sunnuntai 21. elokuuta 2016

Ihana kesäloma!

Edellisestä postauksesta on taas vierähtänyt useampi viikko. En edes muistanut, että olisin noin pitkään aikaan ollut postaamatta. Tauko on tuntunut vain parilta viikolta! Blogihiljaisuus on pitänyt sisällään paljon ihania juttuja, sillä oon ollut kesälomalla. En halunnut edes avata läppäriäni loman aikana eikä se oikeastaan olisi edes ollut mahdollista, sillä olin taas tavalliseen tapaani reissussa. Tällä kertaa kohteina olivat München sekä Wien. Alunperin oli tarkoitus mennä ainoastaan Müncheniin, mutta sainkin juuri ennen matkaa idean ostaa Wienin matkan poikaystävälle synttärilahjaksi. Tein itse kortin, johon kirjoitin sen olevan lahjakortti Wienin matkaan. Mun mielestä aika kiva idea, kun hän ei halunnut tällä kertaa mitään materiaa lahjaksi.

Lennettiin Müncheniin viikko sitten lauantaina ja vietettiin siellä pari päivää ennen Wieniin lähtöä. Olin hankkinut etukäteen meille edestakaiset bussiliput Wieniin sekä hotellimajoituksen aivan keskusaukion vierestä. Täytyy muuten tähän väliin vinkata, että Keski-Euroopassa liikennöi erittäin edullinen bussiyhtiö nimeltään Flixbus. Se on vähän kuin Suomessa Onnibus, mutta reitit on tietenkin laajemmat, sillä Flixbusilla pääsee eri maihin. Käytin Münchenistä Wieniin matkatessa ensimmäistä kertaa koskaan Flixbusia ja tän yhden kerran perusteella en voi kuin suositella. Hinnat on todella edulliset ja matkan aikana pidetään useampi pieni tauko, jotta matkustajat pääsevät välillä jaloittelemaan. Plussaa myös ilmaisesta wifistä, joka toimi menomatkalla moitteettomasti. Jos siis suuntaatte useamman päivän lomalle Keski-Eurooppaan, niin kannattaa tsekata Flixbusin sivuilta pääsisikö sieltä helposti ja nopeasti viereisten maiden pääkaupunkeihin!

1-IMG_2410 1-IMG_2350 1-IMG_2351

Yövyttiin Hotel Pension Neuer Marktissa, joka oli siis aivan keskusaukion vieressä. Vaikka itse hotellihuone ei ollut erikoinen, niin mieluummin huonompi huone hyvällä sijainnilla kuin hieno huone kauempana keskustasta. Meidän ei tarvinnut käyttää matkan aikana ollenkaan julkisia, sillä kaikki nähtävyydet olivat kävelymatkan päässä. Tykkäsin myös hotellin respan asiakaspalvelusta. En oo koskaan saanut niin hyvää palvelua kuin tuolla. Sisään- ja uloskirjautumisesta jäi oikein sellainen hyvä fiilis!

1-IMG_2355 1-IMG_2358 1-IMG_2362 1-IMG_2369 1-IMG_2368 1-IMG_2385 1-IMG_2372

Wienin keskusta oli todella upea. Paljon vanhoja ja kauniita rakennuksia, joita olisin voinut ihastella loputtomiin. Terasseja, katusoittajia ja sellainen ihana keskieurooppalainen tunnelma. Wien oli ihana kesäkaupunki. Sitä voisi verrata Prahaan, molemmat ihania kesäkaupunkeja vanhoine rakennuksineen ja ihanine tunnelmineen. Katsottavaa riitti myös paljon. Käveltiin kahden päivän aikana varmasti lähemmäs 20 kilometriä ellei enemmänkin!

1-IMG_2375 1-IMG_2391 1-IMG_2378 1-IMG_2407 1-IMG_2395 1-IMG_2408

Päivän aikana kierrettiin keskustan lähistöllä sijaitsevat nähtävyydet läpi ja päätettiin päivä istahtamalla terassille muutamille huurteisille. Tuo oranssi Aperol-juoma taitaa olla tällä hetkellä in, kun sitä on nähnyt lähes jokaisella niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Oon nähnyt Löylyssä monien siemailevan tuota söpönväristä juomaa ja nyt päätin Wienissä kokeilla sitä itsekin. Tykkään yleensä makeista juomista, mutta vaikka tuo olikin kuivaa ja kirpeää, niin silti sieltä joukosta puski sellainen hedelmäinen makea maku. Tykkäsin!

Tulossa on vielä toinen postaus Wienistä toiselta päivältä, jossa kerron sitten lisää meidän matkasta. Münchenissä otin kuvia aika vähän, kun oon siellä niin monesti käynyt, mutta teen luultavasti sieltäkin jonkinlaisen postauksen. Katsotaan.

Onko joku muukin käynyt Wienissä? Mitä piditte?

4 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä ostosten esittelyvideon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa kiva idea, kun en oo aikoihin kuvannut videota! Rahaa paloi ostoksiin taas mahdoton määrä, niin kuvailtavaa ainakin riittäisi. :)

   Poista
  2. Olis tosi kiva nähdä videoita välillä !:) ja paremmin saa yleensä videolla näytettyy ostoksia.

   Poista
  3. Joo mä lupaan kuvata ostokset videolla! Lainaan vaikka poikaystävän kännykkää, kun omassa ei oo tilaa tällä hetkellä :D Ja se on kyllä totta, että videolta hahmottaa paremmin millaisia esim vaatteet on :)

   Poista