keskiviikko 20. marraskuuta 2013

11 asiaa minusta

Mulle tuli postaustoiveena vähän aikaa sitten jokin vähän syvällisempi postaus, johon kertoisin vähän enemmän asioita itsestäni. Päätin siis kirjoittaa itsestäni uusia asioita, joita ette ehkä tätä blogia lukemalla ole vielä tienneet. Ja jotta tästä ei tulisi kuvatonta postausta, laitan sekaan muutamia sekalaisia kuvia instagramista!

1. Tämä ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että mä rakastan matkailua yli kaiken! Mä voisin olla kokoajan matkustelemassa enkä kyllästyisi siihen varmaan koskaan. Kuitenkin aina kaikkien ulkomaanmatkojen jälkeen vaivun pariksi viikoksi masennukseen, linnoittaudun kotiin peiton alle ja rupean jo suunnittelemaan uutta matkaa. Teemu ja kaikki kaveritkin ovat jo varmaan ihan kyllästyneitä siihen matkojen jälkeiseen masennukseen. Myös jokaisella kerralla lentokoneessa poistulomatkalla jopa itken sitä, että joudun taas lähtemään kotiin.

2. En osaa yhtään tehdä ruokaa. Me ollaan asuttu Teemun kanssa yhdessä kohta kolme vuotta ja mun kotona kokkailut voi valehtelematta laskea kahden käden sormilla. Me ollaan molemmat niin älyttömän laiskoja opettelemaan ruoan laittamista eikä koskaan jaksettaisi nälkäisinä odottaa ruoan valmistumista. Ruoanlaittovuorot voisivat olla ihan reilu juttu, sitten kun innostutaan täällä kotona kokkailemaan! :D


  3. Mulla on pakkomielle parillisiin lukuihin. Esimerkiksi autossa musiikkia kuunnellessa äänenvoimakkuuden täytyy aina olla parillinen luku. Sama pätee myös siihen, jos satutan vaikka vasemman jalkani johonkin, niin mun täytyy tehdä sama myös oikealle jalalle. Mua häiritsee tämänkin postauksen 11 asiaa, mutten keksinyt millään enää kahdettatoista!

4. Fanitin pienenä Gimmeliä ja Britney Spearsia niin paljon, että päätin ruveta keräilemään niiden kuvia kaikista mahdollisista lehdistä. Ostin joitain lehtiä ihan vaan niiden kuvia kerätäkseni. Ehdin kerätä parissa vuodessa lähes 500 Gimmelin kuvaa ja vähän alle 200 Britneyn kuvaa. Yksi mun huoneen seinistä oli ihan täynnä noita kuvia. :D

5. Mun pahimmat pelkoni ovat korkeat ja ahtaat paikat. En pysty käymään edes solariumissa, koska ahdistun niin paljon siellä pienessä tilassa. Kävin muutama vuosi sitten pari kertaa solariumissa ja ne 20 minuuttia olivat mulle pelkkää tuskaa. Olenkin aina ihmetellyt, miten joku voi nauttia solariumissa käymisestä! Myös korkeat paikat saavat mut pelkäämään. Viime Münchenin matkalla kiivettiin Teemun kanssa korkeaan näköalatorniin ja siellä ihmiset jopa naurahtelivat, kun tärisin jo ensimmäisellä tasolla portaita kiivetessäni. Näen myös usein painajaisia, että putoan Eiffel-tornista. Haha, mua ihan naurattaa kirjoittaa näitä!


6. Mä oon todella herkkä ihminen ja itken melkein joka asiassa. Sekä iloiset että surulliset asiat, fyysinen kipu ja muistoja herättävät kappaleet saavat mut helposti itkemään.

7. Uskon kaikkeen yliluonnolliseen. Joskus yläasteella oltiin silloisten kavereiden kanssa pahiksia ja pelattiin pariin otteeseen spiritismiä, ja oikeastaan siitä lähtien mä oon uskonut henkiin. Myös Teemun porukoiden entisessä talossa tapahtui yksinkertaisesti niin selittämättömiä asioita, ettei niille keksi minkäänlaista luonnollista selitystä. Tykkäänkin juuri tästä syystä katsoa kaikkia pelottavia kauhuleffoja kummitustaloista.

 8. En tykkää jäätelöstä. Monet aina ihmettelevät, kun kerron tämän asian itsestäni. Pienenä söin jäätelöä kyllästymiseen asti, joten ehkä sen takia se ei maistu enää nykyään kovin hyvältä. Ainut jäätelö mikä menee alas, on Ben&Jerrys.

9. Tykkään etsiä tietoa eri asioista Wikipediasta. Varsinkin suurten kaupunkien nähtävyydet ja historia, Suomen eri kaupunkien väkiluvut ja pinta-alat, historialliset tapahtumat sekä kaikenlaiset katastrofit, joita maailmalla tapahtuu, kiinnostavat erityisesti. Mulla saattaa mennä jonain iltana montakin tuntia etsiessä tietoa esimerkiksi WTC-iskuista tai vaikka Auschwitzistä. Katson paljon Youtubesta aiheeseen liittyviä videoita ja googlaan kyseisestä aiheesta tietoa.


10. Oon välillä vähän liiankin perfektionisti. Kaiken täytyy olla aina just eikä melkein. Tämä näkyy myös täällä blogissakin. Jouduin esimerkiksi miettimään monta kertaa tämän postauksen kohdalla, että onko tämä tarpeeksi hyvä julkaistavaksi. Luen myös jokaisen postauksen ainakin neljästi läpi ennen julkaisua ja korjailen tekstiä moneen otteeseen. Myös kaikissa koulujutuissa, esimerkiksi ihan vaan muistiinpanoja Wordiin kirjoittaessa rivivälien, fonttikokojen ja kappalevälien täytyy olla aina täydellisesti. Ärsyttävä tapa!

11. Läheisten sanojen mukaan ja himohamstraajia seuranneena mun täytyy myöntää, että oon ehkä vähän hamstraaja. Mä ostelen kokoajan kaikkea tarpeetonta enkä pysty heittämään edes rikkinäisiä tavaroita pois. Varsinkin Teemulla on mennyt muutaman kerran hermot tähän, meillä on nimittäin ollut jo kahden vuoden ajan rikkinäisiä maljakoita ja tuoleja vaatehuoneessa säilössä. En vaan pysty heittämään niitä pois, koska monilla mun tavaroista on niin paljon tunnearvoa. :D

Mitä piditte tällaisesta vähän erilaisesta postauksesta? Ja löytyikö joiltain samoja asioita?

31 kommenttia:

  1. Mulla on kanssa just toi ku oon autossa että aina parillinen luku pitää olla volyymin numero tai sitten vaihtoehtosesti 5-10-15-20 viisivälinen siis :D Ja samaistun itken monissa asioissa ja kun katsoo yksin leffojakin kotona nii saattaa itkettää joku ihan typerä juttu ja melkeen joka leffaa katsoessa tulee pillitettyä. Mulla oli jossain vaiheessa elämää kaikkien katastrofien googletus ihan normaalia jotain koulusurmia mut eniten just tsekkaillu WTC-iskuja ja lukenut joitain artikkeleita alqaidasta jne. Ja hamstraus on kanssa vähän sama juttu en vaan tajua miksen pysty ns lopettamaan/parantumaan tavoistani. kamalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ollaan näköjään aika samanlaisia ainakin näiden juttujen perusteella! :D Mäkin oon todella herkkä leffoissa, melkein jokaisessa tulee oikeasti itkettyä. Ja vaikka olisin katsonut saman jo monesti aikaisemminkin, niin silti niissä tietyissä leffoissa itkettää. :D Ja muakin kiinnostaa kaikki koulusurmat, WTC-iskut, tsunamit ja mitä näitä nyt onkaan. Tai sitten mulla on vaan yksinkertaisesti niin tylsä elämä, että kulutan mieluummin vapaa-aikani tuollaisia juttuja tutkimalla kuin viettämällä aikaa vaikka ystävien kanssa. :D

      Poista
    2. haha.kyllä kaikesta on tähän asti itse tullu selvittyä mut kelasin vaa yks päivä ettei oo varmaan kaikki muumit laaksossa kun keskellä yötä googlettaa tommosia asioita. En silti kestä esim. kauhuelokuvia enkä katsokkaan ikinä kauhua :)

      Poista
    3. Mullakin saattaa kokonainen perjantai- tai lauantai-ilta vierähtää noita juttuja lueskellessa. Ei sitten yhtään parempaakaan tekemistä viikonloppuna keksi. :D Mä taas rakastan kauhuleffoja! :)

      Poista
  2. sekä ahtaan- että korkeanpaikan kammoinen täälläkin..!

    Oli saavutus että uskalsin kiivetä Kölnin tuomiokirkon portaita sinne niin ylös kun pääsi.. meinasin sata kertaa kääntyä takasin mutta ahdisti niin paljon se ahdas torniportaikko ettei kyenny XD yhyy oli elämäni sekä kamalin että hienoin kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä niin tiedän tuon tunteen! :D Oli ihan kamalaa kiivetä Münchenissäkin sinne korkeaan näköalatorniin, jonne piti kiivetä vieläpä pienten ja ahtaiden portaiden kautta. Ja kaikista pahin on ollut ehdottomasti Eiffel-torniin kiipeäminen! En pystynyt pitämään edes silmiä auki, kun mentiin sillä lasisella hissillä toisesta kerroksesta ihan huipulle. :D

      Poista
  3. toi 4. oli aika hauska nimittäi itekki tykänny molemmista..:-D gimmeliä varsinkin laulelin ainakin mukana aina kun kuuntelin niitten levyä XD
    ja mieki uskon joihinki yli-luonnollisiin juttuihin ja siks tykkäänki kauhust :3 spiritismii en oo kyl viel kokeillu ! haluttas...ehkä ;o
    sieki oot ostanu tommose samis kalenterin <3 ;>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Gimmel oli kyllä ihan mahtava silloin aikoinaan! Kävin niiden keikalla, keräilin kuvia ja lauloin yksin peilin edessä niiden biisejä ja kuvittelin olevani joku Gimmelin jäsenistä. :D Mäkin tykkään kaikista jännittävistä kauhuleffoista, varsinkin sellaisista, joissa on joku henkien riivaama talo tai siellä muuten vaan kummittelee. Ne on kaikista jännittävimpiä. :)

      Näin eilen sattumalta kaupassa tuon Hello Kitty -kalenterin ja oli pakko ostaa se. Niin söpö! ♥

      Poista
    2. =) musta vaan ne jotku leffat missä on riivattu talo on niin samanlainen juonu..mut jotkut on poikkeuksellisen hyviä ! hihii ;3

      Poista
    3. Se on kyllä totta, että yleensä ne on aika samanlaisia kaikki. :/ Mutta hyviäkin kyllä löytyy! :)

      Poista
  4. Tää oli tosi kiva postaus! Itse taisin jotain tän kaltaista sulta toivookkin :)

    Meissä on kyllä paljon samaa tän perusteella, ja saman muistan huomanneeni joissain postauksessa aiemminkin! Oikeesti mäkin rakastan matkustelua, mullakin on jonkinlainen pakkomielle tiettyihin lukuihin (mutta ne ei oo aina parillisia, niille on erilaisia perusteita haha), mäkään en tykkää ahtaista paikoista, mä myös oon tosi herkkä ja itken helposti, mäkin uskon kaikkeen yliluonnolliseen (tosin mulla on päinvastoin tää syynä siihen, miks en tykkää kattoo yliluonnollisia kauhuleffoja hrrrr) ja mussakin on ehdottomasti perfektionistin vikaa tollaisissa pienissäkin jutuissa.

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että tästä on tykätty! Ja mun muistaakseni just sä toivoitkin tätä postausta. :)

      Oho, ollaampa me aika samanlaisia! Monet noista on kyllä aika yleisiä juttuja, esimerkiksi ahtaan- ja korkeanpaikankammo sekä perfektionistisuus. Mutta silti aika paljon sullakin näyttää olevan samoja! :) Oli kyllä hirveän vaikea keksiä noin paljon uusia asioita itsestäni. Mulla olikin tämä postaus tuolla luonnoksissa aika pitkään ja lisäilin sinne uusia asioita aina kun niitä tuli mieleen. :D

      Poista
  5. Hei Kata kerro mul jotai hyvii kummituselokuvii :D tykkään niist kans iha hirveesti, kauhuelokuvista parhaita. Ooks kattonu sen Conjurin:in? Hyi se oli pelottava :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun kysyt, niin ei tule mitään mieleen! Muistan kyllä mitä niissä tapahtuu, mutta jostain syystä nimet ei muistu mieleen. :( Paranormal Activityt on ainakin huonoja, että niitä en suosittele katsomaan. Todella tylsiä ja pitkäveteisiä. :D Mutta googlettamalla voisi löytyä joitain kummitusleffoja. :) En oo katsonut tuota, täytyykin katsoa seuraavalla kerralla. Kiitti vinkistä! :)

      Poista
    2. Eka paranormal oli hyvä, sitä ku kattos yöllä ihan pimees ni jännitti, mut muut alko olla jo aika tylsii, varsinkintoi uusin :( oon nähny nii pal kauhuelokuvii että googlel ei löydy enää kovinkaa helposti. Imdbkin arvostelee lähes kaikki kauhuelokuvat automaattisesti huonoiksi :D

      Poista
    3. Joo samaa mieltä. Se ensimmäinen oli ihan hyvä, mutta loput olikin suoraan sanottuna täyttä paskaa. :D Oltiin selvästi oikein yrittämällä yritetty tehdä jatkoa sille ensimmäiselle. :D Mäkin oon katsonut ihan liikaa kauhuleffoja, niin en muista enää mitenkään niiden hyvienkään nimiä. :(

      Poista
  6. Voi aaaw toi eka kohta :'> Tuli sellanen olo, että haluun paijata sun päätä kun sulla ens kerralla on matkamasennus.
    Ja itsekin olen nuorempana fanittanut paria julkkista niin kovasti, että kyllähän siitä leikekirja syntyi ja huoneen seinät vuorattiin kyseisten tyyppien kuvilla :D
    Ja minäkin itken paljon, olen herkkä myös! Ja uskon yliluonnolliseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, vähän söpösti sanottu! :) Tervetuloa vaan paijailemaan seuraavalla kerralla, haha! :D

      Muistelinkin, että joskus kerroit tuosta leikekirjasta jossain kommentissa. Ollaan me oltu kyllä hassuja pieninä, kun on pitänyt kuvia keräillä ja vuorata seinätkin niillä. :D Itseasiassa mulla on vieläkin nuo kaikki pienenä kerätyt kuvat tallessa, en ole raaskinut heittää niitä vieläkään pois. :D Ja kiva kuulla, että muillakin on joitain samoja juttuja! :)

      Poista
  7. Mäkin uskon yliluonnolliseen ja kaikki pitää mua ihan hulluna :D Hyvä kuulla, ettei oo ihan ainoa :) enkä muuten tykkää myöskään kovin paljon jätskistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin kaikki aina selittää, että "kaikelle on kyllä luonnollinen selitys" ja pyöritteleevät silmiään, kun kerron jotain mielenkiintoista yliluonnollista juttua. :D Jes, toinen joka ei tykkää jäätelöstä! Tuntuu, että mä oon oikeasti ainoa tämän asian kanssa. :D

      Poista
  8. semmonen "näitä tavaroita/asioita ilman en voisi enää" -postaus olis kiva ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toihan on hyvä idea! Kiitos ehdotuksesta! :) Yritän toteuttaa tuon ihan lähiaikoina. :)

      Poista
  9. Tää oli kiva postaus (: Löyty paljon yhteistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit ja löytyi samoja asioita! :)

      Poista
  10. tosi kiva postaus! :) ja ihanat silmät sulla<3

    VastaaPoista
  11. Ihan pakko kysyä et mitä te sitten syotte jos ette ite kokkaa? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikot syödään yleensä vaan leipää ja viikonloppuna käydään ulkona syömässä. :) Mulla on kuitenkin koulussa viikoilla ilmainen lämmin ruoka, joten en koe tarvetta tehdä enää illalla mitään isoa ateriaa. :D

      Poista
  12. Kiitos haasteesta! Pitää käydä kurkkaamassa. :)

    VastaaPoista
  13. Ei voi olla todellista!! Osaan niin samaistua aika moneen asiaan sun kanssas :D Löysin sun blogin sattumalta ( en lue blogeja) mutta nyt kävi koukuttaa ja varmasti luen täst edes! Ainakin tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, ihan mielettömän kiva kuulla, että tykkäät! Ja varsinkin jos et edes yleensä seuraa blogeja. :) Mulla on ollut nyt aika pitkiä postaustaukoja töistä johtuen, mutta pian alkaa helpottaa ja pääsen taas kunnolla blogin pariin. :) Tervetuloa seurailemaan!

      Poista