maanantai 25. elokuuta 2014

Kesä 2014

Kesän vaihtumisen syksyyn huomaa viimeistään siitä, kun lehdet alkavat putoilla puista ja ilmat viilenevät. Täällä päin Suomea on myös satanut viikon verran vettä, minkä takia oon viihtynyt enimmäkseen sisätiloissa. Tällaisena synkkänä sadepäivänä onkin hyvä palata muistelemaan mennyttä kesää ja sitä, mitä kaikkea kesän aikana on ehtinyt tekemään. Mun alkukesä oli ihana ja tekemisentäyteinen, mutta niiden heinäkuun helteiden vuoksi loppukesä meni lähinnä syksyä odotellessa. Kaikenkaikkiaan mun kesä oli kieltämättä aika mahtava! Näin ystäviä lähes päivittäin, tehtiin Teemun kanssa monta kesälomareissua ja nautin kesästä täysillä. Mitäs muuta melkein täydelliseen kesään enää tarvitsisikaan?
 
Tähän alkuun haluan vielä lisätä sen, että uskokaa tai älkää, en käynyt koko kesän aikana kertaakaan rannalla enkä syönyt yhtäkään jäätelöä. Auringonottokin jäi tänä kesänä todella vähäiseksi - parina aurinkoisena päivänä päädyin istuskelemaan tuohon meidän parkkipaikalle topissa ja hameessa. Kerrostalossa asumisen ainut huono puoli on se, ettei ole omaa pihaa. Mutta koska kerrostalot on kaiken muun kannalta paljon parempi vaihtoehto, niin tuo oman pihan puuttuminen on pikku juttu. Nyt palataan kuitenkin mun menneeseen kesään monien kuvien merkeissä!

IMG_2734 IMG_2664 – kopio

Toukokuun lopussa koitti vihdoin kauan odotettu päivä - valmistujaiset ja synttärit samana päivänä. Täytin 21 vuotta ja sain merkonomin paperit käteen. Yllätyksekseni sain hyvän todistuksen lisäksi myös 100 euron stipendin asiakaspalvelusta ja myynnistä. Tuona päivänä mikään ei olisi voinut pilata mun hyvää fiilistä!

Koulun valmistujaisjuhlan lisäksi mun iskä oli vuokrannut juhlapaikan ja pitopalvelun mun valmistumisen kunniaksi. Vieraita kutsuin noin 30 henkilöä, mutta vaikka kaikki eivät pääseetkään paikalle, niin silti mulla oli todella ihana päivä!

IMG_2735 IMG_2752

31. toukokuuta oli mun ja Teemun 5-vuotispäivä, jota lähdettiin juhlistamaan Jyväskylään. Varattiin Jyväskylän Scandicista huone, käytiin syömässä maailman parhaimmat hamppariateriat, shoppailtiin, käytiin ensimmäistä kertaa elämässämme Coffee Housessa kahvilla sekä nautittiin tietenkin toistemme seurasta. Unohtumaton viikonloppu! 

IMG_2826 IMG_2882

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna suunnattiin kaveriporukalla Tallinnaan päiväksi. Oltiin perjantaista sunnuntaihin Helsingissä yötä ja koko lauantaipäivä meni Tallinnassa. Shoppailtiin kaikki rahamme, kierreltiin Tallinnan keskustaa ja käytiin ulkona syömässä. Täydellinen pieni kesälomareissu mahtavassa seurassa!

IMG_3179 IMG_3121 – kopio

Juhannusta vietettiin Teemun porukoiden vuokraamalla mökillä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen selvinpäin. Illan aikana tuli grillattua, käytyä soutelemassa (vaikka pelkäänkin sitä kuollakseni), pelattua monopolia sekä käytyä pienellä juhannusajelulla. Yllättävän mukava ilta. Ei hauskanpitoon tarvitse todellakaan aina alkoholia!

IMG_3424 – kopio IMG_3531 – kopio IMG_3442 – kopio

Heti heinäkuun alussa lähdettiin muutaman päivän reissulle Prahaan. Yleensä mä joudun suunnittelemaan meidän kaikki matkat, mutta tällä kertaa Teemu yllätti mut ehdottamalla tätä reissua itse. Muahan ei tietenkään tarvitse ulkomaille houkutella, joten meillä olikin lentoliput varattuna jo seuraavana päivänä Teemun ehdotuksesta!
 
Prahassa me kierreltiin nähtävyyksiä, käveltiin yhteensä melkein 60 kilometriä (ainakin askelmittarin mukaan), syötiin gulassikeittoa kyllästymiseen asti, käytiin monesti päivässä ulkona syömässä, saatiin kuningasidea lähteä muutaman oluen jälkeen keskellä yötä juutalaisten haustasmaalle, käytiin parin hyvän bändin keikalla ja yksinkertaisesti nautittiin meidän ainoasta kunnon kesälomareissusta. 

IMG_4157 – kopio IMG_4131 – kopio IMG_4128 – kopio

Prahan matkan jälkeen rentouduttiin ja nautittiin kesästä. Koska suurin osa rahoista meni matkaan, niin heinäkuu meni aikalailla kotona ollessa. Vietettiin paljon aikaa ulkona hengaillen ja tuskasteltiin niitä järkyttäviä helteitä.

IMG_4208 – kopio IMG_4282 – kopio

Heinäkuun lopussa lähdettiin käymään Jyväskylän asuntomessuilla. En ollut koskaan aiemmin asuntomessuilla käynyt, mutta tuon yhden kokemuksen perusteella tykkäsin hirveästi. Saatiin paljon uusia sisustusideoita ja haaveiltiin hienoista luksustaloista. Voi kun olisikin joskus varaa ostaa tuollainen aivan uusi omakotitalo järven tai meren rannalta!

IMG_4313 – kopio IMG_4307 – kopio

Elokuun alussa lähdettiin mun tädin seuraksi Lapinlahdelle juusto- ja viinijuhlille. Juustopöytä oli huimat 20 metriä pitkä ja muualla hallissa oli ihana tunnelmavalaistus. Vaikka juhlien keski-ikä lähentelikin viittäkymmentä, niin meillä oli silti yllättävän hauskaa! Viihdyttiin paikanpäällä pari tuntia ja lähdettiin ajelemaan takaisin kotiin. Vähän erilainen lauantai!

IMG_4442 – kopio IMG_4456 – kopio IMG_4452

Koko kesän lopetus oli pari viikkoa sitten ollut Sampea ja samppanjaa -tapahtuma täällä Varkaudessa. Esiintyjinä oli Stig, Kolmas nainen, Happoradio ja Pete Parkkonen. Mä onnistuin jopa saamaan yhteiskuvan Pete Parkkosen kanssa, haha! Ilta oli ihan mukava, ainakin paljon rennompi meininki kuin festareilla. Tuolla oli nimittäin niin vähän porukkaa, että pystyttiin istumaan koko ilta penkeillä ja nähtiin silti lavalle. :D
 
Mitä te teitte kesällä?

10 kommenttia:

  1. Sun kesä on ollut kyllä ihan mieletön! <3 Sie oot niin kauniina tuossa valmistujaiskuvassa :-3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanin kesä moneen vuoteen! :) Ja kiitos paljon ihana! <3

      Poista
  2. Oon aina jotenki luullut, et asutte jossain pienessä omakotitalossa, tuli toi kerrostalossa asuminen ihan yllätyksenä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha aijaa! :D Kerrostalokaksiossa asutaan. :)

      Poista
  3. Hyvältä kuulostaa sun kesä ! :) Mun oma kesä meni mukavasti, päätettiin mieheni kanssa keväällä että tehdään lista mihin laitetaan paikkoja missä käydään kesällä, niinhän me sitten kirjoiteltiin paperille eri paikkoja missä halutaan käydä yhdessä. Mm: mökkeilemässä, kuopiossa mökillä, sonkajärvellä sukuloimassa miehen isovanhemmilla, ja yhdessä vaan kaikenlaista muuta mukavaa kun kerrankin on aikaa. kaikki nuo on nyt tehty ja hyvä mieli on, vielä pitäisi tässä syksyllä yhdessä käysä suomenlinnassa, paikka mikä on pakko nähdä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin, vaikka itse sanonkin! :D Eikä, vähän kiva idea tuollaisen listan tekeminen! Pitää joskus itsekin kokeilla. Sitten viivaa päälle, kun se tietty juttu on toteutettu. :) Sunkin kesä kuulostaa menneen mukavasti! Mä oon kerran käynyt Suomenlinnassa ja sitä voin kyllä suositella. Tykkäsin paikasta ja varsinkin sulle siellä riittää kauniita maisemia kuvailtavaksi. ;)

      Poista
  4. Sulla on kyllä kiva kesä takana :) Ja joo, mustakin on harmillista ettei meille kerrostalo-ihmisillä ole omaa kunnollista pihaa! Onneksi mun vanhemmat asuu aika lähellä ja siellä pääsee aina nauttimaan pihaelämästä. Kesällä ostin oman aurinkotuolin, minkä sitten raahasinkin mun porukoille. Ihme ettei äiti ominut sitä itselleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanin kesä pitkään aikaan! Toivottavasti myös sun kesä on mennyt mukavasti. :) Mitää, asutko sä kerrostalossa? Oon aina ollut siinä luulossa, että asutte rivitalossa. :D Mutta joo, oon samaa mieltä. Ei kehtaa tuohon parkkipaikalle viritellä aurinkotuoleja. :D Haha, sulla on hyvä kun pääset edes porukoille auringonottoon! Meillä melkein kaikki sukulaiset asuu kaukana ja iskälläkin on kerrostalokaksio. Olispa edes oma parveke, niin siellä ois mahdollisuus ottaa aurinkoa. :(

      Poista
  5. Sinun kesään on mahtunut kaikkea kivaa :) Voi hyvillä mielin muistella mitä kaikkea on tehnyt. Vitsi miten upea on tuo sinun valmistujaismekko ollut, tosi tyylikäs ja voisi sanoa jopa elegantti!! Rakastuin tuohon nyt ihan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ompahan ainakin hyviä muistoja mitä muistella. :) Toivottavasti sunkin kesä meni vähintään yhtä hyvin! :) Haha, monet on sanoneet samaa! Pitkään sain mekkoa etsiä, mutta tuon eteensattuessa se oli vaan pakko ostaa. Tuli sellainen "tää on pakko saada" -fiilis. :D

      Poista