tiistai 23. elokuuta 2016

Toinen päivä Wienissä

1-IMG_2437 1-IMG_2420 1-IMG_2418 1-IMG_2424 1-IMG_2428

Toisena päivänä herättiin ihanan auringonpaisteen pilkistäessä hotellihuoneen verhojen raosta ja päätettiin, että lähdetään mahdollisimman pian ulos nauttimaan upeasta ilmasta. Hotellin aamiaisen ja huoneen luovutuksen jälkeen oli luvassa nähtävyyksien kiertelyä. Pyydettiin respasta kartta ja lähdettiin suunnistamaan sen avulla ympäri kaupunkia. Tuollaisella helteellä se osoittautuikin yllättävän haasteelliseksi ja jouduttiin pysähtymään vähän väliä varjoon istuskelemaan.

Wienissä oli yksinkertaista liikkua kävellen. Karttaan oli merkitty selkeästi kaikki nähtävyydet ja monet niistä oli yhden ison tien varrella. Dubaissa ja Madeiralla me ei tajuttu hankkia mistään karttaa, niin monia paikkoja jouduttiin ihan etsimällä etsimään. Dubaissa oli tietenkin paras tapa tilata taksi ja sanoa määränpää, mutta tällaisissa kaupunkikohteissa kannattaa ehdottomasti kävellä. Näkee paremmin kaupunkia ja oppii tuntemaan reitit, jos vaikka palaakin joskus vielä samaan kohteeseen.

1-IMG_2435 1-IMG_2479 1-IMG_2442 1-IMG_2440 1-IMG_2452 1-IMG_2458 1-IMG_2470 1-IMG_2490 1-IMG_2485

Päivän aikana käytiin myös pienellä tunnin kestävällä risteilyllä Tonavaa pitkin, joka oli oikein ihana tapa päästä hetkeksi vain istumaan ja katselemaan maisemia. Risteily maksoi henkilöltä 22 euroa eikä sen aikana kuitenkaan ehtinyt näkemään oikeastaan mitään mielenkiintoista, joten jos suunnittelette Wienissä tuollaista risteilyä, niin kannattaa ottaa mieluummin joku pidempi risteily. Jotkut risteilyt nimittäin menivät eri reittiä ja ne kestivät pidempään. Hinta saattaa tietenkin olla kalliimpi niissä, mutta mieluummin olisin maksanut vaikka 30 euroa ja nähnyt oikeasti jotain mielenkiintoista. :D

Nyt mulla onkin paljon ihania juttuja tälle syksylle tiedossa. Tää mennyt kesälomamatka, ensi viikon tiistaina meidän myymälän voittojuhlat eräällä huvilalla, Savossa käyminen, Tallinnan risteily sekä lokakuun alussa vielä Miamin matka. Oon stressannut näitäkin asioita viimeaikoina, kun tuntuu, että tällä hetkellä on jo yksinkertaisesti liikaa tekemistä. Enhän mä ehdi kuin tehdä viikon töitä ja sitten on taas jotain. Nyt en voi ainakaan valittaa ettei ole tekemistä eikä postattavaa. Odotankin jo innolla, että pääsen kuvailemaan ja postailemaan taas! Oon nimittäin viimeisten parin viikon aikana ihan kaivannut bloggaamista. Niitä aikoja, kun kirjoittelin melkein joka toinen päivä. Välillä erikoisia juttuja, välillä taas pelkästä arjesta. Yritän nyt tsempata tän asian suhteen ja järjestää aikaa blogille!

Mukavaa viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Oi miten ihania kuvia taas kerran Kata! :) Wien vaikuttaa kyllä monien monien muiden kaupunkien rinnalla aivan ihanalta kohteelta, mikä on must see listalla ehdottomasti :) Ja vitsit miten kivalta kuulostaa myös sun syksysuunnitelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Mäkin olin jo pitkään ehtinyt haaveilemaan Wienistä ja nyt sinne tuli mahdollisuus lähteä, ja vieläpä edullisesti. :) Suosittelen siis ehdottomasti käymään. Itse ainakin tykkäsin! :)

   Poista
 2. Vau, mä rakastan sun matkakuvia ♥ Ja mä myös rakastan Itävaltaa! Kunpa pääsisin pian sinne ja samoin Saksaan, näitä sun postauksia katselemalla tulee niin kova ikävä takaisin kyseisiin paikkoihin :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihana kuulla! <3 Itävalta on kyllä ihana! Ja koko Keski-Eurooppa! Siellä on niin kaunista ja sinne on helppoa ja turvallista matkustaa. Ja tämmönen kielitaidotonkin pärjää mainiosti. :D Voi sua! Ehkä sullakin tulee pian mahdollisuus matkustaa jompaan kumpaan! :)

   Poista
 3. Tämä sinun blogisi on niin vaarallinen mulle joka potee ikuista matkakuumetta ja koska en oo vuoteen päässyt mihinkään nin nyt ois vähä niinkun pakko:'D Ahh ihania maisemia, ihana fiilis kuvissa! Ja sä niin upeana jälleen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi sua! :D <3 Et oo vuoteen käyny missään?! Miten musta tuntuu, että säkin reissaat usein! :D Lähdet tässä syksyn aikana tai talvella kylmiä ilmoja pakoon johonkin lämpimään. ;) Ja kiitos paljon! :)

   Poista
 4. Vienna on ihana <3 Se on mun matkakaupunki, haluan vielä monesti! On niin kiva ruokakulttuuri ja sieltä saa kunnon kiinalaista, japskia, turkkia.. ihan toista kun täälä kotona, mutta ei niin ranskalaista tai rasvasta kuitenkaan kun saksassa ''yleisesti'' :)

  http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on aivan ihana! <3 Muistelinkin, että sä kävit silloin aikoinaan Wienissä! Luin sun kaikki matkapostaukset siihen liittyen. ;) Ja joo mäkin kiinnitin huomiota, että sieltä löytyi monenlaisia ruokapaikkoja. Käytiin myös sellaisilla "ruokafestivaaleilla", jossa oli monista eri maista ruokakojuja ja niistä sai niiden maiden ruokia. Tosi kiva idea! :)

   Poista