tiistai 28. huhtikuuta 2015

Salzburg

Matkan kolmantena päivänä lähdettiin käymään junalla Münchenistä Salzburgissa. Ostettiin Bayern ticket, jolla 2-5 henkilön porukka voi matkustaa Baijerin alueella Salzburgiin asti vuorokauden ajan. Lipun hinta on siis aina sama henkilömäärästä huolimatta, joten 5 henkilön porukalla lipun hinta jää tietenkin alhaisimmaksi. Kahdestaan matkatessa se ei silti ole kallis, sillä sille jäi vain 14 euroa hintaa. Suosittelen Münchenissä käydessä siis uhraamaan yhden päivän sille, että lähtee samalla reissulla tsekkaamaan myös Salzburgin.

Syyskuussa Münchenin matkalla käytiin myös Teemun kanssa tuolla samalla Bayern ticketillä Salzburgissa. Tää oli siis mun toinen kerta jo kyseisessä kaupungissa eikä kyllästyttänyt yhtään. On se vaan niin kaunis kaupunki, jos tykkää vanhoista rakennuksista ja kauniista nähtävyyksistä!

1-IMG_9177 1-IMG_9161

Pelkästään junamatka Münchenistä Salzburgiin on jo omanlainen kokemuksensa, sillä junarata menee aivan alppien vierestä. Samalla pääsee siis ihastelemaan kauniita alppimaisemia junan ikkunasta. Naureskeltiin junamatkalla Hennan kanssa, kun juna oli täynnä koululaisia ja me kaksi turistia räpsittiin vuoron perään kännykällä ja järkkärillä kuvia ikkunasta. Outoa ajatella, että joillekin se on aivan tavallinen koulumatka. Maisemat oli siis aika erilaiset kuin mihin täällä Suomessa on tottunut.

1-IMG_9198 1-IMG_9206 1-IMG_7387 1-IMG_9200

Juna-asemalta lähdettiin kävelemään kohti keskustaa ja poikettiin matkan varrella Mirabellin palatsin puistossa kuvailemassa. Kerkesin jo ennen puistoon pääsyä stressata, että siellä on varmaan vielä ihan talvista ja synkkää, mutta onneksi noita kukka-asetelmia oltiin juuri istuttamassa. Jäätiin melkein tunniksi istuskelemaan suihkulähteen reunalle ja nauttimaan tuosta ihanasta säästä. Vielä junassa istuessa sää näytti synkältä, mutta jo puolen tunnin jälkeen pilvet hävisivät ja saatiin nauttia koko loppupäivä auringonpaisteesta!

1-IMG_9215 1-IMG_9229 1-IMG_9237 1-IMG_9232 1-IMG_9285-001 1-IMG_9242

Päivän aikana käytiin Salzburgin linnassa, kierreltiin kaupungilla, shoppailtiin, käytiin katsomassa Mozartin synnyinkotia, metsästettiin ilmaista wifipaikkaa, käytiin ulkona syömässä ja kuvailtiin paljon. Harmi, ettei kahdestaan matkatessa meinaa millään saada yhteiskuvia otettua. Onneksi meillä oli sentään kännykät ja selfietikku mukana, niin saatiin edes muutama yhteiskuva niillä muistoksi!

Nyt mulla on haikea olo, kun katselen näitä matkakuvia jälkeenpäin. Miten paljon pelkät kuvat voikaan herättää muistoja mieleen? Jokaisesta kuvasta tulee elävästi mieleen se hetki, jolloin kuva on otettu. Selailin eilen tylsyyksissäni vanhoja matkakuvia ja meinasin purskahtaa itkuun viime vuoden matkakuvia läpi selatessa. Niin paljon hyviä muistoja ja ihania hetkiä. Onneksi näitä kivoja reissuja on vielä paljon edessäpäin! 

1-IMG_9272 1-IMG_9278 1-IMG_9230 1-IMG_9276 1-IMG_9281 1-IMG_9289 1-IMG_9296

Vähän aiheesta poiketen ajattelin kertoa tähän loppuun mun vappusuunnitelmista. Vappu tosiaan lähestyy jo kovaa vauhtia, enää pari päivää. Mulla ei oo vielä hajuakaan mitä pukisin päälleni, mutta ehkä se selviää huomenna, kun lähden ostelemaan vappujuttuja keskustaan. Tarkoituksena olisi kuitenkin sään suosiessa lähteä iltapäivällä istuskelemaan johonkin puistoon piknikin tyyliin. Otetaan mukaan viltti, skumppaa, mansikoita ja jotain pientä syötävää. Tän vapun oon ajatellut ottaa ihan rauhallisesti enkä aio lähteä edes yrittämään keskustan baareihin. Ne on kuulemma ihan täynnä vappuisin, joten lähdetään suosiolla kaverin luokse viettämään iltaa puistoilun jälkeen. Toivottavasti säät suosii tai muuten suunnitelmat menee ihan uusiksi!

Oon tällä hetkellä sairaslomalla hirveästä flunssasta johtuen, joten tänään mulla on hyvin aikaa kuvailla teille Münchenistä ostetut ostokset. Teitä varmaan jo kyllästyttää nää ainaiset matkapostaukset, joten näiden jälkeen oon suunnitellut postailevani myös muista asioista. Aion toteuttaa ainakin pari postausehdotusta, vappupostauksen ja kunnon kuulumispostauksen koko tältä keväältä. Mun elämässä on tapahtunut niin paljon suuria muutoksia, että mun on pakko kertoa niistä myös täällä, jotta pysyisitte vähän paremmin mun elämässä mukana. Nää matkapostaukset kun ei mun elämästä muuta kerro kuin sen miten paljon mä matkailusta tykkään ja sen te varmasti jo tiedättekin. :D


Onko teillä jo vappusuunnitelmia?

16 kommenttia:

  1. Oi miten nättejä kuvia!! :) Sairastelu on niin inhottavaa ja toivottavasti paranet vappuun mennessä! Mulla ei oo ollenkaa viel vappusuunnilemia, ehkä sitä jotain kuitenkin yrittää keksii.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Niinpä, ja varsinkin tällaiselle joka sairastaa niin harvoin.. Flunssakin tulee paljon pahempana :( Mutta paranin vappuun mennessä! Toivottavasti sullakin oli mukava vappu! :)

      Poista
  2. Ihanan näköiset noi jätskit! Ja muutenki noi kaikki kuvat <3 :O Hauskaa vappua! :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo jäätelöt oli niiiin hyviä! <3 Ihanaa vappua myös sinne vähän jälkikäteen! :)

      Poista
  3. Pikaista paranemista sinne sinulle ! Meillä ei ole mitään suunnitelmia vielä vapuksi, kaikki riippuu ihan säästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana! Sain onneksi paranneltua itseni vappuun mennessä! :) Vastailen taas vähän myöhässä teidän kommentteihin, mutta toivottavasti sun vappu meni hyvin! :)

      Poista
  4. Ei kyllä mitään hajua vappusuunnitelmista. Torstai menee varmaan hyvän ruuan ja juoman parissa miehen kanssa ja perjantaina tuleekin jääkiekkoa! :)
    Mä en oo muuten aikoihin syönyt Mozartin kuulia ja nyt alkoi tehdä niitä ihan hirmuisesti mieli, kun näin ton kuvan !! D:
    Enkä malta odottaa sun seuraavia postauksia! Ostokset tietysti kiinnostaa, sekä sun kuulumiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanan rentouttavalta vapulta! Ei sitä aina jaksaiskaan juhlia. Välillä on kiva ottaa vaan rennosti. :) Haha, nuo Mozartin kuulat on kyllä mielettömän hyviä! Harmi vaan, kun ne on niin kalliita. :( Ja ihana kuulla, että joku jo odottelee tulevia postauksia! :)

      Poista
  5. Ihania kuvia, Saksa on kyllä sellainen maa missä haluaisin käydä joskus ja sinne aionkin vielä mennä!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Suosittelen kyllä ehdottomasti Saksaa matkakohteena! Oon ihan tykästynyt siihen maahan. :)

      Poista
  6. Upean raikkaita ja värikkäitä kuvia aina sun postaukset täynnä. Ihan mahtavaa! Matkapoustit ei kuules haittaa mua ainakaan yhtään koska ne on täyttä rakkautta. Tosin kuulostaa nuo muutkin poustit hyviltä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana sinä! :) Sunkin kuvat on kyllä aina niin onnistuneita! :) Haha niinpä, matkapostaukset on vaan niin parhaita! Aina innolla lueskelen sunkin matkoista. :)

      Poista
  7. Aivan upean näköinen paikka! Ja muutenkin hienoja kuvia. Tulee itsellekki matkakuume ! Tai se vaan pahenee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salzburg on kyllä aivan ihana paikka! :) Tiedän tunteen! Mullekin tulee aina järkyttävä matkakuume muiden matkakuvista. :D

      Poista