lauantai 5. marraskuuta 2016

Costa Maya, Meksiko

Huhhuh, mun elämässä taas sattuu ja tapahtuu. Aiemmin kertomani työpaikkaan liittyvän jutun lisäksi poikaystävä joutui pari viikkoa sitten kolariin. Henkilövahingoilta luojan kiitos vältyttiin, mutta auto on nyt luultavasti lunastuskunnossa eikä vakuutus korvaa. Kyseessä on vieläpä osamaksuauto, josta on lainaa jäljellä vielä melkein 5000 euroa. Ollaan mietitty kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja ja näillä näkymin hän aikoo viedä erään yrityksen oikeuteen, joka oli pystyttänyt keskelle risteystä erittäin vaarallisen tietyömaan. Jopa poliisi totesi risteyksen vaaralliseksi. Kyseisessä risteyksessä ei nähnyt ollenkaan vasemmalta tulevia autoja eikä kolarin toinen osapuolikaan ollut nähnyt poikaystävää, joten eihän tässä voi syyttää mitään muuta kuin sitä yritystä, joka on hoitanut tietyömaan asiat väärin. Risteyksessä olisi pitänyt olla joko läpinäkyvät aidat tai jonkinlainen peili, josta näkisi vasemmalta tulevat autot. Tästä syystä musta ei siis ole hetkeen kuulunut mitään!

Nyt palataan kuitenkin lähemmäs tän blogin aihepiiriä eli hieman positiivisempiin asioihin. Luvassa olisi toinen osa meidän Meksikon reissusta. Edellisessä postauksessa kerroin Cozumelista, jossa vietettiin yksi päivä meidän Karibian risteilyn aikana ja nyt kerron enemmän toisesta kohteesta eli Costa Mayasta.

1-IMG_3364 1-IMG_3220 1-IMG_3215 1-IMG_3225

Aloitettiin myös Costa Mayan kiertäminen satama-alueelta, mutta se osoittautuikin vielä pienemmäksi kuin Cozumelin satama-alue. Alueella oli myös todella hiljaista, sillä oltiin taas jo aamusta liikkeellä. Altaat ammottivat tyhjyyttään ja jokainen turistikojun myyjä huuteli meille, koska oltiin melkein ainoat ihmiset alueella. Monet kaupittelivat meille retkeä rannalle, mutta ajateltiin, että ehkä voitaisiin ottaa taas taksi ensin jonnekin muualle. Kun käveltiin satama-alueen ulkopuolelle, niin huomattiin, ettei siellä ollut mitään. Ei takseja, ei taloja, ei mitään. Pelkkiä palmuja. Päätettiin siis palata takaisin ja ottaa se monien suosittelema retki rannalle.

Kysyin tavalliseen tapaani heti ensimmäisenä hintaa ja myyjä kertoi, että se maksaa 40 dollaria henkilöltä. Järkytyin ja sanoin, ettemme todellakaan maksa niin suurta summaa rantaretkestä. Hän kuitenkin kertoi, että siihen sisältyy kyyti rannalle ja takaisin, sisäänpääsymaksu sekä rajaton määrä ilmaisia alkoholijuomia. Tietenkin tuosta tuli heti sellainen fiilis, että tyhmää turistia yritetään taas kusettaa, mutta päätettiin kuitenkin kokeilla. Ostettiin retki ja lähdettiin kävelemään kohti shuttlea, joka vei kuin veikin meidät rannalle!

1-IMG_3239 1-IMG_3262 1-IMG_3271 1-IMG_3270 1-IMG_3285

Shuttlen kyydissä olin edelleen vielä vähän epävarma, että mikähän meitä odottaa. Matka kesti noin 20 minuuttia ja ympärillä näkyi vain metsää ja ränsistyneitä taloja. Oli hirveää ajatella, että jotkut oikeasti elävät sellaisissa murjuissa. Heillä ei ehkä ole edes telkkaria eikä kännyköitä, eivätkä siis tiedä hirveästi muusta maailmasta. Tietenkin on paljon pahempiakin paikkoja, mutta kyllä tällainen saa silti aina ajattelemaan. Meillä on loppupeleissä kaikki niin hyvin täällä Suomessa!

Kun päästiin perille, mun epäluulot kaikkosivat samantien. Me oltiin juuri saavuttu paratiisiin. Rannalle, jossa oli kristallinkirkas vesi ja niin eksoottiset maisemat. Ja tosiaan, jopa ne alkoholijuomat oli ilmaisia! :D Testasin vihdoin monia drinkkejä, joita oon aina halunnut maistaa. Se oli ensimmäinen kerta, kun pääsin maistamaan esimerkiksi sex on the beachiä. Parhaaksi drinkiksi valikoitui kuitenkin bahama mama, jota tulikin juotua sen jälkeen aina kun se vain löytyi listalta

1-IMG_3310 1-IMG_3286 1-IMG_3292 1-IMG_3325

Löydettiin rannalta turistirannan lisäksi myös yksityinen ranta, joka näkyy ensimmäisissä rantakuvissa. Ehdittiin löhöillä ja kuvailla siellä jopa tunnin verran, kun joku työntekijä tuli yhtäkkiä hätistämään meidät pois sieltä. Kyseessä oli siis oikeasti yksityinen ranta, jonne olisi joutunut maksamaan erillisen sisäänpääsymaksun. Eipä haitannut enää siinä vaiheessa ollenkaan, kun oltiin ehditty kuvaamaan täydellisiä kuvia ja uimaan ilman muita ihmisiä kirkkaassa vedessä. Lähdettiin siis oikein hyvillä mielin viereiselle turistirannalle, jonne meilläkin oli rannekkeet.

Tietenkin tuo yksityinen ranta olisi ollut parempi, kun siellä oli niin rauhallista ja tavaratkin uskalsi jättää aurinkotuolille siksi aikaa, kun meni käymään uimassa. Ja tietenkin nuo ihanat riippumatot kruunasivat kaiken. Mulle tulee tällä hetkellä ihan kyyneleet silmiin, kun muistelen miten ihanaa oli maata riippumatossa drinkki kädessä ja katsella merelle. Nää on ehottomasti sellaisia hetkiä, jotka jokaisen pitäisi kokea joskus!

1-IMG_3332 1-IMG_3339 1-IMG_3356

Rantailun jälkeen palattiin takaisin satama-alueelle, joka kuhisi ihmisiä aamun hiljaisuuteen verrattuna. Eräällä altaalla oli jopa vaahtobileet. Me oltiin kuitenkin sen verran väsyneitä rantaretkestä, että päätettiin (yllätys yllätys) istahtaa terassille yhdille. Tilattiin isot bahama mamat, jotka tulikin tuollaisissa superhauskoissa laseissa! Saatiin jopa wifi toimimaan ensimmäistä kertaa sinä päivänä, ja voi sitä riemun määrää kun pääsi vihdoin päivittelemään somea. Tiedättekö sen tunteen, kun ootte ulkomailla eikä wifi tunnun toimivan missään ja monen tunnin jälkeen saattekin wifin toimimaan? Ainakin tällaiselle someriippuvaiselle ihmiselle se on yksi päivän kohokohdista, haha. :D

Nyt mä rupean valmistautumaan iltaa varten ja lopettelen tältä erää. Tänään yritän unohtaa kaikki aiemmin kertomani vastoinkäymiset ja aion pitää hauskaa! Oikein mukavaa lauantai-iltaa myös teille!

4 kommenttia:

 1. Hui kauhistus, onneksi ei käynyt tuon pahemmin! Pidähän mukava ilta ja relaa beibi :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onneksi kyseessä oli risteys, jonka nopeusrajoitus on 40 km/h. Kovemmassa vauhdissa olis varmasti tullut pahempaa jälkeä! :( Ja joo pidin mukavan illan! Oli ihana päästä päiväksi nollaamaan ajatukset. :D

   Poista
 2. Huh!! Onneksi vältyttiin pahemmalta :o ♥ Pakko sanoa muuten että mulla oli monen eri blogin postausta luettavana ja klikkasin tämänkin auki varmaan kymmenennelle välilehdelle ja se oli siinä viimeisenä, mutta pakko oli tulla lukemaan tämä sun postaus ensin. Koska matkakuume ♥ ihania kuvia, ihania drinkkejä, tuo merivesi. Ahh mä oon niin loman ja ulkomaan matkan tarpeessa:D Ihana että oot päässyt pitämään hauskaa ja nollaamaan ajatukset;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, oli kyllä onni matkassa! :/ Eikä, ihana sinä, en kestä! :D ♥ Vitsi kun mullakin on kamala matkakuume.. Mut nyt ei oo varaa lähteä millekään isolle matkalle, ehkä tossa keväällä Lontooseen tai johonkin muuhun kaupunkiin. Haluun paratiisirannoille! Oispa matkailu ilmaista! :( ♥

   Poista