin jos olin reissussa tai kuvailemassa asukuvia. Ensi kesänä (ja muutenkin jatkossa) haluan ehdottomasti enemmän kuvia muistoksi, koska mulla varsinkin kuvat tuovat vahvasti tiettyjä hetkiä mieleen. Nykyään vaan tulee kuvattua paljon enemmän kännykällä. En kuitenkaan halua julkaista täällä huonoja kännykkäkuvia, koska oon niin kriittinen kuvien laadun suhteen. Jatkossa yritän siis muistaa pitää kameraa useammin mukana!

Miltä teidän kesät näyttivät?

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus: ) mulla tää kesään liittyvä kirjoitus tuli jo pari kuukautta sitten. Kävin noin kk töissä ja nautin pitkään nukkumisesta :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit! :) Munkin pitää käydä lukemassa sun kesäpostaus heti huomenna :) Kesällä kuuluukin nauttia pitkään nukkumisesta ja muutenkin kesästä! :)

   Poista