perjantai 25. joulukuuta 2015

Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah oli mun mielestä koko Dubain upein nähtävyys. Kaiken sen hälinän keskeltä oli ihana päästä rauhalliseen paratiisiin palmujen keskelle. Oon maininnut joskus aiemminkin täällä, että rakastan palmuja ja voisin ihastella niitä kyllästymiseen saakka. Madinat Jumeirah oli kuin jostain lomaesitteestä, oli ihan uskomatonta päästä näkemään sellainen omin silmin. Palmuja, pieniä turkooseja jokia, ravintoloita ja terasseja jokien varsilla... Voisin lähteä samantien tältä istumalta takaisin sinne!

1-IMG_0688 1-IMG_0459 1-IMG_0500 1-IMG_0464 1-IMG_0656 1-PicMonkey Collage2 1-IMG_0630

Madinat Jumeirahissa käytiin heti ensimmäisenä kiertelemässä basaareja eli soukkeja, joista lähtikin muutamia matkamuistoja mukaan kotiin vietäväksi. Pääasiassa aika meni kuitenkin kierrellessä aluetta ja kuvaillessa toinen toistaan upeampia maisemia. Innostuin Madinat Jumeirahista niin paljon, että päätettiin lähteä myös toisena päivänä käymään siellä. Ensimmäisenä päivänä oli pilvinen sää, joten halusin päästä kuvailemaan myös aurinkoisella ilmalla. Jouduttiin myös jättämään ensimmäisenä päivänä abra-veneajelu välistä vähäisten rahojen takia, joten käytiin vaihtamassa reilusti rahaa seuraavalle päivälle. Tuollainen veneajelu kesti 20 minuuttia ja se maksoi muistaakseni 75 dirhamia eli n. 19 euroa. Maisemat oli kuitenkin ihan mielettömän upeat veneestä katsottuna ja alueen osasi hahmottaa paremmin sieltä käsin!

1-IMG_0478 1-IMG_0509 1-IMG_0670 1-IMG_0652 1-IMG_0487 1-IMG_0639

Tuona aurinkoisena päivänä oli ihan älyttömän kuuma, varsinkin noissa mun pitkissä housuissa tuolla kävellessä. Dubaissa onkin hyvä muistaa, että olkapäiden ja polvien tulisi olla peitettyinä julkisilla paikoilla. Siitä huolimatta nähtiin enemmän turisteja, jotka olivat pukeutuneet  avonaisiin toppeihin ja minihameisiin tai -shortseihin. Mun mielestä muissa maissa tulisi kuitenkin käyttäytyä maan tavalla ja heidän tapojaan pitäisi kunnioittaa. Sellaisten ihmisten, jotka eivät kunnioita muiden tapoja ja arvoja, ei myöskään kuulu valittaa omassa maassaan sellaisesta. Joten muistakaa Dubaihin matkatessa kiinnittää huomiota pukeutumiseen, varsinkin keskustan ulkopuolella. Turistialueiden ulkopuolella voi saada hyvinkin paheksuvia katseita paikallisilta ihmisiltä.

Saatiin Madinat Jumeirahissa myös matkan ainoat alkoholipitoiset juomat. Alkoholia ei myyty oikeastaan missään muualla, ei kaupoissa eikä ravintoloissa. Tuollaisissa turistikohteissa oli muutamia alkoholillisia juomia tarjolla, mutta nekin oli ihan mielettömän kalliita. Valkoviinilasillinen maksoi 15 euroa ja pieni Heineken-pullo 13 euroa. Mitään kännejä on siis turha lähteä Dubaihin vetämään. :D Jos välttämättä haluaa juoda matkan aikana, niin kannattaa ostaa vaikka Helsinki-Vantaalta alkoholia mukaan. Mun muistaakseni alkoholia saa viedä Dubaihin 4 litraa/henkilö. Me ostettiinkin yksi skumppapullo mukaan, niin voitiin vähän kilistellä matkan viimeisenä iltana ja fiilistellä miten mahtava loma meillä olikaan takanapäin.

Löytyykö sieltä muita Dubaissa käyneitä? Mitä piditte?

2 kommenttia:

 1. Vautsi minkä näköstä! Niin upeeta! :o Ja säkin oot tosi tyylikkäänä :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä ihan mielettömät maisemat! Haluuuun takas! :( Ja kiitos oikein paljon! :)

   Poista