torstai 22. syyskuuta 2016

Takapakki elämässä

Jos joskus oon sanonut olevani stressaantunut, niin se on ollut jotain todella pientä tänhetkiseen stressiin ja ahdistukseen verrattuna. Juuri kun tunsin olevani vihdoin onnellinen kaikilla elämän osa-alueilla, tapahtuu jotain täysin odottamatonta ja se saa mut tälläkin hetkellä kyseistä asiaa ajatellessa erittäin surulliseksi. En saa vielä puhua tästä asiasta ulkopuolisille, mutta asia koskee siis mun työtä. Joudun eräästä syystä lähtemään meidän myymälästä (sen voin kuitenkin kertoa, ettei kyse ole potkuista). Juuri kun oon päässyt tutustumaan kunnolla jokaikiseen työntekijään, tuntenut ensimmäistä kertaa koskaan kuuluvani johonkin porukkaan, saanut monia koulutuksia ja tietämään miltä tuntuu työskennellä paikassa, jossa on vaan niin mielettömän hyvä ja rento työilmapiiri. Niin juuri sillä hetkellä tää kaikki viedään multa pois. 

Oon sellainen ihminen, joka tykkää tasapainoisesta elämästä. Tutusta ja turvallisesta. Jos elämässä kaikki menee hyvin, niin miksi sitä pitäisi muuttaa? Paitsi tietenkin tällaiset hetket, kun niin on vaan pakko tehdä. Mulla on nyt siis suuria valintoja edessä, taas kerran. Vastahan mä muutin Helsinkiin ilman yhtäkään ystävää ja aloitin työt vieraalla paikkakunnalla vieraassa työympäristössä. Ne oli mun elämässä todella suuria asioita, jotka muutti ja opetti mua ihmisenä paljon. Jälkeenpäin en kuitenkaan kadu noita asioita yhtään, päinvastoin, oon erittäin tyytyväinen mun valintoihin. Niinpä oon yrittänyt ajatella tätä työpaikanvaihdosta positiiviseltakin kantilta - ehkä tääkin muutos vain opettaa mua. Silti mua harmittaa ihan mielettömästi menettää mahtava työpaikka. Ehkä uudessa työpaikassa ei olekaan samanlaista? Mitä jos en tule toimeen esimiesten tai muiden työntekijöiden kanssa?

1-IMG_2810 1-IMG_2796 1-IMG_2780

Mulla on nyt siis kolme vaihtoehtoa; siirtyä toiseen oman ketjun myymälään, vaihtaa kokonaan työpaikkaa toiseen tai jäädä työttömäksi. Viimeinen vaihtoehto ei tietenkään tule edes kuulonkaan, joten oon tällä hetkellä ehkä eniten ensimmäisen vaihtoehdon kannalla. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että joudun ehkä muuttamaan lähemmäs työpaikkaa, kun muuten työmatka muuttuu liian pitkäksi. Teen niin paljon töitä, että mun on päästävä yhdellä kulkuneuvolla työpaikalle. Asun nyt siis Kannelmäessä eikä täältä pääse muualle kuin Kalasatamaan, keskustaan ja kehäradan varrelle yhdellä julkisella.

En haluaisi edes miettiä muuttoa, kun mulla on tällä hetkellä niin täydellinen kämppä. Sijainti on mun tarpeisiin loistava ja tässä on kaikki tarvittavat palvelut lähellä. En tiedä, täytyy miettiä. Mulla on mietintäaikaa joulukuuhun saakka, jonka jälkeen saan tietää mihin myymälään päädyn.

1-IMG_2793 1-IMG_2807 1-IMG_2815 1-IMG_2805

Ajatelkaa, istun tasan viikon päästä torstaina lentokoneessa matkalla Miamiin enkä oo tällä hetkellä edes innoissani. Mua ei itseasiassa kiinnosta yhtään lähteä. Haluaisin vain maata lämpimän peiton alla katsoen ikkunasta ulos puista putoilevia lehtiä. Toivon todella, että mun matkafiilis paranee viimeistään sitten, kun saavun määränpäähän ja pääsen hetkeksi pois täältä. Pääsen unohtamaan kaiken stressin hetkeksi. Ainakin yritän. Ja yritän ajatella positiivisia asioita tänne kirjoitellessa, niin saan pidettyä tän tällaisena hyvän mielen blogina.

Kerron sitten myöhemmin täällä syyn näihin asioihin, kunhan saan esimieheltä luvan. Vielä tästä asiasta ei saa kertoa ulkopuolisille, koska se saattaa vaikuttaa meidän asiakkaisiin. Tää on kuitenkin julkinen blogi ja tänne saattaa hyvinkin eksyä joku meidän asiakkaista. Palaillaan tän aiheen parissa sitten myöhemmin. Ja kerron päivitystä tähän asiaan liittyen heti, kun keksin mitä aion tammikuun jälkeen tehdä!

Kuvituksena parin viikon takaiset asukuvat, jotka käytiin poikaystävän kanssa kuvaamassa jälleen Aurinkolahdessa. Mä vielä Varkaudessa asuessa ajattelin, että Helsingissä olisi paljon kivoja kuvauspaikkoja. Jotenkin sitä vaan jämähtää samoihin paikkoihin, kun tietää, että siellä kuvat ainakin onnistuvat. Ehkä otan jonain päivänä asiakseni lähteä kiertelemään uusia mahdollisia kuvauspaikkoja, niin saisi tänne välillä erilaisiakin kuvia. Nyt mä rupean kirjoittelemaan samaan syssyyn uutta postausta, joten palaillaan pian taas uudestaan!

6 kommenttia:

 1. Harmillista että siellä menee nyt noin! Mutta ehkäpä tuo muutos saattaa sitten olla ehkä entistä parempikin? Ja vanhat työkaverit varmasti pysyy ystävinä ja uuden paikan kautta saat lisää uusia:) Ehkä yritän kertoa sulle muutoksen hyviä puolia, mutta siis ymmärrän fiiliksen, mua suoraansanottuna itseänikin ärsyttäisi tuollainen tilanne hirveesti:D Tsemppiä!
  Ahh Miami, mun unelmien kohde tällä hetkellä ja tulee kyllä kuolailtua niitä matkoja ja paljon. Voi kun yksi toinen bloggaaja juuri kävi siellä ja sä pääset nyt, onneksi mä saan ihailla teidän kuvia sieltä, en malta odottaa! 8) Ehkä mäkin joskus saan tuuletella sitä että olen varannut matkan sinne, ihan mahtava ♥
  Asu on upea, se on jännä että joku kuvauspaikka tulee mieleiseksi ja siellä käypi silloin tällöin räpsimässä aina kuvia! Mutta hei, tosiaan varma paikka että siellä ne onnistuu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet onkin mulle sanoneet, että tuo työpaikan vaihdos varmasti vaan vahvistaa mua ihmisenä ja että sieltä saattaa löytyä vielä lisää ihania tuttavuuksia :) Mutta kiva vaan, kun ihmiset yrittää kannustaa! Se on oikeasti auttanut. Ja nyt kun näitä asioita on ehtinyt jo vähän sulattelemaan, niin ei tuo juttu enää tunnu ihan niin pahalta kuin tätä postausta kirjoittaessa! :)

   Haha, ihana! :D <3 Miami oli kyllä mieletön. Sun on ehdottomasti joskus lähdettävä sinne! Oon ymmärtäny, että säkin tykkäät kaupunki- ja rantalomista, niin Miamissa ne molemmat yhdistyy :) Tykkäät varmasti!

   Poista
 2. Onpa ikävä kuulla tosta työjutusta :( Mä ymmärrän täysin, että sua harmittaa ja stressaa. Mutta kuten sanoit, varmasti tääkin muutos opettaa sulle paljon. Yleensä kaikki asiat elämässä, jopa ne kaikista vaikeimmat ja rankimmat ja synkimmät, tuo jotain hyvääkin tullessaan - joskus hyvinkin paljon. Toivon vilpittömästi koko sydämestäni, että tuut viihtymään sun uudessa työpaikassa ja saamaan sieltä lisää ihania työkavereita yms :) Ja hei, ei ne vanhatkaan mihinkään katoa, vaikka työpaikka vaihtuukin!

  Koita nauttia Miamin matkasta ja nollata siellä hetkeks pääkoppa kokonaan tähän aiheeseen liittyvistä ajatuksista. Voi olla hieman haastavaa, mutta jos se jossain onnistuu niin siellä! Oon kieltämättä hieman kateellinen sulle, että pääset matkustamaan sinne ja odotan innolla kuvia sieltä :) Mielenkiinnolla odotan myös lisätietoja tästä työaiheesta, vaikka sinänsä ikävä asia onkin kyseessä. Tsempit ja positiivisia fiiliksiä sinne päin! ♥

  Erika

  PS.Tosi onnistuneita asukuvia susta, vautsi vau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta! Oon kuullut kaikilta nuo samat sanat ja nyt niihin alkaa pikkuhiljaa itsekin uskoa. :) Tällaisista asioista oppii ja ne kasvattaa. Ja tällaista edelleen vähän ujoa ihmistä tällaiset muutokset rohkaisee entisestään! Kun muutin Helsinkiin ja menin nykyiseen työpaikkaani töihin, mun ujous lähti melkein kokonaan. Ehkä tää kokemus saa sen vihdoin häviämään kokonaan. :) Ja tosiaan kuten mainitsit, saan varmasti uusia kavereitakin uudelta työpaikalta. Pitää yrittää ajatella näitä positiivisia asioita!

   Sain onneksi unohdettua kaikki arkiasiat reissussa ja nyt mulla onkin jo paljon paremmat fiilikset tän asian suhteen. Reissu olikin ihan älyttömän ihana, ja siellä sai hyvin ajatukset muualle. :) Kiitos paljon myös ihanan kannustavasta kommentista! <3

   Poista
 3. Harmillisia uutisia, ei yhtään mukavaa :/ Toivon sinulle paljon jaksamista ja tsemppiä, kyllä ne asiat järjestyy :) Toivottavasti sulle tulee matkafiilis, sillä onhan tuo aikamoinen kokemus ;) Tsemppiiii ja jaksui <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, olin kyllä tosi harmissani tän kuultuani.. Mutta nyt oon onneksi vähän piristynyt, kun tuolla reissussa sai ajatukset muualle. :) Kyllä tää asia vielä järjestyy, ja kuka ties tää onkin vain hyvä muutos elämässä! :) Ja kiitos oikein paljon! <3

   Poista